Opintotuki & opiskelu kesäkaudella 2022

Tiedot Wilmaan ennen opintotuen hakemista
Sovi kesäopinnot omavalmentajasi kanssa HOKS-keskustelussa. Kirjatkaa opinnot HOKSiin ja päivittäkää läsnäolotiedot kesäkaudelle Wilmaan. Kela ei tee päätöstä ilman läsnäolokirjauksia!

Hae opintotuki verkossa
Voit saada opintotukea kesällä niiltä kuukausilta, joina opiskelujakso kestää vähintään 18 kalenteripäivää. Täytä hakemus verkossa OmaKelassa www.kela.fi/omakela. Myös tarvittavat liitteet voi lähettää verkossa. Voit hakea tuen myös paperisella muutoslomakkeella opintotuen muutosilmoituksella (lomake OT 15).

Huomioitahan, että Kela ei tee päätöstä ilman Wilman läsnäolokirjauksia ja liitteitä.

Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Jos saat yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta. Muista hakea asumistuen tarkistusta, jos saat esimerkiksi palkkaa kesätyöstä.

Päätös Kelan asiointipalvelussa
Hakemuksen tilan edistymisen näet helposti Kelan Asiointipalvelun etusivulta.
Palvelu myös kertoo, jos verkkohakemus on jäänyt lähettämättä tai jos siitä puuttuu liitteitä. Kirjaudu palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Asiointipalvelu OmaKela
OmaKela on Kelan asiointipalvelu henkilöasiakkaille. Voit hoitaa lähes kaikki Kela-asiasi OmaKelassa. OmaKelassa voit muun muassa hakea useimpia etuuksia sekä lähettää liitteitä ja viestejä Kelaan.

Lisätietoja opintotoimistosta
Opintotoimisto opastaa sinua tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.
Puh. 013 244 2220 tai opintotoimisto@riveria.fi.