Nurmeksen asuntola

Riveria Nurmeksen opiskelija-asuntola sijaitsee osoitteessa Kirkkokatu 23, jonne on vain noin 500 metriä Riverian kampukselta. Asuntola sijaitsee Nurmeksen keskustan palveluiden äärellä. Juna-asemalta on asuntolaan vain 200 metriä. Asuntolassa on 38 asukaspaikkaa.

Asuntolavalinnassa etusijalla ovat oppivelvolliset alle 18-vuotiaat opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonlopuksi kotiin. Valinnassa huomioidaan myös hakijan kotipaikan ja opiskelijapaikan etäisyys ja kulkuyhteydet. Asuntolapaikan myöntämisessä voidaan huomioida myös sosiaaliset perusteet. Asuntolaan ei voi saapua ilman myönteistä päätöstä. Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua.

Asuntolan jokaisen solun keittiössä on kahden asukkaan yhteiskäytössä mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin, sähköhella, jääkaappi ja astianpesukone. Jokaisessa solussa on yhteiskäytössä myös suihku/wc. Jokaiselle asukkaalle on oma yhdenhengen makuuhuone. Asuntolassa on yhteisötila, pesutupa sekä sauna, jotka ovat asukkaiden käytettävissä.

Asuntolassa asuminen on maksutonta perustutkinto- ja TUVA-koulutuksessa opiskeleville (pois lukien työvoimapoliittisena koulutuksena opiskelevat). Asuminen asuntolassa edellyttää opiskelijalta säännöllistä koulunkäyntiä ja opintojen etenemistä.

Asuntolatoiminnalla on yhtenäiset toimintaohjeet kaikissa koulutuskuntayhtymän asuntoloissa. Ottaessaan asuntolapaikan vastaan opiskelija sitoutuu noudattamaan asuntolassa asumiseen liittyviä ohjeita. Toimintaohjeiden rikkomisesta voi seurata asuntolasta erottaminen.

Huoneiden varustus

  • sängyt
  • vaatekaapit
  • pieni taso

Ota mukaan

  • oma patja, tyyny ja peitto
  • omat liinavaatteet
  • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • ruuan valmistukseen tarvittavat välineistö ja ruokailuastiat

Vaatehuolto

Asuntolassa on pesula, jossa on kaksi pesutornia. Pesukoneen ja kuivausrummun käyttöön saa opastusta asuntolaohjaajalta.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajan toiminta

Koulun juuri uusittu kuntosali on asuntolan asukkaiden käytössä. Saat henkilökohtaisen avaimen oppilaitoksesta. Asuntolassa on myös vapaa-ajan toimintaa. Vapaa-ajan toimintoja kehitetään lähtökohtaisesti asukkaiden omien mielenkiinnon kohteiden, toivomusten ja ideoiden pohjalta.

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista saamassasi asuntolapaikkapäätöksessä. Mikäli saavut asuntolaan muuna aikana, kuin mikä päätöksessä on mainittu, toivomme, että ilmoitat tulostasi asuntolaohjaajalle etukäteen. Asuntolaohjaajat ovat tavoitettavissa arkisin maanantaista torstaihin kello 14–22 ja perjantaisin kello 8-16.

Asuntolaohjaaja pitää asuntolan asukkaille infotilaisuuden asuntolasta ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana.
Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina. Mikäli sinulla on pakottavasta syystä tarve asua asuntolassa viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siihen haettava lupaa asuntolaohjaajalta. Jos olet alaikäinen, viikonloppuasumisesta sovitaan myös huoltajan kanssa.

Asuntolapaikan hakeminen

Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Wilman tunnukset saat vastaanottaessasi opiskelupaikan Riveriassa. Ohje asuntolapaikan hakuun: Asuntolapaikan-hakeminen-Wilmassa-opiskelijat.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Muut asumisvaihtoehdot

Vuokra-asuntoja voi kysyä seuraavasti:

Yhteystiedot

Sirpa Smura
asuntolaohjaaja
+358505777812
sirpa.smura@riveria.fi