Työnhaun kanavat

TYÖNHAKU – Mistä löydän työpaikan?

Riveriassa tuetaan opiskelijoita työnhaussa opintojen aikana ja valmistumisvaiheessa. Opintojesi aikana työelämässä hankittu osaaminen ja kesätyöt ovat paras tapa rakentaa kontakteja työelämään, joten niihin kannattaa panostaa. Opintojen aikana harjoittelet myös työnhakua.

Vinkkejä työ- ja harjoittelumahdollisuuksien etsimiseen:

RiveriaRekry – työnhakusi tukena

RiveriaRekry on verkkopalvelu, jonka on tarkoitus uudella tavalla saattaa työelämä, opiskelijamme sekä vastavalmistuneet yhteen.

Työnantajat voivat tarjota RiveriaRekryn kautta koulutus- ja oppisopimuspaikkoja, työmahdollisuuksia sekä erilaisia projekteja opiskelijoille ja vastavalmistuneille sekä löytää sopivan osaajan tarpeeseensa.

Opiskelijana luot henkilökohtaisen osaamisprofiilin sekä portfolion RiveriaRekryyn. Palvelu on käytössäsi koko opintojen ajan ja myös valmistumisen jälkeen. Palvelun perustana on Tiitus mobiilisovellus, jonka kautta pääset tutustumaan tarjottuihin työmahdollisuuksiin ja projekteihin sekä voit lähettää oman profiilisi työnantajien nähtäväksi.

Lataa Tiitus mobiilisovellus:

Lisätietoa RiveriaRekrystä Uraohjauspalveluista tai omalta opinto-ohjaajaltasi.

Piilotyömarkkinat

Työnhaussa tärkeintä on oma aktiivisuutesi. Kannattaa olla suoraan yhteydessä sinulle jo tuttuihin yrityksiin, erityisesti niihin, joissa olet ollut työssäoppimassa, aiemmin töissä tai niihin, joihin sinulla on suhteita – yrityksessä voikin olla tarve juuri sinunkaltaiselle tekijälle. Suurin osa työpaikoista välittyykin juuri näin eli ne eivät tule koskaan avoimeen hakuun. Näitä kutsutaan piilotyöpaikoiksi.

Vain joka neljäs suomalainen työllistyy avointa työpaikkaa hakemalla, joten piilotyöpaikkojen merkitys työllistymisessä on melkoinen. Lisätietoja

Vinkkejä, mistä löydät piilotyöpaikan: Duunitori

Jos yrityksessä ei juuri tällä hetkellä ole sinulle töitä, kannattaa silti kysyä heiltä, voitko jättää sinne avoimen hakemuksen. Avoin hakemus muistuttaa sinusta, jos työvoiman tarve ilmenee myöhemmin.

Avoimen työhakemuksen malliesimerkin löydät: hakemus_avoin hakemus malli. Tallentamalla mallin koneellesi ja työstämällä sitä word-ohjelmalla, voit käyttää sitä oman avoimen hakemuksesi pohjana. Voit hyödyntää avoimena hakemuksena myös RiveriaRekry -profiiliasi, josta saat myös tulostettavan version. Löydät netistä myös runsaasti erilaisia mallipohjia, joista voit luoda haluamasi laisen, näyttävän avoimen hakemuksen.

Hakemuksen oheen sinun kannattaa työstää samalla tyylillä ansioluettelo eli CV. Jos sinulla ei ole tallessa opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet -opinnossa tai aiemmin muulloin työstämääsi cv:tä, voit tehdä uuden käyttämällä esimerkiksi tätä mallipohjaa: Ansioluettelomalli.

Täältä löydät vinkkejä ja ohjeita työpaikkojen kontaktointiin puhelimitse. Lue lisää

Avoimet työpaikat

Seuraavilta sivustoilta voit löytää työpaikkoja, jotka ovat avoimessa haussa.

Työmarkkinatori
Valtiolle.fi
Kuntarekry
Oikotie
Duunitori
Monster
Rekrytointi.com

Henkilöstöpalveluala

Vuokratyö – portti työelämään!

Henkilöstöpalveluala on merkittävä työllistäjä ja tarjoaa nopean ja joustavan väylän työllistyä.

Vuokratyöntekijänä sinulle maksetaan työsuhteessasi noudatettavan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.  Vuokratyösuhteessa työnantajanasi toimii henkilöstöpalvelualan yritys, joka huolehtii kaikista työnantajavelvollisuuksista, mm. työterveyshuolto ja vakuutukset.

Henkilöstöpalvelualalla voit työskennellä joustavasti oman elämäntilanteesi mukaisesti ja kartuttaa työkokemustasi. Vuokratyö voi tarjota myös väylän pidempiaikaiseen työhön. Yhdellä hakemuksella sinulla on käytössäsi koko henkilöstöpalvelualan yrityksen asiakasyrityskanta, joten avoimen hakemuksen jättäminen todella kannattaa!

Työnhakijalle henkilöstöpalvelualan yrityksen palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Henkilöstöpalvelualan yrityksiä:

Eezy Henkilöstöpalvelut
RTK-Henkilöstöpalvelu
Barona
Ehta Henkilöstöpalvelut
Värväämö
Go On
HR Mentor
StaffPoint
Osuma Henkilöstöpalvelut

Ulkomaille töihin

Työnantajat arvostavat kielitaitoa ja kansainvälistä osaamista. Ulkomailla työskentely kertoo paljon asenteestasi, rohkeudestasi ja taidoistasi selvitä uusissa tilanteissa. Jos ulkomailla työskentely kiinnostaa sinua, lisätietoa mahdollisuuksista lähteä ulkomaille löydät täältä.