Väyläopinnot Savoniassa

Opiskelumahdollisuus Savonia-ammattikorkeakoulussa

Voit opiskella Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa tarjolla olevia opintoja osana ammatillisia opintojasi.

Osa avoimen amk:n opinnoista on verkkokursseja, jotka voit opiskella nonstoppeina oman aikataulusi mukaisesti. Opintojaksojen aikataulut ja muut yksityiskohdat käyvät ilmi koulutuskalenterista. Avoimen amk:n koulutuskalenterissa tarjolla olevat yksittäiset opintojaksot ovat lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville maksuttomia.

Tutustu avoimen amk:n opintotarjontaan

Kun olet tutustunut koulutuskalenterin opintotarjontaan ja löytänyt sieltä sopivan opintojakson, varaa aika omalle opinto-ohjaajallesi. Sovi hänen kanssaan opintojakson sijoittumisesta opintoihisi.

Huom! Koulutuskalenterin opintojaksokuvauksessa on tieto mahdollisesti vaadittavasta edeltävästä osaamisesta.

AMK-opintojaksojen työmäärä määritellään opintopisteinä. Yksi opintopiste on noin 27 tuntia opiskelua. Erityisesti verkko-opinnoissa opiskelun aikataulutuson tärkeää, jotta osaat varata riittävästi aikaa opintojakson suorittamiseen.

Toimi näin – ilmoittautumisohjeet

Avaa koulutuskalenterissa opintojakso, jonka suorittamisesta olet sopinut oman oposi kanssa. Kun ilmoittaudut, valitse ilmoittautumisvaihtoehdoista ”Ilmoittaudun avoimen amk:n opiskelijaksi, maksuton opiskelu”. Merkitse lisätietokenttään ”Olen 2. asteen opiskelija”. Täytä muut tiedot normaalisti. Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistusviestin sähköpostiisi.

Poikkeuksia maksuttomuuteen ovat hygienia- ja anniskelupassi sekä ensiapukortti, joista peritään maksu. Nämä maksut maksetaan ilmoittautumisen jälkeen saamasi vahvistusviestin kautta.

Ennen opintojen alkamista saat sähköpostiisi ohjeet opintojen aloittamisesta sekä ohjeet Savonian tietoverkkotunnuksia varten.

Hakeutuminen Savonian tutkinto-opintoihin avoimen ammattikorkeakoulun opinnoilla

Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Savonian erillishaussa, kun olet suorittanut Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa AMK-tutkintoon kuuluvia opintoja vähintään 60 op. Valinta ei kuitenkaan ole automaattinen tai varma.

Jos sinut valitaan tutkinto-opiskelijaksi, suoritetut opinnot hyväksiluetaan tutkintoon. Voit hakeutua samaan tapaan Savonian tutkinto-opiskelijaksi myös muissa korkeakouluissa suoritetuilla vastaavan alan 60 op opinnoilla.

Tarkemmat tutkinto-opiskelijaksi hakemisen ohjeet, kriteerit ja huomioitavat asiat löydät Savonian erillishaun sivulta.

Savoniassa voit opiskella myös agrologin väyläopintoja ja hakeutua niiden perusteella tutkinto-opintoihin.

Lisätietoa