Miten saan liitettyä Wilman työjärjestyksen älypuhelimeen?

Oman työjärjestyksen voi synkronoida ajastetusti kalenteriohjelmistoihin, jotka tukevat iCalendar-tiedostoja. iCalendar-linkki löytyy Wilmasta oman työjärjestyksen (lukujärjestys) oikeasta yläreunasta painamalla iCalendar painiketta (TILAA KALENTERI).

Avautuvasta ikkunasta kopioidaan linkki CTRL+C näppäinyhdistelmällä tai hiiren kakkospainikkeen avulla. Älypuhelimissa on erilaiset toiminnot linkin kopioimiseen. Yleensä kopionnin voi hoitaa painamalla älylaitteen näyttöä pitkään sormella jne.

Google-kalenterin ja Wilman yhdistely

 1. Mene Wilmaan (https://riveria.inschool.fi) ja kopio iCalender-osoite työjärjestyksen (lukujärjestys) yläreunasta (TILAA KALENTERI).
 2. Mene Gmail-tilin kalenteriin (https://calendar.google.com/).
 3. Verkkonäkymässä vasen reuna -> Muut kalenterit -tekstin vieressä väkänen alas ja sieltä ”Lisää kalenteri URL-osoitteena”. Tai kalenterin asetukset: välilehti ”kalenterit” ja sieltä ”selaa kiinnostavia kalentereita” ja ”lisää URL-osoitteena”.
 4. Älypuhelimessa/tabletissa kalenterista pitää vielä valita tämä tuotu kalenteri.

IPadiin & iPhoneen Wilman kalenterin saat seuraavasti

 1. Mene Wilmaan älylaitteesi verkkoselaimella ja kopioi iCal-osoite Wilmasta kuten edellä.
 2. Mene iPadin asetuksiin. Valitse ”Posti, yhteystiedot, kalenterit” ja sieltä kohta ”Lisää tili”.
 3. Valitse ”Muu” ja sen jälkeen ”Lisää tilattu kalenteri”. Esiin tulevaan kenttään lisäät iCal-osoitteen.
 4. Tallenna. Wilman työjärjestys pitäisi näkyä nyt kalenterissa.

Android-laitteelle Wilman kalenterin saat seuraavasti

Lisää Google-kalenteriin Wilman iCal-kalenteri tietokoneella. Sinulla tulee olla Android-laitteessa Google-tili asennettuna ja asetuksista määritettynä kalenteri päälle.

Wilman työjärjestys Office 365:n sähköisen kalenterin kautta (Riveria)

 1. Mene tietokoneellasi Wilmaan (https://riveria.inschool.fi) ja kopio iCalender-osoite työjärjestyksen (lukujärjestys) yläreunasta.
 2. Mene tietokoneellasi Office 365:een (opiskelijat: edu.riveria.fi, henkilökunta: posti.riveria.fi)
 3. Siirry kohtaan kalenteri -> ”Muut kalenterit”  kohdan päällä klikkaa hiiren oikea näppäin ja ”avaa kalenteri” -> Liitä internetistä-kenttään wilman lukkarin url ja klikkaa ”avaa”. Kalenteri ilmestyy matkapuhelimiin, joissa on edu.riveria.fi / posti.riveria.fi -sähköposti asennettuna.
Laitteella ei ole väliä onko android, iphone, ipad vai win phone.

Kalenterimerkinnät näkymään kauemmas tulevaisuuteen

Wilman iCal-linkki näyttää oletuksena merkinnät tulevan 56 päivän ajalta, mutta voit halutessasi asettaa kalenterimerkinnät näkymään pidemmältäkin ajalta. Kun Wilman Työjärjestys-sivulla klikkaa iCalendar-linkkiä, niin avautuvassa tekstikentässä on lopussa f=56. Jos esimerkiksi haluat kalenteriin näkyviin merkinnät tulevan 100 päivän ajalta, korvaa linkin lopusta luku 56 luvulla 100. Jos taas haluat merkintöjä kauempaa menneisyydestä näkyviin, korvaa linkin lopun kohdasta p=28 luku 28 suuremmalla luvulla. Kuvassa on iCal-linkki asetettu näyttämään merkinnät tulevan 100 päivän ajalta ja menneen 50 päivän ajalta. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset linkkiin, maalaa ja kopioi linkki ja liitä se käyttämääsi kalenteriohjelmaan.

Merkintöjä voidaan hakea korkeintaan 200 päivää tulevaisuudesta ja menneisyydestä, joten älä syötä linkkiin sitä suurempaa lukua. Jos asettamasi luku osuu keskelle tulevaa tai mennyttä jaksoa, merkinnät näytetään koko tämän jakson ajalta.

Onnea ja menestystä!