Hortonomin väyläopinnot

Hortonomin väyläopinnot

Riverian opiskelijoiden on mahdollista suorittaa puutarhatalouden hortonomin (amk) väyläopintoja Hämeen ammattikorkeakoulussa, HAMK:ssa. Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina eli verkko-opintojen lisäksi on välillä lähiopetusta. Suoritetut väyläopinnot sisällytetään myös osaksi ammatillista tutkintoa Riveriassa eli työstä saa kaksinkertaisen hyödyn.

Hortonomin väyläopinnot sopivat erityisesti puutarhatalouden (hortonomi, amk) jatko-opinnoista kiinnostuneille. Hortonomina voit työskentelet viljelmillä, neuvontapalveluissa sekä viranomais- ja kaupallisissa tehtävissä.​ Ammattinimikkeitä ovat mm. tuotantopäällikkö, myyntipäällikkö, viljelypäällikkö, puutarhayrittäjä, yrityksen johtaja, ostovastaava, vastaava puutarhuri, tuoteryhmäpäällikkö, tutkimusmestari, kenttämestari, kasvintarkastaja, myyjä ja neuvoja.

Opinnot alkavat syksyllä viikolla 38. Opintojaksojen aloitus- ja lopetuspäivät vaativat pakollisen läsnäolon HAMK:n Lepaan kampuksella. Lähipäivinä voi yöpyä asuntolassa (maksu 10-20€ / yö, kun tuo omat lakanat).

Väyläopinnot sisältävät kaksi 15 opintopisteen laajuista moduulia, jotka voit valita seuraavista:

Suosittelemme, että aloitat moduulilla: Pihan suunnittelu ja rakenteet (15 op). Jos sinua kiinnostaa yrittäminen, hyvä moduuli on Yrittäminen ja markkinointi (15 op). Voit valita myös ristiin moduuleita sekä Puutarhatalouden että Rakennetun ympäristön koulutusmoduuleiden puolelta.

Jos suoritat vähintään kaksi 15 op moduulia, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi HAMK:n erillishaussa ilman valintakoetta. Tutkinto-oikeuden saatuasi voit jatkaa saman opiskelijaryhmän mukana, jonka kanssa teit väyläopintoja HAMK:ssa. Opintoihin kannattaa lähteä siinä mielessä ammatillisten opintojesi lopussa.

 

Hortonomin väyläopintoprosessi:

  1. Keskustele omavalmentajan / opon kanssa, voitko osallistua väyläopintoihin ja milloin
  2. Päivitä HOKS väyläopinnot huomioiden yhdessä omavalmentajan kanssa
  3. Täytä opiskelusopimus (HAMK:n lomake)
  4. saat opinto-oikeuden HAMK:in avoimen korkeakoulun opiskelijaksi sähköpostitse
  5. etenet opinnoissa suunnitelmasi mukaisesti
  6. erillishaku non-stopina, kun 30 op valmis ja tutkinto valmis -> voi jatkaa joustavasti tutkinto-opintoja (arvosanojen tulee olla vähintään 2-3, jotta hyväksytään tutkinto-opintoihin)