Netiketti

Ole oma itsesi!

Kirjaudu verkkoon aina omalla tunnuksellasi ja salasanallasi. Mikäli työasemaan on kirjauduttu jollakin toisella käyttäjätunnuksella, kirjaa edellinen käyttäjä ulos, jonka jälkeen kirjaudu sisään omalla käyttäjätunnuksellasi.

Toisen käyttäjätunnuksen luvaton käyttö on kiellettyä. Jos poistut koneeltasi hetkeksi, kirjaudu ulos tai lukitse työasema, jotta kukaan ei pääse lähettämään sähköpostia tai käyttämään verkkoa ja sen palveluita nimissäsi.

Käyttäjätunnusten, työasemien ja tietoliikenneverkon palveluiden käyttö

Saatuasi käyttäjätunnuksen sinulla on oikeus käyttää laitteistoja ja tietoliikenneverkkoa valitsemillasi tavoilla kunhan käyttö liittyy Riverian toimintaan, joksi katsotaan opiskelu, opetus, tutkimus, kehittäminen ja hallinto.

Ole kohtelias sähköpostia kirjoittaessasi

Sähköposti on oikein käytettynä tehokas viestintäväline. Koska lähetyskynnys on alhainen, postilla tulee helposti lähetettyä sellaistakin, mikä kaduttaa myöhemmin. Älä kirjoita sähköpostissa mitään sellaista, mitä et olisi valmis sanomaan henkilölle kasvotusten. Älä lähetä asiattomia viestejä henkilöille, joita et tunne henkilökohtaisesti.

Kunnioita vastaanottajan sähköpostilaatikkoa

Älä kuormita tarkoituksella vastaanottajan postilaatikkoa lähettämällä ketjukirjeitä ja vältä turhia massapostituksia (SPAM).

Harkitse ennen liitetiedostojen lähettämistä, ovatko ne todella tarpeellisia ja onko vastaanottajalla oikea sovellus niiden avaamiseksi. Tarkista liitetiedoston koko ennen sen lähettämistä, koska suuret liitetiedostot täyttävät käyttäjien sähköpostilaatikot nopeasti estäen muiden viestien vastaanoton.

Mieti voisitko jakaa tiedoston pilvipalvelun, kuten OneDriven kautta.

Huolehdi tietoturvasta

Noudata huolellisuutta ja varovaisuutta silloin, kun lähetät muille käyttäjille ohjelmatiedostoja tai muita tiedostoliitteitä. Tarkista tiedostot virusten varalta ennen niiden lähettämistä. Sähköpostilla tulevat pila- ja onnitteluohjelmat saattavat levittää tietokoneviruksia ja haittaohjelmia, jotka tukkivat sähköpostijärjestelmiä. Mikäli sähköpostiviestin otsikko tai tiedostoliitteen nimi näyttää epäilyttävältä, älä avaa viestiä/liitetiedostoa ollenkaan.

Esiinny harkiten sosiaalisessa mediassa

Jos osallistut keskusteluihin tai jaat aineistoa sosiaalisessa mediassa, verkkosivuilla, chat/irc-kanavilla tai lähetät viestejä keskusteluryhmiin, käyttäydy asiallisesti äläkä häiritse tai loukkaa muita.

Tiedä mihin sitoudut

Verkossa on erilaisia palveluita (WWW), joiden käyttäjäksi pitää rekisteröityä. huolellisesti ja varmista, että ymmärrät ne, ennen kuin sitoudut mihinkään.

Älä koskaan paina kyllä / yes -painiketta tai vastaa myöntävästi, ellet ymmärrä kysymystä tai mikäli www-selain ehdottaa oman käyttäjätunnuksesi ja salasanasi tallentamista automaattista kirjautumista varten, koska tämä saattaa mahdollistaa edellämainitun palvelun käytön sinun tunnuksillasi, mikäli käytössä useamman henkilön yhteisesti käyttämä työasema.

Noudata erityistä varovaisuutta käyttäessäsi vieraskielisiä palveluita. Mikäli palvelu vaatii rekisteröitymistä ja kysyy henkilötietojasi, harkitse mitä tietoja itsestäsi ilmoitat.

Kaikki oikeudet pidätetään.


Kaipaako sivu päivittämistä?