”Ihan mahdottoman hyvä paikka suorittaa opintoja” – Summer Camp -kesäopintopaja auki alojen yhteisvoimin 5.–15.6.2023

Kesäkuun alkupuolella startannut Summer Camp -kesäopintopaja lähti käyntiin vauhdikkaasti. Viikoilla 23 ja 24 kesäopintopaja toteutettiin alojen yhteisvoimin Riveria-talossa. Ohjaajina ja järjestäjinä toimivat Peltolan Päätalon, Riveria-talon, sosiaali- ja terveysalan opintopajojen henkilöstö sekä kasvatus- ja ohjausalan ohjaushenkilöstö, jotka osallistuivat opiskelijoiden ohjaukseen yhteisvoimin työsuunnitelman mukaisesti viikkojen aikana.

Peltolan Riveria-talossa oli kuhinaa kesäpäivien lomassa

– Kesäopintopajalle on selkeä tarve, koska opiskelijoilla on erilaisia tarpeita opintojen suhteen ja he haluavat edetä opinnoissaan myös kesäaikaan, kertoo ohjaustoiminnan kehittäjä Tero Vornanen.

Osalla opiskelijoista on kyseessä viimeiset opinnot ennen valmistumista, osa puolestaan haluaa varmistaa suotuisammat lähtökohdat opintojen jatkolle kesälomien jälkeen.

Palautteen mukaan kesäopintopaja on ollut ratkaisevassa osassa kesken jääneiden kurssien loppuunsaattamisessa. Opiskelijat kokivat tulleensa tervetulleeksi ja keskittyminen opintoihin sujui hyvin.

”Kaikki keskittyvät siihen, että opinnot etenevät.”

”Tilat rauhallisia, vaikka paljon ihmisiä ja opinnoissa autettiin pyytämättäkin. Jäi hyvä fiilis.”

Maija-Riitta Hirvonen viimeisteli opintoja kesäopintopajalla

Maija-Riitta opiskelee lähihoitajaksi ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalalla.

– Suoritin kesäopintopajalla opinnoistani puuttuvan Toiminta digitaalisessa ympäristössä -verkkokurssin, jonka jälkeen olen valmis lähihoitaja. Tulin pajalle siksi, että voisin täysin keskittyä viimeiseen puuttuvaan opintosuoritukseen, kertoo Maija-Riitta.

Maija-Riitta on tehnyt verkkokursseja opintopajalla myös aiemmin.

– Olisin valmistunut jo aiemmin, mutta valitsin opintoihini valinnaiseksi palliatiivisen hoidon, jonka myötä tuli yksi työssä oppimisen jakso lisää ja se pidensi opiskeluaikaani, toteaa Maija-Riitta.

– Kesäopintopajalla pystyy keskittymään opintoihin. Täällä on rauhallinen työympäristö ja hyvät työvälineet. Tarvittaessa voi kysyä neuvoa ohjaajilta, jolloin pääsee itselle vaikeampien kohtien osalta eteenpäin, toteaa Maija-Riitta.

Tulevaisuuden suunnitelmia

– Tavoitteenani on työllistyä lähihoitajaksi vanhuspalvelualalle. Tämä ala on työnhakijalle mahdollisuus, koska osaavista tekijöistä on pulaa, kertoo Maija-Riitta.