Koronatiedote opiskelijoille ja huoltajille

TIEDOTE 23.4.2022

Koronavirusepidemiassa rauhoittumisen merkkejä

Virusta on Pohjois-Karjalassa edelleen liikkeellä paljon, mutta tartuntamäärät ovat hienoisessa laskussa.

Riveriassa noudatetaan Siun soten ja THL:n antamaa uutta maskisuositusta:
Kasvomaskin käyttöä suositellaan oireisille ja altistuneille, jos liikkuminen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä on välttämätöntä.

Riveriassa jaetaan jatkossakin kasvomaskeja ja niitä voivat muutkin aina halutessaan käyttää. Hyvä käsihygienia tulee jatkossakin muistaa.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 22.2.2022

 

Koronapikatestit

Valtion tarjoamat opiskelijoiden ja henkilöstön koronapikatestit saapuvat lähiaikoina Riveriaan. Jakelu aloitetaan Joensuun kampuksien opiskelijaravintoloissa 28.2.2022 alkaen ja muissa koulutusyksiköissä testien saapuessa niihin. Koulutusyksikköä tiedotetaan, kun testit ovat haettavissa opiskelijaravintoloista.

Testit jaetaan 5kpl pakkauksissa/henkilö. Testi tulee säilyttää vähintään +3 asteen lämpötilassa myös kuljetuksen aikana. Suosittelemme testien kuljettamista laukussa tai repussa oppilaitoksesta suoraan kotiin.

Testin tekeminen on vapaaehtoista ja testi tehdään kotona. Huom! Kotitestit, kuten virallisetkin testit, saattavat antaa virheellisen tuloksen, joten oireisena tulee jäädä kotiin.

Katso Thl:n ohje

Huom. Thl ei suosittele testaamista, jos henkilö on sairastanut joko virallisella tai kotitestillä varmistetun koronavirusinfektion edeltävän kolmen kuukauden aikana.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 17.1.2022

Oppilaitoksen tiloissa tapahtuneet korona-altistumiset
Siun Soten tartunnan jäljitys on tällä hetkellä priorisoitu suuren tartuntariskin tilanteisiin eikä oppilaitoksien tartuntoja enää jäljitetä.
Siun Sote eikä näinollen Riveriakaan enää tiedota altistumispaikoista. Valitettavasti koronatartunnan voi tällä hetkellä saada mistä tahansa ja siksi terveysturvallisuudesta tulee huolehtia erityisen tarkasti.

Mikäli oppilaitoksessamme on ollut koronaan sairastunut henkilö, kerromme tartunnasta sairastuneen luvalla anonyymisti muille ryhmäläisille ja/tai muille lähitoimijoille.
Lisäksi kehotamme aina Omaolo -seurantaan ja vähäistenkin oireiden ilmettyä jäämään kotiin.

Suosittelemme vahvasti opiskelijoillemme suojamaskin ja käsidesien käyttöä. Niitä on Riveriassa kaikille jaossa.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 10.1.2022

Valitettavasti koronatilanne heikkenee tällä hetkellä koko Suomen alueella. Seuraamme Riveriassa aktiivisesti tilanteeseen liittyvää ohjeistusta. Riveriassa emme ainakaan toistaiseksi jaa koronakotitestejä tai järjestä Riveriassa koronaan liittyviä testauksia.

Siun sote ohjeistaa koronatestauksiin liittyen omilla sivustoillaan kts lisätietoja

Vierailut asuntoloissamme
Johtuen vallitsevasta tilanteesta ulkopuolisten vierailut ovat toistaiseksi asuntoloihimme kielletty.

Suojamaskit ja käsidesit
Edelleen vahvasti kannustamme ja suosittelemme käyttämään suojamaskeja ja käsidesejä, joita on jaossa ja käytettävissämme. Näin tehden suojaamme sekä itseämme että muita.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 5.1.2021

Hyvää alkanutta vuotta kaikille riverialaisille!

Muutamia koronatilanteeseen liittyviä huomioita näin vuoden alkuun:

Edelleen vahvasti kannustamme käyttämään suojamaskeja ja käsidesejä, joita on jaossa ja käytettävissämme.

Kaikissa altistumis- ja sairastumistilanteissa noudatamme terveysviranomaisten meille antamia ohjeita eikä Riveriassa ole omia linjauksia tai ohjeita asiassa.

Katso Siun soten antamat toimintaohjeet

Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2022!

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 23.11.2021

Koronarokotukset etenevät koko Suomessa, mutta valitettavasti koronavirusta ei ole vielä selätetty. Pohjois-Karjalassa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä koko epidemia-ajan suurin. Tästä johtuen Riverian kaikissa eri koulutusyksiköissämme on jälleen vahva suojamaskisuositus. Lisäksi muistutamme hyvästä käsihygieniasta ja turvavälien huomioimisesta.

Suojamaskin käyttö perustuu aina vapaaehtoisuuteen, mutta sen on todettu estävän taudin leviämistä, ja siksi kannustamme vahvasti sen käyttöön.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

TIEDOTE 22.11.2021

Nurmeksen kaupungin johtoryhmä on kokoontunut ylimääräiseen kokoukseen Nurmeksessa huonontuneen koronatilanteen johdosta. Johtoryhmä päätti vahvasta maskisuosituksesta koko Nurmeksen kaupungissa.

Näinollen myös Riverian Nurmeksen koulutusyksikössä on vahva maskisuositus. Tilannetta tarkastellaan päivittäin.

Edelleen korostamme, että paras puolustautumiskeino koronatartunnalle on suojamaskin käyttö, turvavälien huomioiminen ja käsihygieniasta huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 16.11.2021

Siun Soten pyynnöstä viestitämme, että erityisesti oireseurantaan ohjattujen henkilöiden tulisi käyttää suojamaskia niin Riveriassa kuin muuallakin ihmisten parissa liikkuessa. Kyseessä on vahva suositus. Lisäksi muistutetaan, että oireseurantaan määrätyn henkilön tulee hakeutua matalalla kynnyksellä testeihin.

Katso oireseurantaohjeistus

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

TIEDOTE 29.10.2021

Niskalan Kiesa-ravintolassa koronan altistumismahdollisuus ma 25.10 ja ke 27.10 klo 10.30-11.00

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan kymmenen (10) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun puh. 116 117.

Edelleen korostamme, että paras puolustautumiskeino koronatartunnalle on suojamaskin käyttö, turvavälien huomioiminen ja käsihygieniasta huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 19.10.2021

Riveriassa poistetaan oppilaitosta koskevat koronarajoitukset ml. suojamaskisuositus 1.11.2021 alusta alkaen.

Kuten koko koronapandemian ajan, myös tällä hetkellä Riveriassa seurataan OKM:n, THL:n ja Siun soten suosituksia ja tarvittaessa ohjeistusta muutetaan mikäli koronatilanne Pohjois-Karjalassa huononee.

Riveriassa on edelleen jatkossa suojamaskeja jaossa ja käsidesiä käytettävissä.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 30.9.2021

Olemme saaneet tiedon, että yksi opiskelijoistamme on sairastunut koronaan. Toimimme Siun sote antamien ohjeistusten mukaisesti ja lähetämme Wilma-viestin tietyille opiskelijoillemme ja ohjaamme oloseurantaan. Tämä tiedote on henkilöstön intrassa ja lisäksi riverialainen.fi-sivulla.

Siun sote kehottaa kiinnittämään erityistä huomiota terveydentilaan 10.10. saakka, jos olet ollut Riveria-talon ravintolassa

ke 29.9.2021 n. klo 12-12.30 välisenä aikana

ja hakeutumaan vähäisissäkin oireissa koronatestiin.

Lisätietoja oireseurannasta Siun Soten sivuilta Oireseurantaohje pienen riskin altistuneelle – siunsote.fi

Varaa näytteenottoaika verkossa omaolo.fi, heti jos sinulla ilmenee lieviäkin oireita tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Mikäli sinulla ei ole oireita, sinun ei tarvitse olla yhteydessä terveydenhuoltoon.

Edelleen korostamme, että paras puolustautumiskeino koronatartunnalle on suojamaskin käyttö, turvavälien huomioiminen ja käsihygieniasta huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 27.9.2021

Itä-Suomen aluehallintoviraston Opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualue on ohjeistanut Riveriaa kasvomaskien käytöstä.

Suojamaskien käyttöön on annettu vahva suositus OKM ja THL ohjeistuksella, mutta maskien käyttöön pakkoa ei ole eikä sitä voi oppilaitos tai sairaanhoitopiiri asettaa. Maskin käyttöä oppilaitoksen tiloissa (pois lukien työsalit/työtehtävät, joissa toimitaan työturvallisuuslain mukaisesti suojautuen) kuitenkin edelleen vahvasti suositellaan.  Vahvojen suositusten ongelmana kuitenkin on, että niitä ei ole pakko noudattaa eli voimme Riveriassa vain suositella kasvomaskin käyttöä.

Kuten koko pandemian ajan, edelleen korostamme, että paras puolustautumiskeino koronatartunnalle on suojamaskin käyttö, turvavälien huomioiminen ja käsihygieniasta huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 30.8.2021

Jatkamme Riveriassa edelleen koronaan liittyvien terveysturvallisuusohjeiden noudattamista

Paras puolustautumiskeino koronatartunnalle on suojamaskin käyttö, turvavälien huomioiminen ja käsihygieniasta huolehtiminen. Suojamaskin käyttösuositus on niin opiskelijoillemme kuin henkilökunnallemmekin.
– Suojamaskin käytön tarkoituksena on suojata koronataudin leviäminen opiskelijoiden ja henkilökunnan keskuudessa. Suojaamalla itseäsi, suojaat myös muita.
– Mikäli suojamaski tuntuu erityisen hankalalta käyttää, voit tiedustella myös visiiriä.

Muistathan, että eri työpaikoilla on omat sääntönsä, joita kaikkien tulee noudattaa. Meillä Riveriassa on kaikilla suojamaskin/visiirin käyttösuositus.

Kiitos, kun suojaat itseäsi ja muita!

TIEDOTE 2.8.2021


Hyvää alkanutta elokuuta!
Riveria aloittaa syksyn lähiopetuksessa ja jatkamme terveysturvallisuusohjeiden noudattamista.

Paras puolustautumiskeino koronatartunnalle on suojamaskin käyttö, turvavälien huomioiminen ja käsihygieniasta huolehtiminen.

Muistathan, että

 • Riveria tiedottaa koronaan liittyvistä asioista aina yksilösuojan huomioiden ja omien valtuuksiensa puitteissa. Siun sote hoitaa kartoitukseen ja kontaktoimiseen liittyvät toimenpiteet.
 • Terveysviranomainen kontaktoi Riverian turvanumeroon, kun tarvitsee apuamme altistuneiden jäljittämisessä tai tiedottamisessa, jonka hoidamme keskitetysti Riverian viestinnän kautta.
 • Karanteeniin määrääminen on aina alueellisen terveysviranomaisen tehtävä.

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja tiedottaa mahdollisuuksista muutoksista.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 24.6.2021

Saapuminen Suomeen ja Riveriaan ulkomailta

Riskimaista tulevat henkilöt ohjataan rajanylityspaikalla terveystarkastukseen ja tarvittaessa koronavirustestiin. Löydät riskimaiden ja turvallisten maiden listan THL:n sivuilta.

Terveystarkastuksessa tarkistetaan koronatestitodistus, todistus sairastetusta taudista tai annetuista rokotuksista. Terveysviranomaiset päättävät pitääkö maahan saapuvan henkilön mennä koronatestiin rajanylityspaikalla ja toiseen testiin 72 tunnin kuluttua maahan saapumisesta. Koronatestit ovat kaikille maahan saapuville matkustajille maksuttomia. Jos sinut on ohjattu koronatesteihin tai omaehtoiseen karanteeniin, voit tulla Riverian tiloihin ja asuntolaan vasta saatuasi negatiiviset koronatestitulokset tai suoritettuasi omaehtoisen karanteenin.

Huom. Maahantulon ohjeet voivat muuttua. Tarkasta aina viimeisin tieto viranomaisten tiedotuskanavista ja seuraa Riverian koronatiedotteita.

Matkustaminen Suomeen ja Suomesta (valtioneuvosto.fi)

Matkustaminen ja koronaviruspandemia – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Koronavirustestit – siunsote.fi

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 7.6.2021                                                                     

Kansainvälinen liikkuvuus syksyllä 2021

Opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuudet

Ulkomaan jaksot 1vko – 3 vko
Jakso toteutetaan ulkoministeriön sekä valtioneuvoston matkustussääntöjen mukaisesti, joita Riverian matkustusturvallisuusohjeet noudattavat.  Jakso toteutetaan, jos kohdemaassa ei ole voimassa oleva 10-14 vrk:n karanteenipakko.

Ulkomaan jaksot +3vko
Jakso toteutetaan ulkoministeriön sekä valtioneuvoston matkustussääntöjen mukaisesti, joita Riverian matkustusturvallisuusohjeet noudattavat.

Suomeen saapuvat vaihto-opiskelijat ja asiantuntijat
Koronarokotetodistus vaaditaan kaikilta. Toiminnat suunnitellaan ja toteutetaan Riverian turvallisuusohjeistusten mukaisesti, jotka noudattavat ulkoministeriön ja valtioneuvoston matkustussääntöjä.

Sosiaali- ja terveysala: Siun Soten ohjeiden mukaan

Muut alat: yleisten matkustus- ja turvallisuusohjeistusten mukaan

Ennen matkaa

a) Ulkoministeriön matkustusturvallisuuteen liittyvät ohjeistukset

b) Ulkoministeriön matkustustiedotteet

c) Ulkoministeriön matkustusilmoitus ja kopio matkustusilmoituksesta matkat@riveria.fi

d) Riverialainen.fi sivustolla Kansainvälisyys – Opiskelijan opas / Riveria (riverialainen.fi) Koronatiedotukseen liittyvät uudet matkustusohjeet

e) Matkustusasiakirjat: passi, viisumi, eurooppalainen sairaanhoitokortti, koronrokotetodistus

f) Lisätietoja muista rokotuksista löydät www.rokote.fi sivustolta.

g) Lisää tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä EU-maissa Matkailu ja koronavirus – EU-terveydenhoito.fi

Lisäksi
Peruspaketti matkustusturvallisuudesta käydään läpi ennen matkaa oppilaitospalvelujen kv-asiantuntijoiden ohjeistamana

– Riverian matkustus- ja turvallisuusohjeet
Opiskelijoille kohdistetut ohjeistukset
– Henkilöstölle kohdistetut ohjeistukset

Osallistuminen kotimaan tapahtumiin ja tilaisuuksiin syksyllä 2021
Kotimaassa voi matkailla, kun noudattaa koronaan liittyviä turvallisuusohjeita sekä alueellisia suosituksia ja rajoituksia.

Riverian omien tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen syksyllä 2021
Tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisessä noudatetaan koronaan liittyviä turvallisuusohjeita sekä alueellisia suosituksia ja rajoituksia.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

TIEDOTE 26.4.2021

Koronatartunnan saanut henkilö on ruokaillut Niskalan ravintola Kiesassa seuraavasti:

 • to 22.4. klo. 11–11.30 Riveria Ravintola Kiesa, Niskakatu
 • ke 21.4. klo. 11–11.30 Riveria Ravintola Kiesa, Niskakatu
 • ti 20.4. klo. 11–11.30 Riveria Ravintola Kiesa, Niskakatu

Pyydämme ko. aikoina paikalla olleita henkilöitä tarkkailemaan omaa kuntoaan ja olemaan pienissäkin oireissa yhteydessä Siun soteen.

Muutoin opetus- ja ohjaustoiminta jatkuu kaikissa koulutusyksiköissämme työsuunnitelmien mukaisesti.

Huomioitavaksi henkilöstöllemme ja opiskelijoillemme:

 • Riveria tiedottaa koronaan liittyvistä asioista aina yksilösuojan huomioiden ja omien valtuuksiensa puitteissa. Siun sote hoitaa kartoitukseen ja kontaktoimiseen liittyvät toimenpiteet.
 • Terveysviranomainen kontaktoi Riverian turvanumeroon, kun tarvitsee apuamme altistuneiden jäljittämisessä tai toivoo apuamme tiedottamisessa, jonka hoidamme keskitetysti Riverian viestinnän kautta.
 • Karanteeniin määrääminen on aina alueellisen terveysviranomaisen tehtävä.

Vaikka väsymys koronatilanteeseen pyrkii ottamaan vallan, on meidän kaikkien jaksettava suojata itseämme ja toisiamme, kunnes koronatilanne on saatu kokonaan hallintaan.
Paras puolustautumiskeino koronatartunnalle on suojamaskin käyttö, turvavälien huomioiminen ja käsihygieniasta huolehtiminen.

Jokainen voi itse aktiivisesti seurata Siun soten ylläpitämää ajantasaista altistumispaikkalistausta.
Löydät sen tästä


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 29.3.2021

Riveriassa jatkamme lähiopetuksessa toistaiseksi, ravintolat suljettu ulkopuolisilta asiakkailta 18.4.2021 saakka.

Riverian ravintolat palvelevat opiskelijoita ja henkilöstöä normaalisti. Ulkopuolisilta asiakkailta ravintolat ja kahvilat on suljettu. Rajoitukset eivät koske leipomotuotteiden ja ruoka-annosten myyntiä myymälöissämme.

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa tilannetta viikoittain ja tiedottaa tarvittaessa.

 

TIEDOTE 26.3.2021

Lähiopetus jatkuu koko Riveriassa

Riverian lähiopetus jatkuu toistaiseksi koko maakunnassa tuttuja terveysturvallisuusohjeita noudattaen:

 • oppilaitoksen tiloihin tullaan vain täysin oireettomana
 • käytetään kasvomaskia
 • huolehditaan riittävistä turvaväleistä
 • huolehditaan käsihygieniasta

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja tiedottaa tarvittavista muutoksista.

 

TIEDOTE 12.3.2021

Riveriassa jatketaan lähiopetuksessa koko maakunnassa

Pohjois-Karjala on koronavirusepidemian perustasolla.

Riveriassa jatketaan aiemmin käytössä olleita terveysturvallisuustoimenpiteitä: Oppilaitoksen tiloihin tullaan vain täysin oireettomana, käytetään kasvomaskia, huolehditaan käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö on suljettuna toistaiseksi.

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa viranomaistiedotteita ja kokoontuu tarkastelemaan tilannetta viikoittain.

Koronatestit ovat maksuttomia – myös ulkomaalaisille opiskelijoille

Koronatesteihin tulee aina hakeutua, jos on koronaan viittaavia oireita.
– Alaikäisten opiskelijoiden koronatestit ovat maksuttomia kansalaisuudesta riippumatta.
– Jos opiskelijalla on kotikuntaoikeus Suomessa, on testi maksuton.
– Jos opiskelijalla on eurooppalainen sairaanhoitokortti, on testi maksuton.
– Jos täysi-ikäisellä ulkomaalaisella opiskelijalla ei ole eurooppalaista sairaanhoitokortti tai kotikuntaoikeutta Suomessa (esim. Venäjän kansalainen), lähettää Siun Sote laskun koronatestistä ja sen kanssa toimitaan seuraavalla tavalla:

a) Opiskelijan vakuutus korvaa koronatestin ja opiskelija hoitaa laskun vakuutusyhtiönsä kanssa. Jos vakuutusyhtiön käsittelyä varten tarvitaan laskulle eräpäivän siirto, se tehdään, kun opiskelija soittaa laskussa näkyvään puhelinnumeroon.

b) Jos opiskelijalla ei ole vakuutusta tai vakuutus ei korvaa koronatestausta, opiskelijan tulee soittaa laskussa näkyvään puhelinnumeroon ja selvittää tilanne. Tällöin Siun sote voi hakea korvaukset Kelasta.

TIEDOTE 4.3.2021

Riveriassa jatketaan lähiopetuksessa koko maakunnassa

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa viranomaistiedotteita ja kokoontuu tarkastelemaan tilannetta viikolla 10. Jatkolinjauksista tiedotetaan perjantaina 12.3.2021.

Huolehdithan koronaturvallisuudesta myös mahdollisen talvilomasi aikana!

 

TIEDOTE 25.2.2021

Riveriassa jatketaan lähiopetuksessa

Joensuun työssäkäyntialue (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi) on 25.2.2021 alkaen koronaviruksen kiihtymisvaiheessa. Muu Pohjois-Karjala on edelleen perustasolla. Pohjois-Karjalan alueellinen koronatyöryhmä kokoontuu tarkastelemaan Pohjois-Karjalan tilannetta seuraavan kerran torstaina 4.3.2021.

Riveriassa jatkamme lähiopetuksessa koko maakunnassa. Turvallisuuden tilannejohtoryhmä kokoontuu ja tiedottaa aamulla 5.3.2021 Riverian lähiopetusjärjestelyistä 8.3.2021 alkaen. Työelämässä oppiminen jatkuu työpaikkojen ohjeiden mukaisesti.

Terveysturvallisuuden varmistamiseksi olemme laajentaneet maskijakelua koskemaan Riverian henkilöstöä ja opiskelijoita. Oppilaitokseen tullaan vain täysin oireettomana, huolehtien käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Velvoitamme henkilöstöä ja opiskelijoita käyttämään maskia tai visiiriä.

TIEDOTE 15.2.2021

Riveriassa palataan lähiopetukseen 22.2.2021 alkaen

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilanne on rauhoittunut ja olemme nyt epidemian perustasolla.

Riveria siirtyy lähiopetukseen maanantaina 22.2.2021 alkaen. Lähiopetukseen siirtyminen on Riverian opiskelijoiden oppimisen ja hyvinvoinnin näkökulmasta perusteltua.

Terveysturvallisuuden varmistamiseksi oppilaitoksen sisätiloissa velvoitetaan käyttämään maskia, huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta, noudattamaan turvaväliä sekä tulemaan oppilaitoksen tiloihin vain terveenä. Riveria tarjoaa maskit henkilöstölle ja opiskelijoille. Maskeja on saatavilla oppilaitoksen yleisissä tiloissa.

Henkilöstön ja opiskelijoiden esimerkillinen sekä toiset huomioonottava toiminta on ensiarvoisen tärkeää. Henkilöstön ja opiskelijoiden tulee vaatia maskien käyttämistä kaikilta terveysturvallisuudesta huolehtimiseksi Riverian tiloissa.

Valtakunnallinen etätyösuositus on edelleen voimassa. Etätyösuositusta noudatetaan Riveriassa oppilaitospalveluissa työtehtävien sen mahdollistaessa.

Sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö on edelleen keskeytetty.

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa tilannetta ja tekee tarvittaessa uusia linjauksia.

Joensuussa 15.2.2021
Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä

TIEDOTE                                                   8.2.2021

Koko Pohjois-Karjala on edelleeen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa.
Riveriassa jatketaan pääosin etäopetuksessa.

Aikaisemmin Joensuun koulutusyksikössä annetut (24.11.2020) ja koko Riveriaan (4.12.2020) laajennetut opetuksen ja ohjauksen ohjeet ovat edelleen käytössä kaikissa Riverian koulutusyksiköissä 11.1.2021 alkaen toistaiseksi.
Tarvittaessa katso lisätietoja korona-tiedotteemme 24.11.2020 ja 4.12.2020.

Sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö on suljettuna toistaiseksi.

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.
Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

TIEDOTE                                                1.2.2021

ÄLÄ ANNA ”KORONAVÄSYMYKSEN” ISKEÄ

OPH ja THL muistuttavat: Koronaviruksen ennaltaehkäisy on tärkeää. Koronaviruksen leviämistä on syytä edelleen ehkäistä kaikin mahdollisin tavoin.

Riveriassa turvallisuusasiat ovat ensiarvoisen tärkeitä kaikissa eri tilanteissa.

Älä anna ”koronaväsymyksen” iskeä. Meidän on jaksettava vielä, koska olemme Pohjois-Karjalassa koronatilanteessa edelleen kiihtymisvaiheessa.

Muistathan alla olevat ohjeet, muistuta myös toisia. Muistuttaminen on välittämistä! Vain näin toimien vältämme taudin leviämisen.

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta. Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uuden virusmuunnoksen leviämistä.

 1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
 2. Pidä yli 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
 3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
 4. Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä
 5. Lataa Koronavilkku-sovellus.
 6. Ota rokote, kun vuorosi tulee

Katso lisää Yleisiä lisä ohjeita tartunnan torjumiseksi

THL suosittelee tällä hetkellä kasvomaskin käyttöä koko maassa. Tarkemmat suositukset maskin käytöstä eri tilanteissa riippuvat epidemian vaiheesta ja voivat vaihdella alueittain.
Lue lisää Kasvomaskisuositus

Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.
Esimerkiksi tavanomainen flunssa sekä influenssan, RS-viruksen ja hinkuyskän kaltaiset taudit tarttuvat yskiessä ja aivastaessa ja hengitystie-eritteillä tahrautuneiden käsien välityksellä
Katso lisää Hygieniaohjeita

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

TIEDOTE 7.1.2021

JOENSUUN KAUPUNKI TIEDOTTAA (kooste 7.1.2021 tiedotteesta)

Koronatilanne ja harjoittelut Joensuun kaupungin yksiköissä hyvinvoinnin toimialalla

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä on kokouksessaan 5.1.2021 linjannut, että ”koska epidemian tilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa, niin Joensuun kaupungissa tällä hetkellä voimassa olevat rajoitukset ja linjaukset ovat edelleen voimassa toistaiseksi”.

Harjoitteluiden suhteen kaupungin yksiköissä tämä tarkoittaa, että harjoittelukeskeytys varhaiskasvatuksen yksiköissä jatkuu toistaiseksi. Muissa kaupungin yksiköissä harjoittelut voivat jatkua alla olevien ehtojen mukaisesti toistaiseksi:

 • harjoittelijoilla on kaikissa yksiköissä vahva maskisuositus. Maskien hankkiminen on harjoittelijan vastuulla lähettävän oppilaitoksen linjausten mukaisesti. Mikäli maskin käyttäminen on esimerkiksi terveydellisistä syistä mahdotonta, on syytä konsultoida opiskelijaterveydenhuoltoa ja pohtia muita ratkaisuja, esimerkiksi visiiriä.
 • harjoitteluun tullaan ehdottomasti vain terveenä, huolehditaan turvaetäisyyksistä ja käsihygieniasta sekä käytetään maskia.    
 • Joensuun kaupunki ei tarjoa maskeja harjoittelijoille. Mikäli oppilaitoksessa maskit ovat opiskelijan henkilökohtaisella vastuulla ja maskien hankkiminen ei taloudellisista syistä ole mahdollista, on oppilaitoksen opastettava opiskelija Siun soten maskijakelun piiriin.

Joensuun kaupunki ei velvoita työntekijöitään harjoitteluiden etäohjaukseen, mutta ne ovat mahdollisia yksittäisen ohjaajan suostumuksella.

Lisäyksenä: Siun soten maskien jakelupisteet löydät tästä

TIEDOTE 4.1.2021

Koko Pohjois-Karjala on edelleen koronavirusepidemiassa kiihtymisvaiheessa. Riveriassa jatketaan pääosin etäopetuksessa 11.1.2021 alkaen toistaiseksi.

Riveriassa jatketaan pääosin etäopetuksessa 11.1.2021 alkaen toistaiseksi

Kaikissa oppilaitoksemme tiloissa suositellaan henkilöstöllemme ja opiskelijoillemme suojamaskien käyttöä.
Opiskelijat hankkivat kasvomaskit pääsääntöisesti itse. Siun sote jakaa kasvomaskeja. Lisätietoja kasvomaskien jakelusta https://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu

Välttämätön työsalitoiminta ja työelämässä oppiminen jatkuu huomioiden terveysturvallisuusasiat ja työpaikkojen koronaohjeistukset.

Sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö on suljettuna toistaiseksi

Opetus, ohjaus ja muu oppimisen tuki

 • Asuntolat ovat opiskelijoiden käytettävissä, eivät suljettuja.
 • Erityistä tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Psykososiaalista tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Opinto-ohjausta on tarjolla lähi- ja etäohjauksena.
 • Opintopajat jatkavat normaalisti toimintaansa huomioimalla terveysturvallisuusnäkökohdat.
 • Opintotoimiston palveluita tarjotaan myös lähi- ja etäpalveluina.
 • Opiskelijoiden kurinpitotoimenpiteisiin liittyvät kuulemiset toteutetaan normaalisti. Sama koskee eronneeksi katsomisen -prosessia.
 • Yhteisten tutkinnon osien osa-alueiden lähiopetus y-jaksoilla toteutetaan etäopetuksena ja -ohjauksena klo 8.00-18.00 opiskelijoiden työjärjestysten mukaisesti.
 • Ammatillisten tutkinnon osien opetuksen ja ohjauksen toteutuksesta päättävät toimialojen tiimit koulutuspäälliköiden johdolla.

Etäopetuksessa olevilla opiskelijoilla mahdollisuus opiskella oppilaitoksen tiloissa tarvittaessa

Mikäli opiskelijalla ei ole tietokonetta käytettävissään, hän voi opiskella erikseen koulutusyksikössä ilmoitetuissa alan tiloissa sekä Joensuussa Riveria-talossa opintopajalla ja luokissa C-219 ja
C-226. Tiloissa työskentely edellyttää terveysturvallisuuden huomioimista turvaväleineen ja maskisuosituksineen. Opiskelijoille ei luovuteta oppilaitoksen tietokoneita omaan käyttöön.

Opiskelijaravintolat ovat auki

Opiskelijaravintolat ovat normaalisti auki. Niissä tarjotaan opiskelijalounaita paikalla oleville opiskelijoille sekä niille etäopiskelijoille, jotka haluavat tulla ruokailemaan sekä henkilöstölle. Etäopiskelijoille ei makseta ruokarahaa. Ruokaraha maksetaan normaalisti työelämässä oppijoille työelämässä oppimisen ajalta, mikäli opiskelija ei saa ruokailla maksuttomasti työpaikalla tai hän ei voi käydä syömässä Riverian opiskelijaravintoloissa.

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

Koronatilanteesta huolimatta toivotamme kaikille hyvää alkanutta vuotta 2021!

 

TIEDOTE 4.12.2020

Riveriassa siirrytään pääosin etäopetukseen 7.12.2020 – 10.1.2021 väliseksi ajaksi

Koko Pohjois-Karjala on siirtynyt koronavirusepidemiassa kiihtymisvaiheeseen. Alueelliset suositukset ovat voimassa 4.1.2021 saakka. Riveriassa siirrytään pääosin etäopetukseen 7.12.2020-10.1.2021 väliseksi ajaksi.

Kaikissa oppilaitoksemme tiloissa suositellaan henkilöstöllemme ja opiskelijoillemme suojamaskien käyttöä.
Opiskelijat hankkivat kasvomaskit pääsääntöisesti itse. Siun sote jakaa kasvomaskeja. Lisätietoja kasvomaskien jakelusta https://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu

Välttämätön työsalitoiminta ja työelämässä oppiminen jatkuu huomioiden terveysturvallisuusasiat ja työpaikkojen koronaohjeistukset.

Sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö suljetaan 10.1.2021 saakka.

Opetus, ohjaus ja muu oppimisen tuki

 • Asuntolat ovat opiskelijoiden käytettävissä, eivät suljettuja.
 • Erityistä tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Psykososiaalista tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Opinto-ohjausta on tarjolla lähi- ja etäohjauksena.
 • Opintopajat jatkavat normaalisti toimintaansa huomioimalla terveysturvallisuusnäkökohdat.
 • Opintotoimiston palveluita tarjotaan myös lähi- ja etäpalveluina.
 • Opiskelijoiden kurinpitotoimenpiteisiin liittyvät kuulemiset toteutetaan normaalisti. Sama koskee eronneeksi katsomisen -prosessia.
 • Yhteisten tutkinnon osien osa-alueiden lähiopetus y-jaksoilla toteutetaan etäopetuksena ja -ohjauksena klo 8.00-18.00 opiskelijoiden työjärjestysten mukaisesti.
 • Ammatillisten tutkinnon osien opetuksen ja ohjauksen toteutuksesta päättää toimialojen tiimit koulutuspäälliköiden johdolla.

Etäopetuksessa olevilla opiskelijoilla mahdollisuus opiskella oppilaitoksen tiloissa tarvittaessa

Mikäli opiskelijalla ei ole tietokonetta käytettävissään, hän voi opiskella erikseen koulutusyksikössä ilmoitetuissa alan tiloissa sekä Joensuussa Riveria-talossa opintopajalla ja luokissa C-219 ja
C-226. Tiloissa työskentely edellyttää terveysturvallisuuden huomioimista turvaväleineen ja maskisuosituksineen. Opiskelijoille ei luovuteta oppilaitoksen tietokoneita omaan käyttöön.

Opiskelijaravintolat ovat auki

Opiskelijaravintolat ovat normaalisti auki. Niissä tarjotaan opiskelijalounaita paikalla oleville opiskelijoille sekä niille etäopiskelijoille, jotka haluavat tulla ruokailemaan sekä henkilöstölle. Etäopiskelijoille ei makseta ruokarahaa. Ruokaraha maksetaan normaalisti työelämässä oppijoille työelämässä oppimisen ajalta, mikäli opiskelija ei saa ruokailla maksuttomasti työpaikalla tai hän ei voi käydä syömässä Riverian opiskelijaravintoloissa.

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 30.11.2020

Lieksan kaupunki tiukentaa koronarajoituksiaan ti 1.12.2020 alkaen. Rajoitustoimenpiteet ovat voimassa 1.- 8.12.2020. Tiukennuksiin liittyen toisen asteen oppilaitoksiin astuu voimaan maskisuositus ti 1.12. alkaen.
Kaikissa Riverian tiloissa Lieksassa suositellaan henkilöstöllemme ja opiskelijoillemme maskien käyttöä.

Opiskelijamme hankkivat kasvomaskit pääsääntöisesti itse. Siun sote jakaa kasvomaskeja. Lisätietoja kasvomaskien jakelusta https://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu

Koulujen liikuntasalit ovat iltakäytön osalta suljettu rajoitustoimenpiteiden ajan. Lieksan kaupungin koko tiedote on luettavissa tästä

Riverian Joensuun koulutusyksikössä toimitaan edelleen 24.11. koronatiedotteemme mukaisesti, mutta sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö suljetaan 31.12.2020 saakka.

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 24.11.2020

Opetus ja ohjaus ja muut palvelut Riverian Joensuun koulutusyksikössä 24.11.2020 alkaen

Riverian Turvallisuuden tilannejohtoryhmän 23.11. päättämä linjaus siirtymisestä pääosin etäopetukseen ja -ohjaukseen on Riverian omatoimista varautumista. Tavoitteena on pienentää kampuksen henkilömäärää eli vähentää lähikontakteja.

Nyt käsillä oleva tilanne ei ole kevääseen 2020 verrattava, koska oppilaitoksen tilat eivät ole suljettuina.

Joensuussa on poikkeavankin toiminnan aikana (24.11.- 31.12.2020) tärkeää varmistaa opiskelijoiden oppiminen sekä tarvittavien tukitoimintojen tarjoaminen opiskelijoille sekä prosessien sujuminen.

Opetus, ohjaus ja muu oppimisen tuki Joensuun koulutusyksikössä

 • Ammatillisten tutkinnon osien opetuksen ja ohjauksen toteutuksesta päättää toimialojen tiimit koulutuspäälliköiden johdolla.
 • Yhteisten tutkinnon osien osa-alueiden lähiopetus y-jaksoilla toteutetaan etäopetuksena ja -ohjauksena klo 8.00-18.00 opiskelijoiden työjärjestysten mukaisesti
 • Opinto-ohjausta on tarjolla lähi- ja etäohjauksena.
 • Opintopajat jatkavat toimintaansa huomioimalla terveysturvallisuusnäkökohdat.
 • Erityistä tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Psykososiaalista tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Opintotoimiston palveluita tarjotaan myös lähi- ja etäpalveluina.
 • Asuntolat ovat opiskelijoiden käytettävissä, eivät suljettuja.
 • Opiskelun tuen ryhmien (OTR) toiminta jatkuu normaalisti. Toiminnassa keskitytään erityisesti haasteellisten opiskelijoiden tilanteen tunnistamiseen ja tuen järjestämiseen.
 • Opiskelijoiden kurinpitotoimenpiteisiin liittyvät kuulemiset toteutetaan normaalisti. Sama koskee eronneeksi katsomisen -prosessia.

Opetushenkilöstö löytää tarvittaessa Riverian intrasta ohjeet, videot ja vinkit järjestelmien käytöstä.

Etäopetuksessa olevilla opiskelijoilla mahdollisuus opiskella oppilaitoksen tiloissa tarvittaessa

Mikäli opiskelijalla ei ole tietokonetta käytettävissään, hän voi opiskella erikseen ilmoitetuissa alan tiloissa sekä Riveria-talossa opintopajalla ja luokissa C-219 ja C-226. Tiloissa työskentely edellyttää terveysturvallisuuden huomioimista turvaväleineen ja maskisuosituksineen. Opiskelijoille ei luovuteta oppilaitoksen tietokoneita omaan käyttöön.

Opiskelijaravintolat ovat auki Joensuun koulutusyksikössä

Joensuun koulutusyksikön opiskelijaravintolat ovat normaalisti auki. Niissä tarjotaan opiskelijalounaita paikalla oleville opiskelijoille sekä niille etäopiskelijoille, jotka haluavat tulla ruokailemaan sekä henkilöstölle. Etäopiskelijoille ei makseta ruokarahaa. Ruokaraha maksetaan normaalisti työelämässä oppijoille työelämässä oppimisen ajalta, mikäli opiskelija ei saa ruokailla maksuttomasti työpaikalla tai hän ei voi käydä syömässä Riverian opiskelijaravintoloissa.


Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 23.11.2020

Opetuksen ja ohjauksen toteuttaminen Joensuun koulutusyksikössä ti 24.11.2020 alkaen

Kun Joensuussa ollaan koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, Riveriassa Joensuun koulutusyksikössä on käytössä kiihtymisvaiheen toimintamalli.

Opetuksen ja ohjauksen osalta Riverian Joensuun koulutusyksikössä siirrytään pääsääntöisesti etäopetukseen ja -ohjaukseen 24.11.2020 – 31.12.2020 lukuun ottamatta välttämätöntä lähiopetusta oppilaitoksen työsaleissa tai muissa kone- ja laitevaltaisissa erikoistiloissa.
Työsaleissa ja muissa erikoistiloissa huolehditaan terveysturvallisuudesta noudattamalla turvavälejä ja käyttämällä maskeja. Kyseisissä tiloissa ei voi olla yli 20 opiskelijaa yhtä aikaa.

Opiskelijat työskentelevät työjärjestystensä mukaisesti. Etäopetuksessa olevilla opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla oppilaitoksessa terveysturvallisuuteen liittyvät ohjeistukset huomioiden.

Työelämässä oppimisessa noudatetaan työpaikkojen koronaohjeistuksia.

Kaikissa Riverian tiloissa Joensuussa suositellaan henkilöstölle ja opiskelijoille maskien käyttöä välittömästi ja toistaiseksi. Sisäliikuntatilamme suljetaan vapaa-ajan iltakäytöistä vähintään viikon ajaksi.

Muualla maakunnassa toiminta jatkuu normaalisti perustason vaiheen mukaisesti.

Ampumahiihtokilpailujärjestelyt Kontiolahdessa

AVI ja Siun soten hallitus linjaavat tällä viikolla ampumahiihtokilpailuihin liittyvät järjestelyt. Riveria tiedottaa sisäisesti asiasta viranomaisviestinnän jälkeen. Tällä hetkellä ja toistaiseksi valmistaudumme järjestelyihin kuten on alun perin suunniteltu.

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 22.11.2020

Riveria välittää alla olevan tiedotteen. Tiedote on välitetty jo aikaisemmin Wilma-viestinä kaikille Riverian tutkinto-opiskelijoille huoltajineen.

Riverian Peltolan kampuksella on to 19.11. voinut altistua koronavirukselle. Lähialtistuneet on kartoitettu ja heidät tullaan määräämään karanteeniin. Heille on lähetetty oma erillinen viesti sekä ohjeet jatkotoimenpiteistä. Jos sinulla on tai sinulle kehittyy koronainfektioon sopivia vähäisiäkin oireita, tee Siun soten nettisivujen kautta Omaolo-oirearvio ja sen mukaisesti hakeudu tarvittaessa koronanäytteeseen.

Koulu muilla kuin lähialtistuneilla saa jatkua.

​​​​​​​Yhteistyöterveisin
Marjo Papinniemi, tartuntataudeista vastaava lääkäri

TIEDOTE 19.11.2020

Joensuu on siirtynyt torstaina 19.11.2020 koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen. Muu maakunta on edelleen perustasolla.

Riveriassa on laadittu 16.10.2020 ohjeistukset koronavirusepidemian eri vaiheisiin. Siirrymme ohjeistuksen mukaiseen kiihtymisvaiheen toimintaan Joensuussa.

Muualla maakunnassa toimitaan edelleen epidemiatilanteen perustason mukaisesti. Opetuksen porrastamisen ohjeistus annetaan viikolla 48.

Sisäliikuntatilat suljetaan vapaa-ajan iltakäytöistä viikon ajaksi. Kaikissa Riverian tiloissa Joensuussa suositellaan henkilöstölle ja opiskelijoille maskien käyttöä välittömästi ja toistaiseksi.

Opiskelijat hankkivat maskit pääsääntöisesti itse. Siun sote jakaa kasvomaskeja. Lisätietoja kasvomaskien jakelusta https://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu

Siun sote tiedottaa altistumispaikoista omilla verkkosivuillaan https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 15.10.2020

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä kokoontui ke 14.10.2020. Ystävällisesti pyydämme huomioimaan seuraavaa.

Huomioitavaksi erityisesti reissuilla olleille syyslomalaisille ja muille mahdollisesti reissanneille

Uudet viranomaisohjeet maahantulosta ja omaehtoisesta karanteenista
Viranomaiset ovat antaneet uudet ohjeistukset: Omaehtoinen karanteeni alkaen 12.10. 2020 (10 vrk)

Kannustamme henkilöstöämme ja opiskelijoitamme seuraamaan THL:n sivua, Matkustaminen ja koronavirus

Mikäli henkilö haluaa lyhentää omaehtoista karanteeniaikaa niin linjauksena Riveriassa on, että edellytämme koronatestin suorittamista Suomeen saapuessa ja uuden testin suorittamista vähintään 72 tuntia myöhemmin.

Ampumahiihtokilpailut, Kontiolahti

Riveria on jälleen yhteistyötahona mukana ampumahiihtokilpailujen järjestämisessä. Järjestelyissä ovat mukana erikseen sovitut toimijat ja opettajat opiskelijaryhmineen. Tapahtuman järjestäjä vastaa tapahtuman turvallisuusjärjestelyistä ja turvallisuusjärjestelyistä tiedottamisesta. Toiminnassa mukana oleville tiedotetaan järjestelyistä tarkemmin erikseen.

Riverian viestintä mahdollisista koronatapauksista

Viestimme koronapandemian aikana Riverian toiminnassa tapahtuneet tartunnat ja mahdolliset altistumiset aina yksilön tietosuoja huomioiden ja viranomaisohjeita noudattaen. Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

 

TIEDOTE 30.9.2020

Lieksan kaupungin ja Siun soten valmiusryhmä on linjannut tänään 30.9. että Lieksaan tulee maskisuositus, joka koskee toisen asteen opiskelijoita aikavälillä 1.10.2020 – 7.10.2020.

Lähtökohtaisesti jokainen alueen asukas on itse vastuussa omasta kasvomaskin käytöstään ja vastaa kasvomaskin hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kuluista.

Aikaisemmin tiedottamamme mukaisesti Siun Sote järjestää kasvomaskien jakelua vähävaraisille Lieksassa osoitteessa Urheilukatu 3 A, 81799 Lieksa.

Jakelupiste on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-12.
Lisätietoa kasvomaskien jakelusta https://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu

Virallinen tiedotuskanava koronaan liittyen on https://www.siunsote.fi/ajankohtaista

 

TIEDOTE  25.9.2020

Koronapandemiatilannetta, niin Lieksassa kuin muissakin koulutusyksikköpaikkakunnillamme seurataan Riveriassa koko viikonlopun ajan ja tarvittaessa oppilaitoksemme toimintaan liittyvistä lisäohjeistuksista tiedotetaan henkilöstöämme ja opiskelijoitamme. Muu tiedottaminen tapahtuu terveysviranomaisten toimesta. Tartuntatautiviranomaiset eri paikkakunnilla kartoittavat koronalle altistuneet, ottavat heihin suoraan yhteyttä puhelimitse ja asettavat altistuneet kotikaranteeniin.

Kehotamme henkilöstöämme ja opiskelijoitamme vastaamaan puheluihin, vaikka ne tulisivat tuntemattomasta numerosta. Soitto voi olla terveysviranomaiselta.

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 23.9.2020

Lieksassa on todettu eilisen illan (22.9.) aikana kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

Lieksassa Pohjois-Karjalassa on todettu eilisillan aikana kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Jäljitystyö on kesken, joten tartuntojen sekä altistuneiden määrät voivat muuttua jäljitystyön edetessä. Lisätietoja Lieksan tilanteesta 23.9. Siun soten tiedotteessa.

Seuraamme Riveriassa tilannetta aktiivisesti ja tarvittaessa ryhdymme lisätoimenpiteisiin annettujen ohjeistusten mukaisesti.

Tässä hetkessä ja edelleen muistutamme sekä henkilöstöämme että opiskelijoitamme kaikissa eri koulutusyksiköissämme parhaista keinoista estää koronan leviäminen, jotka ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.  

Muuttuneessa tilanteessa on Lieksan koulutusyksikkömme ravintolatilan asiakaspaikkoja pienennetty sen ollessa nyt 50 asiakaspaikkaa.

Siun sote suosittelee Lieksan kaupungin alueella kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita kansalaisia.

Lähtökohtaisesti jokainen alueen asukas on itse vastuussa omasta kasvomaskin käytöstään ja vastaa kasvomaskin hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kuluista (Siun Sote).

Siun sote kuitenkin järjestää kasvomaskien jakelun vähävaraisille Lieksassa osoitteessa Urheilukatu 3 A, 81799 Lieksa. Jakelupiste on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-12. Lisätietoa kasvomaskien jakelusta https://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta

 

TIEDOTE 30.8.2020

Riverian viestintä välittää pyynnöstä Kuhmon kaupungin tiedotteen 28.8.2020:

Kuhmon koronatilanteesta johtuen toivomme, että kuhmolaislähtöiset opiskelijat opiskelisivat alkavan viikon etänä, jos he ovat käyneet Kuhmossa viikolla 35 (24.8.-30.8.2020).
Opiskelija, olethan tarvittaessa yhteydessä omavalmentajaasi.

Lisätietoja www.kuhmo.fi/korona

Huom. Pyydämme myös muita Riverian opiskelijoitamme ja henkilöstöämme huomioimaan tämän annetun suosituksen.

 

Toisen asteen oppilaitoksissa ei ole tällä hetkellä maskisuosituksia, mutta maskeja saa käyttää aina käyttää niin halutessaan. Riveriassa noudatetaan THL:n määräyksiä ja suosituksia. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan opiskelijoita.

TIEDOTE 14.8.2020

Riverian koronainfo 14.8.2020

Koronatiedote 14.8.2020 opiskelijat

Perjantaina 14.8. klo 8.15-8.45 järjestetyn Teams-live koronainfon tallenteeseen pääset tästä.
(Tallenne näkyy Riverian henkilöstölle ja opiskelijoille Riverian verkossa)

 

TIEDOTE 8.8.2020

Riveriassa on varauduttu koronaepidemiaan erilaisin toimenpitein

Riveriassa on varauduttu koronaepidemiaan erilaisin toimenpitein keväästä lähtien ja toimenpiteitä jatketaan aktiivisesti. Koronatilanne maailmalla ja Suomessakin on muuttunut koronarajoitusten purkamisen myötä valitettavasti huonompaan suuntaan. Lue lisää…

 

TIEDOTE 5.8.2020

Riverian varautumissuunnitelma ja toimintaohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi lähitoiminnan alkaessa 5.8.2020

Riveria on laatinut varautumissuunnitelman ja toimintaohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi lähitoiminnan alkaessa syksyllä 2020.

Lisätietoja koronaan varautumisesta 27.7.2020 päivitetystä Riverian varautumissuunnitelmasta ja toimintaohjeesta

 

TIEDOTE 18.5.2020

Riverian varautumissuunnitelma ja toimintaohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi lähitoiminnan alkaessa syksyllä 2020

Riveria on laatinut varautumissuunnitelman ja toimintaohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi lähitoiminnan alkaessa syksyllä 2020.

Katso päivitetty varautumissuunitelma ja toimintaohjeet

 

TIEDOTE 13.5.2020

Riveriassa linjauksia koronaan liittyen 14.5.–31.7.

Päätettiin, että Riveriassa 14.5. – 31.7. välisenä aikana:

 • Etäopetus- ja ohjaus, työelämässä oppiminen ja näytöt työpaikalla se­kä riverialaisten etätyö jatkuvat Riveriassa 31.7.2020 saakka.
 • Riverian tilat ovat suljettuina ja ovet pidetään lukittuna.
 • HOKS:n mukaisesti keväällä ja kesällä valmistuvien opiskelijoiden osalta järjestetään näyttöjä Riverian tiloissa johtoryhmässä 11.5. hyväksytyn poikkeustilasuunnitelman mukaan
  (näytön arvioijina toimivat opettaja ja työelämän edustaja)
 • Työtoimintaa, liikenneopetusta, työvoimakoulutusta ja muuta kil­pail­tua koulutusta voidaan järjestää Riveriassa johtoryhmässä 11.5.  hy­väk­sy­tyn poikkeustilasuunnitelman mukaan.
 • Riveriassa 18.3.–15.8. välisenä aikana valmistuvien opiskelijoiden valmistujaisjuhlat pidetään perjantaina 28.8.2020 (varaus)
  Tarkemmista järjestelyistä ilmoitetaan myöhemmin osallistujille henkilökohtaisesti ja riveria.fi nettisivustolla.

 

TIEDOTE 6.5.2020

Riveriassa jatketaan etäopetusta ja -ohjausta sekä etätyötä heinäkuun loppuun saakka, mutta joitain toimintoja avataan

Valtiovalta on antanut 4.5. poikkeusoloista uudet ohjeet, nyt toistaiseksi rajoitusten osittaiseen purkamiseen. Tämän perusteella ja suositusten mukaisesti Riveriassa on linjattu, että etäopetusta ja -ohjausta sekä etätyötä jatketaan heinäkuun loppuun saakka, jonka jälkeen siirrytään normaaliin opetustoimeen.

Poikkeuksena 14.5. alkaen Riveriassa järjestetään HOKS:n mukaan valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille tarvittavat näytöt, käynnistetään osittain työtoiminta ja liikenneopetus sekä työvoimakoulutus. Kaikista edellä mainituista poikkeuksista laaditaan ja hyväksytään erillinen toteutussuunnitelma, jolla varmistetaan ensisijaisesti ihmisten terveyden vaaliminen.

Asiasta tiedotetaan Riverian opiskelijoille ja henkilöstölle lisää ensi viikon alussa.

 

TIEDOTE 31.3.2020

Riverian etäopetuksen ja -ohjauksen toteuttamista jatketaan 13.5.2020 saakka

Suomen hallitus päätti ma 30.3.2020 jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia
13.5.2020 saakka. Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella eli 13.5.2020 saakka eri kouluasteilla. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Riverian toiminnassa rajoitustoimien jatkaminen tarkoittaa sitä, että etäopetuksen ja -ohjauksen toteuttamista jatketaan 13.5.2020 saakka.
Oppilaitoksen tilat ovat suljettuina sekä arkisin että viikonloppuisin.

 

TIEDOTE 17.3.2020

Suomen valtioneuvoston linjaukset koronavirustilanteesta 16.3.

Suomen valtioneuvosto linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Suomen valtioneuvosto on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Tiistai 17.3. on normaali työjärjestyksen mukainen opiskelupäivä Riveriassa.

Riverian toimintaan vaikuttavat linjaukset 18.3.–13.4.2020

Riverian tilat (mukaan lukien opiskelijaravintolat ja asuntolat) suljetaan ja lähiopetus Riveriassa keskeytetään ke 18.3.–ma 13.4.2020 väliseksi ajaksi Suomen valtioneuvoston 16.3.2020 linjausten mukaisesti.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että

 • opiskelijoille ei järjestetä opiskelijaruokailuja eikä makseta erillisiä ateriakorvauksia (Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017, 100 §)
 • asuntolassa ei voi enää majoittua ke 18.3. alkaen

Poikkeusaikanakin varmistamme opetuksen ja ohjauksen opiskelijalle. Riveriassa on tarvittavat verkkoympäristöt etäopetuksen ja -ohjauksen järjestämiseksi.

Huomioitavaa etäopiskelussa ja -ohjauksessa

Opiskelija osallistuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) ja työjärjestyksen mukaan tutkintoon tai tutkinnon osaan johtavaan koulutukseen.

Riveriassa tutkintoon johtavassa koulutuksessa (perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot), ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA), kansanopistokoulutuksissa ja kesäyliopistokoulutuksissa sekä muissa ulkopuolisissa koulutuksissa opetus ja ohjaus järjestetään etäopetuksena ja -ohjauksena sekä itsenäisen opiskelun keinoin. Opiskelija saa opintoihinsa liittyvää lisäohjeistusta Wilman kautta ke 18.3.

Riveriassa työelämässä oppiminen (oppisopimus ja koulutussopimus) toteutetaan työpaikan antamien ohjeiden mukaisesti. Työelämässä oppimisen ohjaus tehdään pääsääntöisesti etänä ellei työnantajan kanssa ole toisin sovittu.

Riverian opetus- ja ohjaushenkilöstö on työjärjestyksen mukaisesti töissä ohjaamassa opiskelijoiden oppimista etänä. Etäopetus ja -ohjaus käynnistyy joustavasti opettajan ohjeistamalla tavalla viimeistään pe 20.3.2020 alkaen.

Etäopetuksessa ja -ohjauksessa hyödynnetään Riverian käytössä olevia verkko-oppimisympäristöjä ja -työkaluja: Moodle & Opi, Workseed ja MS Teams.

Opiskelu etenee työjärjestyksen mukaisesti. Tulet saamaan Wilman kautta tarkemmat ohjeet työjärjestykseen merkityiltä opettajilta mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 20.3.2020. Hoks-keskustelut ja muut ohjaus- ja tukikeskustelut käydään samoin etäyh-teyden välityksellä.

Alla on lyhyt info siitä, mitä etäopetukseen ja -ohjaukseen osallistuminen sinulta opiskelijana edellyttää:

 1. Tarvitset tietokoneen tai muun päätelaitteen ja siihen verkkoyhteyden. Riverian oppimisjär-jestelmät toimivat PC- ja Mac-tietokoneilla sekä suurimmalla osalla mobiililaitteista.
 2. Tarvitset toimivat Riverian verkon tunnukset.
 3. Löydät linkit järjestelmiin kirjautumiseen opiskelijan oppaasta: https://riverialainen.fi
 4. Seuraa viestintää Wilmassa! Tätä kautta opettajasi ja omavalmentajasi on sinuun yhteydessä ja jakaa tietoa ja ohjeita etäopiskeluun.
 5. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä ohjaavaan opettajaan / omavalmentajaan.

Vallitsevassa poikkeuksellisessa tilanteessa järjestelmissä voi olla hitautta ja muita toimintahäiriöitä. Kaikilta osapuolilta tarvitaan nyt ennen kaikkea vastuunkantoa mutta myös joustoa ja kärsivällisyyttä, jotta mahdollisimman häiriötön oppiminen jatkuu poikkeusjärjestelyistä huolimatta.

Etäopiskeluun päätelaite niitä tarvitseville

Mikäli olet perustutkinto-opiskelija tai opiskelet ammattiin valmentavassa koulutuksessa, eikä sinulla ole etäopiskeluun soveltuvaa päätelaitetta, voit saada kannettavan tietokoneen käyttöösi. Alla ohjeet, miten sinun tulee toimia kyseisessä tilanteessa.

Ota yhteyttä Riverian helpdeskiin 18.3.–19.3.2020 klo 7.45–16.00, helpdesk@riveria.fi, puh. 013-2442010. Sieltä saat tarkemmat ohjeet. Sinun tulee varautua hakemaan laite tietystä paikasta tiettyyn aikaan. Muista ottaa mukaan henkilötodistus tai muu vastaava dokumentti.

Muita linjauksia

Riverian opiskelijoilta on peruttu osallistuminen seuraaviin tapahtumiin:

Peruutetut tapahtumat / kevät 2020

 • 21.–23.4. / Valtakunnallinen opiskelijoiden kulttuurikilpailu SAKUstars Helsingissä
 • 23.4. / Riverian henkilöstön ja opiskelijoiden liikuntailtapäivä
 • 30.4. / Riverian opiskelijagaala
 • 11.–14.5. / Ammattitaitokilpailut Taitaja2020 Jyväskylässä (Skills Finland ry on ilmoittanut peruvansa koko tapahtuman)

Kevään valmistujaisjuhlat on peruttu kaikilta opiskelijoilta 30.6. saakka (16.3. alkaen). Tutkintotodistukset lähetetään opintotoimistosta postitse opiskelijan kotiosoitteeseen. Kaikki muut todistukset lähetetään opintotoimistosta opiskelijalle skannattuna sähköpostiin tai Wilman kautta tai tarvittaessa postitse.

Matkustuskiellot toistaiseksi

 1. Riverian henkilökunnalla ja opiskelijoilla on 12.3.2020 alkaen toistaiseksi oleva matkustuskielto ulkomaille koronavirustartuntojen estämiseksi.
 2. Riverian kansainväliset liikkuvuudet Suomeen ja Suomesta (opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta sekä yhteistyökumppanit) on keskeytetty 12.3.2020 alkaen toistaiseksi koronavirustartuntojen estämiseksi. Ulkomailla olleille opiskelijoillemme ja henkilöstöllemme on järjestelty paluumatkat.
 3. Riverian henkilökunta ei osallistu fyysisesti talon ulkopuolella järjestettäviin ja työtehtäviin liittyviin seminaareihin 12.3.2020 alkaen toistaiseksi koronavirustartuntojen estämiseksi. Kaikkea turhaa matkustamista vältetään.

Paluu ulkomailta

Opiskelijat ovat kaksi viikkoa poissa lähiopetuksesta ja ottavat yhteyttä omavalmentajaan lisäohjeiden saamiseksi.

Työelämässä oppimisen osalta (oppisopimus ja koulutussopimus) noudatetaan työpaikan ohjeita. Muutoin noudata Siun soten päivitettyjä ohjeita.

Asiakastyöt ja vierailijat

Opiskelijatyönä ulkopuolisille asiakkaille tuotettavat palvelut keskeytetään 16.3. alkaen toistaiseksi.

Joensuun kaupunki ja oppilaitosten harjoittelijat hyvinvoinnin toimialalla

In english

Pусский

Lisätietoja:

Esa Karvinen, kuntayhtymän johtaja, rehtori
p. 050 327 8191, esa.karvinen@riveria.fi

Merja Laituri-Korhonen, hallintojohtaja
p. 050 575 4025, merja.laituri-korhonen@riveria.fi