Sosiaalisen median ohje

Ole ylpeästi #riverialainen!

Kun sinulla on mahtavaa kerrottavaa, tee se – myös somessa!

Hyödynnä somea monipuolisesti esim. osaamisesi esiin tuomiseen, fiilisten ja tapahtumien jakamiseen, työelämän kanssa verkostoitumiseen ja tiedon etsimiseen. Aktiivisella ja fiksulla some-esiintymisellä saatat tehdä vaikutuksen tulevaan työnantajaasi!

Käyttäydy hyvin ja kunnioita muita

Riveria ei hyväksy kiusaamista – somessakaan. Älä loukkaa, nimittele tai ärsytä ketään. Jos keskustelu käy kuumaksi, malta mielesi. Arvioi, onko keskustelun taso sellaista, että siihen kannattaa osallistua. Perustele mielipiteesi, pyri ymmärtämään myös toisen näkökulmaa, älä provosoidu. Pyydä anteeksi, kun siihen on aihetta.

Puutu häiriköintiin ja kiusaamiseen

Jos törmäät Riverian somessa esim. kiusaamiseen, yksityisten tietojen levittelyyn, tekijänoikeuksien rikkomiseen, ihmisarvoja loukkaavaan tai muuhun häiritsevään käytökseen, kerro opettajallesi.

Kunnioita tekijänoikeuksia ja yksityisyyttä

Älä jaa somessa toisen tekemää (esim. kuvaa, opetusmateriaalia) ilman tekijän lupaa. Jos käytät somesta löytämääsi materiaalia, varmista, että sinulla on siihen oikeus. Älä levitä toisesta kuvia tai tietoja ilman tämän lupaa.

Mieti, mitä näytät ja kenelle

Eri somekanavilla on erilaisia opiskeluun ja muuhun elämään liittyviä käyttötarkoituksia: mieti, kenen kanssa missäkin kanavassa verkostoidut ja mitä millekin verkostolle haluat näyttää. Minkälaisen kuvan annat somessa itsestäsi opiskelukavereillesi, opettajallesi tai esim. tulevalle työnantajallesi? Tutustu kanavien yksityisyysasetuksiin.

Älä levitä somessa asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa. Muista, että pienellekin piirille jaettu julkaisu voi levitä esim. kuvakaappauksena isommalle yleisölle. Tarvittaessa voit luoda erillisiä profiileja opiskelu- ja yksityisasioita varten.

Käytä Instagram- ja Twitter-julkaisuissasi hashtageja:

#ratkaisevattekijät  #riveria  #riverialainen

Jos sinulla on mielessäsi someidea, jota voisi hyödyntää opetuksessa tai Riverian viestinnässä, kerro siitä opettajallesi tai viestinnälle: viestinta@riveria.fi.

 

Katso tästä ihana versio samasta ohjeesta (pdf).


Kaipaako sivu päivittämistä?