Asuminen

Lähes kaikilla Riverian kampuksilla (Joensuu, Kitee, Lieksa, Niittylahti, Nurmes, Valtimo) on asuntola, josta voit saada asuntolapaikan vuodeksi kerrallaan (elokuu-toukokuu). Etusijalla ovat oppivelvolliset alle 18-vuotiaat opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonlopuksi kotiin. Valinnassa huomioidaan myös hakijan kotipaikan ja opiskelijapaikan etäisyys ja kulkuyhteydet. Asuntolapaikan myöntämisessä voidaan huomioida myös sosiaaliset perusteet. Asuminen asuntolassa on maksutonta ja huoneissa asuu 1-4 henkilöä.

Riverian asuntolat

 

Asuntolassa asuva opiskelija ei voi saada Kelan maksamaa asumislisää tai yleistä asumistukea.

Kelan koulumatkatukea ei myönnetä kodin ja asuntolan välisistä matkoista. Asuntolassa asuva opiskelija voi hakea koulumatkatukea työelämässä tapahtuvan oppimisen aikana, jos tuen ehdot täyttyvät. Tarkista myöntämisperusteet Kelan sivuilta (Koulumatkatuki | Henkilöasiakkaat | Kela)

Asuntolaohjaajat tukevat sinua asumiseen, elämiseen ja itsenäistymiseen liittyvissä asioissa ja tarjoavat mielekästä tekemistä vapaa-aikana. Tavoitteena on luoda turvallinen ja viihtyisä opiskelu- ja asuinympäristö.

Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa kesäkuun alusta alkaen. Päätökset asuntolapaikasta tehdään yhteishaun valintojen ja uusien opiskelijoiden opiskelupaikan vastaanoton jälkeen (kesäkuun lopussa).

Asuntolapaikan-hakeminen-Wilmassa-opiskelijat.

Käsittelemme asuntolahakemuksia kootusti noin kerran kuukaudessa.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Riverian päivittyvät ohjeet löydät täältä.

 

Kuva: Minna Selkimäki

Kaipaako sivu päivittämistä?