PELTOLANKADUN ASUNTOLA

Asuntolapalvelut Riverian opiskelijoille kasvamassa ympäristössä Penttilässä

Riverian opiskelija-asuntolat Joensuussa sijaitsevat Merimiehenkadulla ja Peltolankadulla. Asuminen opiskelija-asuntolassa on maksutonta.

Asuntolapaikka myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan. Asuntolavalinnassa etusijalla ovat oppivelvolliset alle 18-vuotiaat opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonlopuksi kotiin. Valinnassa huomioidaan myös hakijan kotipaikan ja opiskelijapaikan etäisyys ja kulkuyhteydet. Asuntolapaikan myöntämisessä voidaan huomioida myös sosiaaliset perusteet. Asuntolaan ei voi saapua ilman myönteistä päätöstä. Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua.

Peltolan asuntola sijaitsee Joensuun ammattiopiston Peltolan toimipisteen läheisyydessä Peltolankatu 1:ssä. Matkaa keskustaan on noin 1,5 kilometriä. Asuntola koostuu kahdesta kerrostalosta, joita kutsutaan 1- ja 2-torneiksi. Peltolan asuntolan asunnot ovat soluasuntoja. Kussakin solussa on kolme kahden hengen huonetta, yhteinen wc- ja suihkuhuone, parveke sekä keittiötila.

Asuntolassa asuminen on maksutonta perustutkinto- ja TUVA-koulutuksessa opiskeleville (pois lukien työvoimapoliittisena koulutuksena opiskelevat). Asuminen asuntolassa edellyttää opiskelijalta säännöllistä koulunkäyntiä ja opintojen etenemistä.

Asuntolatoiminnalla on yhtenäiset toimintaohjeet kaikissa koulutuskuntayhtymän asuntoloissa. Ottaessaan asuntolapaikan vastaan opiskelija sitoutuu noudattamaan asuntolassa asumiseen liittyviä ohjeita. Toimintaohjeiden rikkomisesta voi seurata asuntolasta erottaminen.

Huoneiden varustus

 • kirjoituspöydät, tuolit
 • lukittavat vaatekaapit
 • sängyt

Ota mukaan

 • patja (80×200)
 • tyyny ja peitto
 • liinavaatteet
 • verhot
 • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
 • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet
 • kahvin/vedenkeitin

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Jos tulet asuntolaan kesken lukukautta, toivomme, että ilmoittaisit tulostasi asuntolaohjaajalle.

Asuntolaohjaaja sijoittaa asukkaat huoneisiin asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös majoittumisen aikana. Asuntolaohjaaja pitää kaikille asuntolan asukkaille infotilaisuuden asuntolasta ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Asuntolaohjaaja työskentelee asuntolassa pääsääntöisesti ma-to klo 14-22 ja pe klo 8-14. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina.

 • Asuntolaan saavutaan maanantaiaamuisin klo 6:00 alkaen, ovet suljettuina sunnuntaisin, paitsi opiskelijoille, joille on myönnetty ns. Su. lupa
 • Asuntolasta on poistuttava perjantaisin klo 16:00 mennessä, jolloin ovet sulkeutuvat.
 • Mikäli sinulla on pakottavasta syystä tarve asua asuntolassa viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siitä sovittava erikseen asuntolaohjaajan kanssa. Jos olet alaikäinen, viikonloppuasumisesta sovitaan myös huoltajan kanssa.

Vaatehuolto

Asuntolassa on oma pesutupa, josta opiskelijat voivat itse varata ajan pyykin pesulle.

Verkkoyhteydet

Asuntolassa on nettiyhteydet, jotka on tarkoitettu koulutehtävien tekoon.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta

Asuntoloissa on erilliset vapaa-ajan viettotilat, joissa on mm. biljardi- ja pingispöytä. Asuntolassa asuville opiskelijoille on järjestetty liikunta- ja kuntosalivuoroja sekä erilaista yhteistä toimintaa. Asuntolaohjaajien johdolla järjestetään solupalavereja, joissa sovitaan yhteisistä toimintaperiaatteista, selvitellään ongelmatilanteita ja annetaan myös positiivista palautetta.

Asuntolapaikan hakeminen

Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Wilman tunnukset saat vastaanottaessasi opiskelupaikan Riveriassa. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Muut asumisvaihtoehdot

Vuokra-asuntoja voi kysyä seuraavasti:

 

Asuntolassa toimivat vartiointiliikkeen palvelut klo 22:00 jälkeen, kun henkilökunta ei ole paikalle. Vartioinnista huolehtii vartiointiliike Tanskanen. Puh. 013 255 522

Yhteystiedot

Tero Kinnunen
Peltolan asuntolaohjaaja
+358500950433
tero.kinnunen@riveria.fi