Yrittäjyys

Yrittäjyys on hyvä vaihtoehto omaa työuraa pohdittaessa. Saat valmennusta yrittäjyyteen opintojesi aikana ja voit myös kokeilla yrittäjyyttä osana opintojasi Vuosi yrittäjänä -ohjelman kautta. Tutustu toimintaan tarkemmin tästä.

Joskus kipinä oman yrityksen perustamiseen syntyy vasta valmistumisvaiheessa tai sen jälkeen. Tukea yritystoiminnan käynnistämiseen on saatavilla sekä Riveriasta että oppilaitoksen ulkopuolelta. Nyt voit tutustua yrittäjyyteen myös kaikille avoimien yrittäjyysvalmennusten kautta. Ne toteutetaan Teams-tilaisuuksina joka maanantai klo 14-15.30. Tarvittavat tiedot ja linkit löydät täältä.

Yrittäjyyden tukitahot Pohjois-Karjalassa

Te-palvelut tarjoavat neuvontaa ja erilaisia koulutuksia aloittavalle yrittäjälle. Lue lisää aloittavan yrittäjän palveluista.

Myös Business Joensuu, Keski-Karjalan kehitysyhtiö Oy, Lieksan Kehitys Oy ja Pielisen-Karjalan kehittämiskeskus Oy tarjoavat maksutonta neuvontaa yrityksen perustamiseen.

Yritysmuodot

Yrittäjäksi voi ryhtyä perustamalla oman yrityksen tai vaikkapa ostamalla toimivan yrityksen. Yritysmuotoja on useita erilaisia. Yleinen ja varsin kevyt tie yrittäjäksi on perustaa toiminimi. Osakeyhtiö sopii useamman omistajan yritysmuodoksi. Kevytyrittäjänä laskutat oman työpanoksesi laskutusfirman kautta.

Lisätietoja yritysmuodoista löydät täältä www.yritä.fi -sivustolta.

 

Lisätietoja yrittäjyydestä opintojen aikana ja sen jälkeen

marjut.helvelahti@riveria.fi, puh. 050 4101 228
sanna.m.lappalainen@riveria.fi, puh 0505974393


Kaipaako sivu päivittämistä?