Tukea ja apua työllistymiseen

Jos haluat apua urasuunnitelmiesi kirkastamiseen ja työnhakuun, ole yhteydessä omavalmentajaasi, omaan opinto-ohjaajaasi tai Riverian Uraohjauspalveluiden opinto-ohjaajaan:

Opinto-ohjaajat

Riverian opinto-ohjaajat

Eine Paldan, uraohjauspalveluiden opinto-ohjaaja
eine.paldan@riveria.fi
Puh. 050 542 3710

Ohjaamo

Jos sinulla on suunta hukassa tai haluat lisää tietoa mahdollisuuksistasi, ota yhteyttä paikkakuntasi Ohjaamoon. Ohjaamo tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kaikille alle 30-vuotiaille.

Saat Ohjaamosta apua työpaikan etsintään, työhakemuksen tai CV:n päivitykseen ja lisätietoa työllistymisen tukimuodoista.Täältä löydät ohjaamoiden tiedot ympäri Suomen: Ohjaamot

Työllisyyshankkeet

Erilaiset työllisyyshankkeet tarjoavat apua työnhakuun ja urasuunnitteluun. Työllisyyshankkeet tekevät tiivistä yhteistyötä alueen työnantajien kanssa ja usein hankkeiden kautta onkin mahdollista kuulla työpaikoista, jotka eivät ole avoimesti haussa.

Valitse sinua palveleva työllisyyshanke kotikuntasi perusteella

Yhteistyöllä tuloksiin -hanke (Polvijärvi, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu)

Työllisty Nurmeksessa -hanke (Nurmes)

Toki -hanke (Kitee, Tohmajärvi)

Kohti työtä ja koulutusta -hanke (Lieksa, Juuka)

Luotsi -hanke (Joensuu)

Te-palvelut

Te-palveluiden asiakkaana saat neuvontaa työnhaussa ja tietoa työmarkkinoista. Te-palvelut arvioi myös oikeutesi työttömyysetuuteen.

Työnhakijaksi ilmoittautuminen ja työttömyysetuus

Jos jäät työttömäksi valmistumisen jälkeen, ilmoittaudu työmarkkinatorilla työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Näin varmistat oikeutesi työttömyysetuuteen ja saat apua työnhakuun. Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennen valmistumista.

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan Työnhaku – Henkilöasiakkaat – Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi) -sivustolla. Siellä kerrotaan myös palveluista, joita saat työnhakijana, työnhakuvelvoitteista ja neuvotaan työnhakuprofiilin luomista.

Työttömänä työnhakijana olet oikeutettu työttömyysetuuteen. Työttömyysetuutta haetaan Kelasta tai työttömyyskassasta. Pikaopas työttömyysetuuden hakemiseen löytyy täältä.

Palkkatuki ja työkokeilu

Palkkatuki on työnantajalle annettava rahallinen korvaus, kun työnantaja palkkaa työntekijän, jolla on vielä vähän työkokemusta ja siten oppimista työtehtävissä. Usein vastavalmistuneena olet oikeutettu palkkatukeen, jos jäät työttömäksi valmistumisensa jälkeen.

Työllistymiseen on monia keinoja, jos työttömyys uhkaa itkittyä. Työttömyyden aikana on mahdollista kokeilla työskentelyä uudella alalla tai mahdollisuuksia palata työmarkkinoille työkokeilun muodossa. Työkokeilun ajalta maksetaan työttömyyskorvausta.

Jos koet, että et kykene täysipainoiseen työhön

Työmarkkinatorilta löydät tietoa osatyökykyisen palveluista, työssä jatkamisesta ja työllistymisestä -> lisätietoa.

Työelämään tulevan muistilista

Kun saat työpaikan, on hyvä tietää omat oikeutensa ja velvollisuutensa. Tämä video kertoo lyhyessä ajassa niistä tärkeimmät asiat.

Ammatinvalinta ja uratestejä