Terveydenhuolto

Kun opiskelet ammatillista perustutkintoa tai valma-koulutuksessa, sinulle kuuluu opiskeluhuollon palvelut. Terveystapaaminen on ensimmäisen opiskeluvuotesi aikana. Voit varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse. Tapaamisessa keskustellaan hyvinvointiin liittyvistä asioista, terveystottumuksista ja ammattialaan liittyvistä terveysriskeistä.

Oppisopimusopiskelijat eivät kuulu opiskeluterveydenhuollon piiriin.

Terveydenhoitajan puoleen voit kääntyä, kun sinua mietityttää

  • terveydentilasi tai hyvinvointisi
  • ammatinvalintaan tai työterveyteen liittyvät terveysongelmat
  • seksuaaliterveys, sukupuolitaudit tai ehkäisyn aloitus
  • rokotukset tai matkailun ohjeistus
  • syömishäiriöt ja painonhallinta
  • päihdeongelmat tai muut riippuvuudet.

Terveydenhoitajan vastaanotolle ei voi tulla infektio-oireisena. Tarvittaessa arvio opiskelijan terveydentilasta tehdään puhelimitse. Kun terveydenhoitaja ei ole tavattavissa, ota yhteyttä ensisijaisesti omalle terveysasemallesi.

Opiskeluterveydenhoitajan vastaanotolle voi tulla vain ajanvarauksella. Ajan voi varata soittamalla terveydenhoitajallesi tai sähköisen ajanvarauksen kautta.

HUOM. Asiakasmaksulaki muuttuu. 1.7.2021 alkaen myös opiskeluterveydenhuollon peruuttamattomasta vastaanottokäynnistä 18 vuotta täyttäneille asiakkaille lähetetään sakkomaksu (51,50 €). Huolehdithan siis, että tulet varatulle ajallesi tai peruutat ajan, mikäli sinulla tulee este.

Sähköinen ajanvaraus

Terveydenhoitajien yhteystiedot

Tapaturmat

Ensiapu tapaturmissa annetaan oppilaitoksella.

Veritapaturmat

Veritapaturma vaatii aina toimenpiteitä. Toimi oppilaitokselta saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Kutsuntatarkastus 

Kutsuntatarkastukset tehdään sinä vuonna, kun kutsuntavelvollinen täyttää 18 vuotta.
Kutsuntatarkastukset toteutetaan kotikunnan terveyskeskuskessa kevään tai kesän aikana. Joensuulaiset varaavat ajan opiskeluterveydenhuoltoon sähköisesti. Puolustusvoimat lähettää kirjeen, jossa on lisää tietoa asevelvollisuudesta ja kutsuntatarkastuksista.

Tutustu myös näihin


Kaipaako sivu päivittämistä?