Opiskelijan tukipalvelut kesän aikana

Kuraattori- ja psykologipalvelut

Riverian opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua opiskelijahuollon kuraattori- ja psykologipalveluihin ja tuen piiriin myös kesäloman aikana. Kuraattoripalvelut ovat saatavilla 31.7.2020 saakka etäpalveluina.  Kuraattori Petteri Kärki on kaikkien Riverian opiskelijoiden tavoitettavissa etänä oman kuraattorin ollessa kesälomalla (poissulkien 14.7-17.7.2020).

Psykologipalveluja tarjotaan sekä lähi- että etäpalveluina. Palvelutavan valinnassa huomioidaan sekä tarkoituksenmukaisuus hoidettavan asian kannalta että asiakkaiden toiveet. Lähipalveluissa on tärkeä noudattaa hygieniaohjeita ja palvelu on mahdollista vain oireettomille asiakkaille. Lähipalveluissa voidaan opiskelijan lisäksi tavata huoltajaa. Infektio-oireisille opiskelijoille ja huoltajille tarjotaan ainoastaan etäpalveluja.

Kuraattorin ja -psykologin tavoitat Wilman ja sähköpostin kautta tai puhelimitse.

 

Psykologit:

Tiina Meriläinen

Jouko Pakarinen

Anni Viitanen

 

Kuraattorit:

 Tiina Ahvalo

Petteri Kärki

Iiris Nikkinen

Leena Saikkonen

Sanna Turunen

 

Opiskelijoille kriisietätukea tarjolla

Pohjois-Karjalan mielenterveysseura kriisityön tukena ry:ssä käynnistyi 1.5.2020 ESR rahoitteinen Kriisitukea etäyhteyksillä -hanke.

Hanke mahdollisti lisäkriisityöntekijän palkkaamisen Pohjois-Karjalan kriisikeskukseen hankkeen loppuun eli 31.12.2020 asti. Kriisityöntekijä tarjoaa keskustelutukea etäyhteyksien kautta eli joko puhelimitse tai videoyhteyden kautta.

Koronan takia tai koronasta huolimatta voi opiskelijoilla olla monenlaisia huolia, kuten haasteita pari- tai seurustelusuhteessa, työ- tai opiskeluelämään liittyviä ongelmia, epämääräistä ahdistusta tai huolta omasta jaksamisesta. Joskus voi olla vaikeaa edes määritellä, missä on vika – on vain paha olla.

Kriisityöntekijän kanssa on mahdollista yhdessä miettiä tilannetta ja etsiä siihen ratkaisuja. Etäyhteys mahdollistaa tapaamisen kotoa tai jostain muusta asiakkaalle sopivasta paikasta käsin. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia ja ajan saa muutaman päivän sisään.

Asiakas voi halutessaan toimia myös nimettömänä.  Tapaamiseen voi tulla yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Joskus yksikin tapaaminen avaa solmuja, mutta tapaamisia on mahdollista jatkaa useammankin kerran.

Pidä kynnys yhteydenottoon matalana! Älä jää miettimään, onko asiasi ”riittävästi” kriisissä – pienet huolet voivat kasvaa ajan myötä isoiksi.

Ajanvaraus maanantaista perjantaihin klo 9 – 15 p. 013-316 244. Ajan voi myös varata nettiajanvarauksen kautta:

https://www.mielenterveysseurat.fi/pohjois-karjala/2020/05/06/ajanvaraus-avoinna-nyt-arkisin-klo-9-15/

 

Joensuun ev.lut.seurakunnan oppilaitostyö kesän aikana

MÄNNIKKÖNIEMEN KESÄ

Illat opiskelijoille ja nuorille aikuisille Joensuun srk:n kesäkodissa Männikköniemessä (Vainoniementie 2) torstaisin klo 18-21. Huom.! Kellonaika ja se, että tänä kesänä ei ole saunomismahdollisuutta.

Vierailijat:

4.6. yliopistonlehtori Sini Mikkola

11.6. psykologi Tanja Hirvonen

18.6. diakoni Katja Nuuhkarinen

25.6. seurakuntapastori Heikki Mujunen

2.7. diakoni Pauliina Martikainen

9.7. pastori Pekka Mikael Kärkkäinen

 

POHJOIS-KARJALAN KUNNAAT -kotiseuturetket maanantaisin. Lähtö Joensuun srk- keskuksen (Kirkkokatu 28) Yläsatamakadun puoleiselta P-paikalta klo 10.

1.6. Kontiolahti: mm. kirkko ja Mönnin kappeli

8.6. Tohmajärvi: mm. kirkko ja Pitäjäntupa

15.6. Heinävesi: Valamon ja Lintulan luostarit

29.6. Kitee: mm. kirkko ja eläinpuisto

10.7. Ilomantsi: mm. luterilainen ja ortodoksinen kirkko ja Taistelijan talo

 

ILOA LUONNOSTA -patikoinnit keskiviikkoisin. Lähtö Joensuun srk-keskuksen (Kirkkokatu 28) Yläsatamakadun puoleiselta P-paikalta klo 12.

3.6. Salpalinja Trail: 5km, Kontiolahti

10.6. Onkilammen kierros: 4km, Joensuu/Kontiolahti

17.6. Kalliojärven kierros: 4 km, Joensuun Pyhäselkä

24.6. Elovaaran Harjupolku ja luontopolku: 4 km, Joensuun Pyhäselkä

1.7. Kolvananuuro: 5 km, Kontiolahti/Joensuu

8.7. Vekarus: 2 km, Joensuun Tuupovaara

 

Lisätietoja: Markku Fräntilä, p. 050 3830 336 tai markku.frantila@evl.fi