Wilman käyttöohjeita

Käyttöliittymän muokkaaminen

Wilman työpöydällä käytettävän selainversion valikoiden ja etusivun laatikoiden järjestystä voi muokata haluamaansa järjestykseen. Muokkaamaan pääset Asetukset-painikkeen (kuvakkeessa rattaan kuva) kautta valitsemalla Käyttöliittymä.

Asetukset-valikko
Asetukset-valikko

Muokkaus tehdään valitsemalla haluttu laatikko ja raahaamalla se uuteen paikkaan. Tehdyt muutokset näkyvät, kun päivität Wilman etusivun tallennuksen jälkeen.

Etusivun järjestely
Etusivun järjestely

Valikoiden järjestystä kannattaa muokata käytettävyyden parantamiseksi. Esimerkiksi HOKS:in tai vaikkapa omien tietojen päivittämiseen tarvittavat Lomakkeet ovat oletuksena järjestyksessä viimeisenä. Siirtämällä sen valikkorakenteen alkupäähän säästät jatkossa aikaa, kun tarvittava painike löytyy heti aloitusnäkymästä.

Valikon järjestely
Valikon järjestely

Omien tietojen tallentaminen ja ylläpito

Lomakkeet-näkymästä löydät lomakkeet omien yhteystietojen ja pankkitietojen lisäämistä ja päivittämistä varten.

Opiskelijatietolomakkeella voit omien henkilötietojesi lisäksi ilmoittaa lähiomaistesi yhteystiedot. Siellä voit myös antaa suostumuksesi nimesi julkaisemiseen valmistumisen yhteydessä, sähköisiin asiakirjoihin ja päätöksiin opiskelussasi liittyvissä asioissa sekä sitoutumisesi oppilaitoksen tietoverkon käytön sääntöihin ja netikettiin. Muista tallentaa tekemäsi muutokset!

Yhteystietojen pitäminen ajan tasalla helpottaa yhteydenpitoa kanssasi ja tukee näin opintojen etenemisessä. Sähköpostiosoitetta tarvitaan Amispalautteen keräämisessä.

Yhteystietojen päivittäminen
Yhteystietojen päivittäminen

Tilinumeroa ja pankin BIC-tunnusta tarvitaan mm. ruokarahan maksamista varten tai oppisopimusopiskelijan mahdollisten opintososiaalisten etuuksien maksamista varten.

Tilinumeron päivittäminen
Tilinumeron päivittäminen

Wilman salasana

Riverian käytössä olevaa Wilma-järjestelmää käytetään Riverian verkon käyttäjätunnuksilla. Salasanan voit vaihtaa tai palauttaa, jos olet unohtanut sen, osoitteessa https://salasana.riveria.fi. Salasanan palautus toimii, jos yhteystietosi Wilmassa ovat ajan tasalla.

Wilma voi lukittua liian monen virheellisen kirjautumisyrityksen jälkeen. Tässä tilanteessa salasanan vaihtaminen ei auta, vaan on odotettava että tunnus avautuu tietyn ajan kuluttua.


Kaipaako sivu päivittämistä?