Väyläopinnot Itä-Suomen yliopistossa

Sinun on mahdollista opiskella Itä-Suomen yliopiston (UEF) avoimessa yliopistossa tarjolla olevia opintoja maksutta. Valikoimassa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoisia opintoja. Alla olevassa valikossa on vain esimerkkejä tarjolla olevista opiskelumahdollisuuksista.

Tutustu tarjontaan täällä ja pohdi, mitkä opinnot hyödyttävät urasuunnitelmaasi tai ammatissasi kehittymistä. Keskustele sen jälkeen sinua kiinnostavista opinnoista omavalmentajasi kanssa ja tehkää yhdessä suunnitelma, miten opinnot tulevat osaksi ammatillisia opintojasi. Moniin oppiaineisiin voi hakeutua tutkinto-opiskelijaksi myös avoimen väylän kautta.

Opintoihin ilmoittaudutaan opintojakso kerrallaan yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa. Huomioi opintojesi aikataulutus! Sisällöllisestä opetuksesta vastaa Itä-Suomen yliopisto.

Infotilaisuus

Kiinnostuin, mutta moni asia mietityttää. Millaista opiskelu on? Miten aikataulutan ja suunnittelen opintojani? Miten ilmoittaudun? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen kuuntelemalla infotilaisuuden tallenteen. Infotilaisuus järjestettiin ke 16.8.2023. Pääset infotallenteeseen täältä.

Ohjeita opiskeluun

  • Kauppatieteen opinnot sopivat monien eri alojen opiskelijoille, joilla on kiinnostusta esimerkiksi johtamisen tai markkinoinnin osaamisen laajentamiseen.
  • Kulttuurintutkimuksen opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden laajentaa osaamistasi kulttuurin, viestinnän tai kirjallisuuden opintojen parissa. Niitä suositellaan kulttuurialan opiskelijoille, erityisesti media-alan ja kuvallisen ilmaisun opiskelijoille.
  • Psykologian perusopintoja suositellaan sosiaali- ja terveys-, kasvatus- ja ohjaus-, turvallisuus- ja liiketoiminta-alan opiskelijoille.
  • Ravitsemustieteen opinnot sopivat ravintola- ja elintarvikealan opiskelijoille sekä liikunnan ja urheilun parissa toimiville.
  • Sosiaalityön opinnoista hyötyvät kaikki sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä kasvatuksen ja ohjauksen parissa työskentelevät että sosiaalityöntekijän työstä kiinnostuneet.
  • Tietojenkäsittelytieteen opinnot sopivat kaikille alan jatko-opinnoista sekä tekoälyn toiminnasta ja digitalisaation kehittymisestä kiinnostuneille.
  • Varhaiskasvatuksen eli kasvatustieteellisen alan perusopintoja (varhaiskasvatus) suositellaan varhaiskasvatuksen opettajan koulutuksesta kiinnostuneille sosiaali- ja terveys- sekä kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoille.

Opinnot voidaan tunnustaa osaksi ammatillista perustutkintoa HOKS:ssa sovitusti esimerkiksi valinnaisiin Korkeakouluopinnot -tutkinnon osaan (5-15 osp) tai / sekä Yhteisten tutkinnon osien osa-alueita, lukio-opintoja tai jatko-opintovalmiuksia tukevat opinnot  -tutkinnon osaan (1-25 osp).

Yliopisto-opinnoissa hankittua osaamista voidaan tunnustaa myös osaksi ammatti- ja erikoisammattitutkintoa. Osaamisen tunnustamisesta sovitaan henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Jos jatkat myöhemmin opintojasi korkeakoulussa, ne voidaan tunnustaa myös siellä osaksi opintojasi.

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa myös kesäajalle opintoja. Opinnot on mahdollista opiskella etänä, joten ne tarjoavat hyvän vaihtoehdon edistää opintoja kesän aikana.

Kesän 2023 tarjonnan löydät täältä.

Syksyllä monet oppiaineet järjestävät erillisiä infotilaisuuksia. Tiedot infotilaisuuksista, niiden ajankohdat ja liittymislinkit löydät viimeistään elokuun alussa tältä sivulta: Avoimen yliopiston yleinen infotilaisuus | Itä-Suomen yliopisto (uef.fi).