Väyläopinnot Itä-Suomen yliopistossa

Sinun on mahdollista opiskella Itä-Suomen yliopiston (UEF) avoimessa yliopistossa tarjolla olevia opintoja maksutta. Valikoimassa on esim. kasvatustieteellisen alan perusopintoja (varhaiskasvatus), psykologian, tietojenkäsittelytieteen ja kauppatieteen perusopintoja.

Tutustu tarjontaan täällä ja pohdi, mitkä opinnot hyödyttävät urasuunnitelmaasi tai ammatissasi kehittymistä. Keskustele sen jälkeen sinua kiinnostavista opinnoista omavalmentajasi kanssa ja tehkää yhdessä suunnitelma, miten opinnot tulevat osaksi ammatillisia opintojasi. Opintoihin ilmoittaudutaan yhdessä oman opinto-ohjaajasi kanssa. Sisällöllisestä opetuksesta vastaa Itä-Suomen yliopisto.

  • Kasvatustieteellisen alan perusopintoja (varhaiskasvatus) suositellaan varhaiskasvatuksen opettajan koulutuksesta kiinnostuneille sosiaali- ja terveys- sekä kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoille.
  • Psykologian perusopintoja suositellaan sosiaali- ja terveys-, kasvatus- ja ohjaus-, turvallisuus- ja liiketoiminta-alan opiskelijoille.
  • Kauppatieteen opinnot sopivat monipuolisesti eri alojen opiskelijoille, joilla on kiinnostusta esimerkiksi johtamisen tai markkinoinnin osaamisen laajentamiseen.
  • Tietojenkäsittelytieteen opinnot sopivat kaikille alan jatko-opinnoista kiinnostuneille sekä tekoälyn toiminnasta ja digitalisaation kehittymisestä kiinnostuneille opiskelijoille.

Opinnot voidaan tunnustaa osaksi ammatillista perustutkintoa HOKS:ssa sovitusti esimerkiksi valinnaisiin Korkeakouluopinnot -tutkinnon osaan (5-15 osp) tai / sekä Yhteisten tutkinnon osien osa-alueita, lukio-opintoja tai jatko-opintovalmiuksia tukevat opinnot  -tutkinnon osaan (1-25 osp). Yliopisto-opinnoissa hankittua osaamista voidaan tunnustaa myös osaksi ammatti- ja erikoisammattitutkintoa.  Osaamisen tunnustamisesta sovitaan henkilökohtaistamisen yhteydessä.