Kolme uutta näyttelyä: Uutta kasvustoa, Emansipaatio ja OUTOKUMPU RETROSPECTIVE

Riverian kuvataideopiskelijoilta kolme uutta näyttelyä; Uutta kasvustoa, Emansipaatio ja OUTOKUMPU RETROSPECTIVE

Uutta kasvustoa -näyttely

Nuoret ja nuorenmieliset taiteilijan versot johdattavat katsojan aikamatkalle taiteenhistoriasta nykyaikaan. Miten traditio ja nykytaide kietoutuvat yhteen? Näyttelyssä sukelletaan toden ja fantasian vuoristorataan, jossa vaunu kuljettaa katsojaa läpi puun suonien uusien versojen juurelle. Nimi Uutta kasvustoa kuvastaa aloittelevien kuvataiteen opiskelijoiden polkua taiteilijoiksi.

 Ensimmäisen vuoden kuvataiteen opiskelijat pohtivat historiaa, unia ja yhteiskunnallisia sekä kantaaottavia teemoja, kuten mielenterveyttä ja luontoa. Kuvataideopiskelijat ilmaisevat näitä aiheita oman kokemusmaailmansa kautta. Teemat ja tekniikat ovat olleet kaikille yhteisiä, mutta tulkinta on jokaisella yksilöllinen.

Näyttelyssä on teoksia kuivaneula, carborundum grafiikkana, akryylimaalauksina, pastellikynällä kuvan rakentamisen ja kuvallinen ilmaisu ja havainnointi opintokokonaisuuksista.

Aikamatkalle katsojan vievät: Tiina Miettinen, Venla Hämäläinen, Titta Sirviö, Vesa Mujunen, Emilia Ammalainen, Sanni Valonen, Sanni Voutilainen, Enni Martiskainen, Tapio Lemmetyinen, Ada Laine, Leo Hyvärinen, Taisto Hurri, Jenna Virolainen, Manu Alastalo, Beata Pietarinen, Niki Varis ja Veera Ikonen.

Näyttely on paikallaan 4.-28.4.2023
Outokummun kirjastogalleria
Kummunkatu 7, 83500 Outokumpu


Emansipaatio -näyttely

Näyttelyn teoskokonaisuus on puolen vuoden aikana syntynyt kronologinen ja rehellinen katsaus yksin jäämiseen ja lopulta siitä nauttimiseen. Kun taiteilija matkan varrella tutustuu itseensä, se heijastuu hänen taiteeseensa kokeiluilla. Kokonaisuudessa on nähtävillä niin perinteistä akvarellimaalausta ja taidegrafiikkaa kuin myös epäsovinnaisia materiaaleja, kuten lasia, betonia ja kaiverrettua puuta. Näyttely ei rajoitu pelkästään kuvataiteeseen, vaan jokaista teosta rinnastaa runous. 

Terhi Turunen on Riveria Outokummun 2. vuoden opiskelija, jolle Emansipaatio on viimeinen näyttely ennen valmistumista. Näyttelyssä Turunen suorittaa teos- tai tuotekokonaisuuden toteuttamisen ja esille asettamisen ja taidegrafiikan toteuttamisen tutkinnonosat. Piirolan Piha valikoitui näyttelypaikaksi, sillä Turusen juuret ovat Ilomantsissa.

Taitokeskus Piirolan Piha
Kauppatie 26, Ilomantsi

 

 

 


OUTOKUMPU RETROSPECTIVE -näyttely

Maalauksia ja taidegrafiikkaa vuosilta 2021-23 1.-29.4.2023 Mitä tulee, kun pitkään uinunut ilmaisu päästetään vapauteen? Tule katsomaan kahvila Mokkamaan salonkiin!

Seinille nostetaan ainakin akryyli- ja öljyvärimaalauksia ja grafiikan vedoksia. Teokset käsittelevät muun muassa lihavaa kehollisuutta, New York -rakkautta ja ylipäänsä elämän pientä juhlaa ja kokeilua. Osa töistä on myynnissä.
Tiia-Riikka Hietanen on pitkään Helsingissä asunut Turusta kotoisin oleva äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, joka lähti kohti lapsuutensa ja nuoruutensa kuvataideunelmia syksyllä 2021. Hän valmistuu Riveria Outokummusta kesäkuussa 2023.

Kahvila Mokkamaa
Kauppakatu 25, Joensuu
Avoinna: ma-pe 11-18, la 11-17

 

 

 

 


Lisätietoja kaikista näyttelyistä antaa

Riveria, kuvallinen ilmaisu
Lehtori Marja-Riitta Siimala
p.  050 502 0328, marja-riitta.siimala@riveria.fi