Astraalinen kolminaisuus -näyttely

Outokummun kirjastogalleriassa esittäytyy kolme Riverian kolmannen vuoden kuvataideopiskelijaa omilla teoskokonaisuuksillaan

Ada Laine:
Surrealistisissa töissä käytetään symboliikkaa kuvaamaan itsensä menetyksen ja suurien muutosten pelkoa.
Töissä esiintyvät hahmot ovat osa suurempaa sarjakuvamuodossa toteutettavaa projektia. Töiden asetelmien kokoamiseen on hyötykäytetty vanhojen taiteilijoiden maalauksia, joihin kuuluu Francois Boucherin ”Sleeping Shepherd,” Boris Artzybasheffin työ ja Henry Fuselin ”The Nightmare.” Inspiraation lähteiden valitsemiseen ei ollut syvempiä syitä, vaan niiden asetelma puhutteli.
Työt ovat öljyvärejä pellavakankaalle
.

Elias Parkkinen:
Eliakselta on näyttelyssä kahdesta eri tutkinnon osasta omat kokonaisuutensa.
Grafiikka: Hiljainen ihastus 20-luvulla, linoleum, carborundum-kuivaneula.
Maalaukset: Outoja dadaismi aiheisia muotokuvia, joista pari on tutuista kissoista otettu mallia. Katsoja saa miettiä mitä taulut tarkoittavat, tekniikka on öljyväri pellavakankaalle.

Antonia Dimitrova:
”Tyhjyyden kauneus on maalausteni teema. Tyhjyydessä minua kiinnostaa sen tuoma vapaus ja rauha, tilaa pohtia syvällisiä, kuten elämää ja kuolemaa. Tyhjyys tarjoaa myös tilaa rentoutua ja antaa mielen rauhoittua. Mielestäni tyhjyys on kaunista. Olen toteuttanut maalaukseni akryylilla ja öljyväreillä pellavakankaalle.

 

Astraalinen kolminaisuus -näyttely on nähtävissä 4.-31.5.2022
Outokummun kirjastogalleria, Koulukatu 7, Outokumpu

 

Tervetuloa!