NIITTYLAHDEN ASUNTOLA

Yhteisöllistä asumista Pyhäselän rannalla

Niittylahden kampuksen päärakennuksessa on 48 asuntolapaikkaa. Suurin osa asunnoista on kahden hengen huoneita, joissa on oma suihku ja wc-tilat.

Riverian perustutkinto-opiskelijat voivat hakea Niittylahden kampuksen asuntolapaikkaa lukuvuodeksi. Ensisijaisesti Niittylahden kampuksen asuntolapaikat ovat tarkoitettu Niittylahden kampuksella opiskeleville. Asuntolapaikka taataan ainoastaan kansanopistolinjojen opiskelijoille.

Asuntolavalinnassa etusijalla ovat oppivelvolliset alle 18-vuotiaat opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonlopuksi kotiin. Valinnassa huomioidaan myös hakijan kotipaikan ja opiskelijapaikan etäisyys ja kulkuyhteydet. Asuntolapaikan myöntämisessä voidaan huomioida myös sosiaaliset perusteet. Asuntolaan ei voi saapua ilman myönteistä päätöstä. Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua.

Kansanopistolinjojen opiskelijoille asuminen asuntolassa on maksullista. Viikkomaksuun 152,50 e/viikko sisältyvät opetus, majoitus ja ruokailut. Opiskelija voi osallistua myös pelkästään opetukseen, jolloin viikkomaksu on 67,50 e/viikko.

Asuntolassa asuminen on maksutonta perustutkinto- ja TUVA-koulutuksessa opiskeleville (pois lukien työvoimapoliittisena koulutuksena opiskelevat). Asuminen asuntolassa edellyttää opiskelijalta säännöllistä koulunkäyntiä ja opintojen etenemistä.

Asuntolatoiminnalla on yhtenäiset toimintaohjeet kaikissa koulutuskuntayhtymän asuntoloissa. Ottaessaan asuntolapaikan vastaan opiskelija sitoutuu noudattamaan asuntolassa asumiseen liittyviä ohjeita. Toimintaohjeiden rikkomisesta voi seurata asuntolasta erottaminen.

Huoneiden varustus:

  • tyynyt, peitteet,
  • kirjoituspöydät, tuolit
  • vaatekaapit
  • roskakorit
  • sängyt ja patjat

 ​Ota mukaan:

  • liinavaatteet
  • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Keittiötilat löytyvät käytävien varrelta tai päädyistä. Muutamissa huoneissa myös wc-tilat ovat käytävien varrella. Kampuksella on lisäksi 2–3 huoneen soluja, joissa on omat suihku- ja wc-tilat sekä keittiöt.

Asuntolassa on yhteensä kolme yhteistä tilaa, jotka on tarkoitettu asukkaiden käyttöön. Yhteisten tilojen varustukseen kuuluu keittiö (jääkaappi, vedenkeitin, pakastin, hella, uuni, mikroaaltouuni, kahvinkeitin) ja yleinen tila (tv). Varustus saattaa vaihdella.

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Majoittua voi myös sopimuksen mukaan. Jotta majoittautuminen sujuisi mahdollisimman sujuvasti, muista vastaan ottaa asuntolapaikkasi.

Asuntolaohjaaja on sijoittanut asukkaat huoneisiin asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös majoittumisen jälkeen aikaisintaan viikon kuluttua majoittumisesta. Pyrimme vastaamaan kaikkiin asumiseen liittyviin kysymyksiin ensimmäisten päivien aikana. Asuntolaohjaaja pitää kaikille asuntolan asukkaille infotilaisuuden asuntolasta ensimmäisellä kouluviikolla. Asuntolaohjaaja työskentelee asuntolassa pääsääntöisesti ma klo 12-20, ti–to klo 14–22 ja pe klo 8–15. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Mikäli sinulla on pakottava tarve jäädä asuntolaan, on siitä tehtävä kirjallinen anomus Wilman kautta asuntolaohjaajalle. Jos olet alaikäinen, huoltajasi tekee anomuksen. Anomus on tehtävä jokaisesta viikonlopusta erikseen.

Vaatehuolto

Pyykinpesukone on kolmannen kerroksen vaatehuoltotilassa. Pyykinpesu on ilmaista.

Verkkoyhteydet

Kampuksella on langaton verkko, joten tietokoneen käyttö on mahdollista myös omassa asuinhuoneessa. Asuntolan asukkaiden käytössä olevat tietokoneet sijaitsevat toisen kerroksen aulassa.
Saat tunnukset koneille lukuvuoden alussa. Koneiden käyttö edellyttää nettietiketin noudattamista.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta

Opiskelijoille on varattu kaksi liikuntasalivuoroa viikossa ja kuntosali on vapaassa käytössä. Välineitä löytyy mm. sählyn, koripallon, sulkapallon ja pesäpallon pelaamiseen. Liikuntahallin kiipeilyseinää voi käyttää, jos vähintään yksi kiipeilyliiton KTO-kurssin käynyt varmistaja on paikalla.

Kampus sijaitsee Pyhäselän järven rannalla, joten uimaan ja soutelemaan pääsee melkein suoraan kotiovelta. Pihamaalla on iso nurmi- ja hiekkakenttä joukkuepeleihin. Erilaisia harrastusmahdollisuuksia löytyy läheltä Joensuusta.

Kampuksella on yhteinen musiikkiluokka Hammaslahden koulun kanssa, jossa voit soittaa useita eri soittimia. Lisäksi on mahdollisuus pelata liikuntasalissa eri pelejä ja muuta mukavaa. Kirjastossa on opintoihin liittyvää kirjallisuutta ja kevyempää tarjontaa vapaa-ajan tarkoituksiin. Opiskelijoiden käytössä on kirjaston aulassa tietokoneita, joissa on ilmainen internet -yhteys. Järjestämme myös omaa ohjelmaa ja illanviettoja. Rantasauna lämpiää opiskelijoille kerran viikossa.

Asuntolapaikan hakeminen

Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Wilman tunnukset saat vastaanottaessasi opiskelupaikan Riveriassa. Ohje asuntolapaikan hakuun: Asuntolapaikan-hakeminen-Wilmassa-opiskelijat. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa kesäkuun alusta alkaen.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Yhteystiedot

Jarkko Timoskainen
asuntolaohjaaja
+358503524597
jarkko.timoskainen@riveria.fi