Oma opintopolku -palvelu

KOSKI – Tutkinnot ja opintosuoritukset koottuna

Siirrämme kaikki opinto-oikeudet, opintosuoritukset, suoritetut tutkinnot sekä suorittamasi näytöt ja työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksot Koski-palveluun. Palvelusta erilaiset viranomaiset kuten Kela, Valvira ja Maahanmuuttovirasto saavat ajantasaiset tiedot opiskelujesi etenemisestä ja kestosta.

Voit myös itse tarkistaa suorituksesi Oma opintopolku -palvelun kautta. Palvelussa on vuodesta 2018 alkaen kaikki peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten suoritukset ja opiskeluoikeudet. Myös muiden koulutusasteiden suoritukset löytyvät samasta paikasta.

Voit jakaa näkymän omiin suoritustietoihinsi linkin avulla sekä raportoida omissa tiedoissasi olevasta virheestä suoraan rekisterinpitäjälle (oppilaitokselle). Jakolinkillä voit näyttää suoritustietosi haluamillesi henkilöille (esimerkiksi työtä tai opiskelupaikkaa hakiessasi tai hakiessasi osaamisen tunnustamista). Linkin saajan ei tarvitse kirjautua Oma Opintopolku-palveluun.

Palvelun käyttö vaatii vahvaa tunnistautumista esimerkiksi mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Palvelusta ei voi jakaa mitään salaista tietoa, sillä opintosuoritukset ja opiskeluoikeudet ovat lähtökohtaisesti julkisia.

Lisätietoja saat opintotoimistoista.