Kaksivaiheinen tunnistautuminen opiskelijoille 2.10.2023 alkaen

Tunnistautumista Riverian sovelluksissa tullaan jatkossa kysymään aiempaa useammin. Kaksivaiheinen tunnistautuminen (MFA) lisää tietoturvaa ja suojaa käyttäjätunnuksia väärinkäytöksiltä. MFA:n avulla kirjautuminen vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi myös toisen tunnistautumistavan, joka voi olla esim. Authenticator-sovelluksessa tapahtuva vahvistus, tekstiviesti tai soitto käyttäjän puhelimeen. Näin ollen, vaikka joku saisi haltuunsa tunnuksen ja salasanan, hän ei pääsisi kirjautumaan palveluihin ilman lisävahvistusta.

Tämän vuoksi myös Riverian opiskelijoiden Office365 -kirjautumista käyttäviin sovelluksiin otetaan 2.10.2023 alkaen käyttöön ehdollinen kaksivaiheinen autentikointi. Tätä käyttäviä sovelluksia ovat muun muassa Office365 -palvelut, kuten Teams, edu-sähköposti, Wilma, opi.riveria.fi ja Workseed. Kaksivaiheista autentikointia ei kysytä, kun kirjautuminen tapahtuu Riverian sisäverkossa tai Internetissä, jos käytössä on Riverian hallinnassa oleva laite. Kun uusi laite on vahvistettu MFA-kirjautumisella, tunnistautumista ei kysytä uudelleen 14 päivän aikana, jos kirjautumisessa ei havaita epäselvyyksiä.

Tiesithän, että jokainen voi itse muokata omia vaihtoehtoisia tunnistautumistapoja osoitteessa https://aka.ms/mysecurityinfo. Sivustolla voi tarvittaessa rekisteröidä itselleen useita matkapuhelinnumeroita.
Tässä yhteydessä kannattaa ottaa käyttöön matkapuhelimeen asennettava Microsoft Authenticator -mobiilisovellus, joka nopeuttaa tunnistautumista huomattavasti. Ohje sovelluksen käyttöön ottamiseksi.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Digiturvaviikkoa 25-29.9: Digiturvaviikko | Digi- ja väestötietovirasto (dvv.fi). Tietohallinto ja tietosuojavastaava nostavat esille ajankohtaisia tärkeitä aiheita Riveriassa.