Hakeminen

Hakemus tehdään Wilmassa täyttämällä ”Hakemukset ja päätökset” välilehdessä olevan hakulomakkeen. Täytetty ja tallennettu hakemus siirtyy kyseisen tiimin kv-vastaavalle, joka neuvottelee asiasta opiskelijan ryhmänohjaajan ja kyseisen jakson vastuuopettajan kanssa, jotka päättävät opiskelijan kelpoisuudesta suorittaa oppimisjaksonsa ulkomaalilla. Kv-vastaava viimeistelee hakemuksen opettajilta saadun tiedon perusteella ja lähettää sen koulutuspäällikölle päätettäväksi.

Valinta kansainvälisiin paikkoihin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Lisätietoja mahdollisuuksista opintojen suorittamiseen ulkomailla saa omavalmentajalta ja kv-vastaavalta.

Yleisiä pääsyvaatimuksia ovat hyvä käytös, kohtuullinen kielitaito sekä opintojen vastuullinen ja menestyksellinen suorittaminen. Alaikäisen ulkomaan jaksolle lähtijän on huomioitava, että hän ei ole oikeustoimikelpoinen ja sopimukset on tehtävä huoltajien kanssa.

Wilmassa tehdyn hakemuksen myönteisen päätöksen yhteydessä opiskelija saa varsinaista hakemusta varten linkin SoleMove -alustaan, josta opiskelija löytää itselleen kiinnostavat kohteet ja täyttää hakemuksen vaadittavat henkilökohtaiset tiedot. Opiskelija saa etukäteen tietoja mahdollisista kohteista, käytettävissä olevista hankkeista sekä alustan käyttöohjeita.