Wilma huoltajalle

Wilman huoltajatunnuksen käyttöönotto

Huoltajatunnuksen voi ottaa käyttöön itsepalveluna Suomi.fi-valtuudet-palvelun kautta.

Ohjeet huoltajatunnuksen käyttöönottoon Suomi.fi-valtuudet-palvelun kautta löytyy tämän linkin kautta.

Riverian Wilman huoltajaliittymän käyttö vaatii vahvan sähköisen tunnistautumisen, mikä tehdään Wilmassa Suomi.fi-palvelun kautta.

Huoltajatunnus on aina henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön.

Tästä syystä tunnuksen ja salasanan tallentamista selaimeen ei suositella laitteilla, joita ei käytetä henkilökohtaisilla tunnuksilla.

Huoltajan henkilö- ja yhteystiedot Riveria saa Digi- ja väestöviraston väestötietojärjestelmästä. Henkilö- ja yhteystietoja voi täydentää Wilmassa olevalla henkilö- ja yhteystietolomakkeella.

Opiskelijan tullessa täysi-ikäiseksi, huoltajatunnus lakkaa toimimasta automaattisesti, mikäli opiskelija ei ole antanut erikseen lupaa huoltajalle nähdä tiedot täytettyään 18 vuotta. Luvan opiskelija voi antaa Wilman henkilö- ja yhteystietolomakkeella tai käymällä koulutusyksikön opintotoimistossa.

Lisätietoa huoltaja-tunnusten toiminnasta https://help.inschool.fi/HOP/fi/Kayttajaoikeudet-ja-tunnukset/Wilma-tunnukset/Wilma-tunnukset-huoltajan-ohje.htm.

Wilman huoltajatunnukset ja vahva tunnistautuminen

Kirjautuminen

Kirjautuminen Wilman huoltajaliittymään toimii sivun https://riveria.inschool.fi kautta. Wilmaa voi käyttää myös mobiililaitteilla, joko mobiililaitteen selaimella tai sovelluskaupasta löytyvällä sovelluksella. Mobiilisovellus löytyy iOS ja Android-laitteille. Mobiilisovellukseen tunnistaudutaan Wilman etusivulta löytyvällä QR-koodilla ja käyttäjätunnuksen salasanalla. Mobiilisovelluksesta ei kuitenkaan löydy kaikki Wilman toiminnot, esimerkiksi lomakkeiden täyttäminen ja tulosteiden tulostaminen onnistuu parhaiten tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella.

Mikäli kirjautuminen Wilmaan ei onnistu, tarkista, että Wilman osoite on https://riveria.inschool.fi. Riveria ammattiopiston ja Pohjois-Karjalan peruskoulujen Wilma toimivat eri osoitteissa ja vaatii erilliset käyttäjätunnukset kaikille käyttäjille.

Wilman toimintojen esittely huoltajille

Wilman huoltajaliittymän toiminnallisuus

Huoltaja-liittymän kautta huoltajalla on käytössä mm. seuraavat toiminnot.

 


Kaipaako sivu päivittämistä?