Kiteen asuntola

Asuntoloissa on erilliset vapaa-ajan viettotilat

Kiteen opiskelija-asunnot sijaitsevat Kiteen keskustassa, osa oppilaitoksen tiloissa Savikolla ja osa kaupungin vuokra-asuntoalueella. Oppilaitoksen tiloissa olevat asuntolapaikat ovat pääsääntöisesti varattu maatalousalan aloittaville oppivelvollisille alle 18-vuotiaille opiskelijoille. Asuntolavalinnassa etusijalla ovat oppivelvolliset alle 18-vuotiaat opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonlopuksi kotiin. Valinnassa huomioidaan myös hakijan kotipaikan ja opiskelijapaikan etäisyys ja kulkuyhteydet. Asuntolapaikan myöntämisessä voidaan huomioida myös sosiaaliset perusteet. Asuntolaan ei voi saapua ilman myönteistä päätöstä. Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua.

Asunnot ovat soluasuntoja. Asuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa. Asuminen opiskelija-asuntolassa on perustutkinto-opiskelijoille ilmaista. Asuntoja on rajallinen määrä. Asuntolapaikka on käytössä silloin, kun opiskelija opiskelee oppilaitoksella. Viikonloppuisin ja loma-aikoina asuntolassa oleskelu ei ole mahdollista. Kiteen ulkopuolella tapahtuvien työssäoppimisjaksojen aikana asuntolapaikka ei ole käytettävissä. Työssäoppimisjakson ajaksi vuodevaatteiden ja astioiden säilytys oppilaitoksella on mahdollista, muut henkilökohtaiset tavarat opiskelijan tulee viedä kotiin. Opiskelijan tulee varautua siihen, että työssäoppimisjakson aikana asumiseen varattu huone saattaa muuttua.

Asuntolan lähiympäristössä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Kaupungin palvelut mm. kirjasto, elokuvateatteri ja urheilukeskus ovat kävelymatkan päässä asunnoilta. Asuntolaohjaaja ja muut ohjaajat järjestävät liikunnallista vapaa-ajantoimintaa. Opiskelijoita kannustetaan omatoimiseen harrastustoimintaan mm. opiskelijakuntatoimintaa tukemalla.

Asuntolassa asuminen on maksutonta perustutkinto- ja TUVA-koulutuksessa opiskeleville (pois lukien työvoimapoliittisena koulutuksena opiskelevat). Asuminen asuntolassa edellyttää opiskelijalta säännöllistä koulunkäyntiä ja opintojen etenemistä.

Asuntolatoiminnalla on yhtenäiset toimintaohjeet kaikissa koulutuskuntayhtymän asuntoloissa. Ottaessaan asuntolapaikan vastaan opiskelija sitoutuu noudattamaan asuntolassa asumiseen liittyviä ohjeita. Toimintaohjeiden rikkomisesta voi seurata asuntolasta erottaminen.

Huoneiden varustus:

  • sänky
  • kirjoituspöytä, tuoli
  • vaatekaapit

Ota mukaan:

  • tyyny ja peitto
  • liinavaatteet
  • verhot
  • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Jos tulet asuntolaan kesken lukukautta, toivomme, että ilmoittaisit tulostasi asuntolaohjaajalle.

Asuntolaohjaaja sijoittaa asukkaat huoneisiin asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös majoittumisen aikana. Asuntolaohjaaja pitää kaikille asuntolan asukkaille infotilaisuuden asuntolasta ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Asuntolaohjaaja työskentelee asuntolassa pääsääntöisesti ma-to klo 14-22 ja su klo 15.45. Asuntola on suljettu perjantaista sunnuntaihin kello 16 saakka ja loma-aikoina.

Sunnuntaisin ja perjantaisin oppilaitos järjestää kyydityksen asuntolan ja Kiteen rautatieaseman välillä.
Asuntolasta on poistuttava perjantaisin klo 16:00 mennessä, jolloin ovet sulkeutuvat.

Mikäli sinulla on pakottavasta syystä tarve asua asuntolassa viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siitä sovittava erikseen asuntolaohjaajan kanssa. Jos olet alaikäinen, viikonloppuasumisesta sovitaan myös huoltajan kanssa.

Vaatehuolto
Asuntolasta löytyy pyykkitupa, jossa on 2 pesukonetta ja myös kuivauskaapit.

Verkkoyhteydet
Asuntolassa on nettiyhteydet, jotka on tarkoitettu koulutehtävien tekoon.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta
Asuntoloissa on erilliset vapaa-ajan viettotilat, joissa on mm. biljardi- ja kiekkopeli. Asuntolassa asuville opiskelijoille on järjestetty liikunta- ja ratsastusvuoroja sekä erilaista yhteistä toimintaa. Asuntolaohjaajien johdolla järjestetään solupalavereja, joissa sovitaan yhteisistä toimintaperiaatteista, selvitellään ongelmatilanteita ja annetaan myös positiivista palautetta.

Asuntolapaikan hakeminen

Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Wilman tunnukset saat vastaanottaessasi opiskelupaikan Riveriassa. Ohje asuntolapaikan hakuun: Asuntolapaikan-hakeminen-Wilmassa-opiskelijat. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa kesäkuun alusta.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Asuntolaohjaajan yhteystiedot

Martti Martikainen p. 050 365 2207
martti.martikainen@riveria.fi

Asuntolassa toimivat vartiointiliikkeen palvelut kello 22 jälkeen, kun henkilökuntaa ei ole paikalla.
Vartioinnista huolehtii Vartiointiliike Turvamestarit p, 050 303 1210

Muut asumisvaihtoehdot

Vuokra-asuntoja voi kysyä seuraavasti: