Linja-autoalan työtaistelu vaikuttaa bussiliikenteeseen 1.3. alkaen

Linja-autoalan työtaistelu alkoi tänään keskiviikkona 1.3.,  joten kannattaa varautua siihen, että jotkin bussivuorot saattavat jäädä ajamatta. Tämän hetkisen tiedon mukaan työtaistelu jatkuu 10.3. asti.

Sanomalehti Karjalainen 1.3.2023:

Keskiviikkona alkava Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n lakko vaikuttaa merkittävästi Pohjois-Karjalan linja-autoliikenteeseen.

AKT on ilmoittanut aloittavansa linja-autohenkilökunnan lakon 1.3. kello 03.00. Lakko päättyy perjantaina 10.3 kello 03.00.

  • Linjat 101 Niittylahti–Joensuu–Ylämylly, 102 Nepenmäki–Joensuu–Liperi, 103 Urheilupuisto–Joensuu–Hammaslahti ja 104 Otsola–Joensuu–Hammaslahti ajetaan noin tunnin tai kahden välein aamuseitsemästä lähtien.
  • Joensuun kantakaupungin vuoroista lakon aikana ajetaan maanantaista perjantaihin noin klo 7–17 välillä tunnin vuorovälein linjat 1 Utra–keskusta–Hukanhauta, 2 Utra–keskusta–Marjala ja 4 Kulho–keskusta–Onttola.
  • Linjoja 3 ja 6–15 ei lakon aikana ajeta lainkaan.
  • Savo-Karjalan Linja Oy:n Joensuu–Kontiolahti-linjat 201–215 liikennöidään normaalisti, sillä Savo-Karjalan Linja ei kuulu lakon piiriin.
  • Savonlinjan kauemmas maakuntaan ja Savoon yltävistä vuoroista perutaan kaikki seuraavat kokonaan lakon ajalta: Joensuu–Nurmes–Valtimo, Kitee–Rääkkylä ja Enonkoski–Savonlinna.
  • Valtaosa vuoroista perutaan reiteiltä Joensuu–Ilomantsi, Joensuu–Lieksa, Joensuu–Polvijärvi, Joensuu–Outokumpu–Kuopio, Joensuu-Kitee–Savonlinna ja Rääkkylä–Hammaslahti. Näillä reiteille ajetaan kuitenkin yksittäisiä koulu- ja työmatkaliikennevuoroja siten, että kaupunkiin pääsee kello kahdeksaksi aamulla ja iltapäivällä kotiin.

Ajantasaisin tieto lakon vaikutuksista löytyy Jojon reittioppaasta sekä matkahuollon verkkosivuilta.