Wilma huoltajalle

Wilman huoltajatunnuksen käyttöönotto

Wilman huoltajaliittymä otetaan käyttöön sivun https://riveria.inschool.fi/connect kautta. Käyttöönotto edellyttää avainkoodia, jonka oppilaitoksen opintotoimisto toimittaa kaikille uusien alaikäisten opiskelijoiden vanhemmille ensimmäisen lukuvuoden syksyn aikana. Avainkoodi toimitetaan kirjeitse postilla.

Lukuvuoden 2019-2020 aikana huoltaja-tunnuksien osalta on Riverian Wilmassa otettu käyttöön vahva tunnistautuminen, mikä edellyttää pankkitunnuksilla tai muulla sähköisellä tunnistautumisella tehtävää todentautumista. Vahvan tunnistautumisen avulla voidaan varmistua käyttäjän henkilöllisyydestä. Vahvan tunnistautumisen mahdollistaa suomi.fi-palvelun käyttöönotto Wilmassa.

Huoltajatunnus on aina henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön.

Tästä syystä tunnuksen ja salasanan tallentamista selaimeen ei suositella laitteilla, joita ei käytetä henkilökohtaisilla tunnuksilla.

Huoltajan tiedot oppilaitos saa opiskelijan syöttämänä opiskelijatietolomakkeelta.

Kun opiskelija täyttää 18 vuotta, huoltajatunnus lakkaa toimimasta automaattisesti, mikäli opiskelija ei ole antanut erikseen lupaa huoltajalle nähdä tiedot täytettyään 18 vuotta. Luvan opiskelija voi antaa syksyisin täytettävällä opiskelijatietolomakkeella tai käymällä yksikön opintotoimistossa.

Lisätietoa huoltaja-tunnusten toiminnasta https://help.inschool.fi/HOP/fi/Kayttajaoikeudet-ja-tunnukset/Wilma-tunnukset/Wilma-tunnukset-huoltajan-ohje.htm.

Wilman huoltajatunnukset ja vahva tunnistautuminen

Kirjautuminen

Kirjautuminen Wilman huoltajaliittymään toimii sivun https://riveria.inschool.fi kautta. Wilmaa voi käyttää myös mobiililaitteilla, joko mobiililaitteen selaimella tai sovelluskaupasta löytyvällä sovelluksella. Mobiilisovellus löytyy iOS ja Android-laitteille. Mobiilisovellukseen tunnistaudutaan Wilman etusivulta löytyvällä QR-koodilla ja käyttäjätunnuksen salasanalla. Mobiilisovelluksesta ei kuitenkaan löydy kaikki Wilman toiminnot, esimerkiksi lomakkeiden täyttäminen ja tulosteiden tulostaminen onnistuu parhaiten tietokoneen selaimella.

Mikäli kirjautuminen Wilmaan ei onnistu, tarkista, että Wilman osoite on https://riveria.inschool.fi. Riveria ammattiopiston ja Pohjois-Karjalan peruskoulujen Wilma toimivat eri osoitteissa ja vaatii erilliset käyttäjätunnukset kaikille käyttäjille.

Wilman toimintojen esittely huoltajille

Wilman huoltajaliittymän toiminnallisuus

Huoltaja-liittymän kautta huoltajalla on käytössä mm. seuraavat toiminnot.

 


Kaipaako sivu päivittämistä?