Valtimon asuntola

Nukkuminen kannattaa aina

Asuntolapaikka myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan. Asuntolavalinnassa etusijalla ovat oppivelvolliset alle 18-vuotiaat opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonlopuksi kotiin. Valinnassa huomioidaan myös hakijan kotipaikan ja opiskelijapaikan etäisyys ja kulkuyhteydet. Asuntolapaikan myöntämisessä voidaan huomioida myös sosiaaliset perusteet. Asuntolaan ei voi saapua ilman myönteistä päätöstä. Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua.

Oppilaitoksen käytössä on oppilasasuntolapaikkoja nuorille oppilaitoksen yhteydessä samassa pihapiirissä (Metsurintie 2, Valtimo), kylän toisella puolella, Pitkäkadulla, sekä Piirolankujalla. Asuntolaohjaajat valvovat järjestystä oppilaitoksen alueella. Lisäksi asuntolaohjaajien tehtäviin kuuluu vapaa-ajan ohjelman järjestäminen, joka on osa viihtyvyyttä.

Asuntolaohjaajat järjestävät ja tiedottavat opiskelijoille vapaa-ajanviettomahdollisuuksista. He järjestävät mm. elokuva-, laskettelu-, kalastus- ja uintireissuja. Toiveita tapahtumista voi esittää asuntolanohjaajille. He ohjaavat ja valvovat tarvittaessa oppilaita illan aikana vapaa-ajan harrastuksissa.

Asuntolaohjaajat valvovat järjestystä oppilaitoksen alueella. Tarvittaessa he puuttuvat tilanteeseen ja huolehtivat jatkotoimenpiteistä. Asuntolaohjaajat käsittelevät asuntola-asioita solukokouksissa. Sairastumis- ja tapaturmatapauksissa asuntolaohjaajat huolehtivat opiskelijoiden ensiavusta ja hoitoon saattamisesta. Koulun alueella on tallentava kameravalvonta.

Joensuuhun lähtevään junaan (lähtöpaikka Nurmes) on kuljetus oppilaitoksen pihalta opiskeluviikon viimeisenä päivänä oppituntien jälkeen. Edeltävänä iltana koulunviikon alettua sama kyyti kuljettaa opiskelijat iltajunalta asuntolalle.

Pohjoiseen päin matkaavien linja-auto lähtee Valtimon matkahuollon edestä.

Asuntolassa asuminen on maksutonta perustutkinto- ja TUVA-koulutuksessa opiskeleville (pois lukien työvoimapoliittisena koulutuksena opiskelevat). Asuminen asuntolassa edellyttää opiskelijalta säännöllistä koulunkäyntiä ja opintojen etenemistä.

Asuntolatoiminnalla on yhtenäiset toimintaohjeet kaikissa koulutuskuntayhtymän asuntoloissa. Ottaessaan asuntolapaikan vastaan opiskelija sitoutuu noudattamaan asuntolassa asumiseen liittyviä ohjeita. Toimintaohjeiden rikkomisesta voi seurata asuntolasta erottaminen.

Huoneiden varustus:

 • sänky
 • kirjoituspöytä, tuoli
 • vaatekaapit
 • jääkaappi+pakastin
 • mikroaaltouuni
 • sähköhella
 • TV solun yhteisessä tilassa

Ota mukaan:

 • patja (200×80)
 • tyyny
 • liinavaatteet
 • verhot
 • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
 • ruuanlaittoon ja syömiseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Majoittuminen
Asuntolaohjaajat majoittavat opiskelijat ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti. Opiskelijoiden toiveet otetaan huomioon suunnitelmaa tehdessä ja opintojen aikana. Huoneen tai solun vaihtamisesta sovitaan asuntolaohjaajien kanssa.

Asuntojen luovutuksen yhteydessä asuntolaohjaaja tarkistaa huoneen. Mikäli huoneen kunnossa on huomautettavaa, sovitaan maksuista tässä samassa yhteydessä.

Mikäli sinulla on pakottavasta syystä tarve asua asuntolassa viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siitä sovittava erikseen asuntolaohjaajan kanssa. Jos olet alaikäinen, viikonloppuasumisesta sovitaan myös huoltajan kanssa.

Vaatehuolto
Oppilaitokselta löytyy pesutupa, jossa on pesukone ja kuivauskaappi.

Verkkoyhteydet
Asuntolassa on nettiyhteydet, jotka on tarkoitettu koulutehtävien tekoon.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta
Asuntoloissa on erilliset vapaa-ajan viettotilat, joissa on mm. biljardipöytä ja elokuvahuone. Asuntolassa asuvat voivat käyttää koulun liikunta/kuntosalia vapaasti ilta-aikaan. Asuntolaohjaajien johdolla järjestetään solupalavereja, joissa sovitaan yhteisistä toimintaperiaatteista, selvitellään ongelmatilanteita ja annetaan myös positiivista palautetta.

Asuntolapaikan hakeminen
Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Wilman tunnukset saat vastaanottaessasi opiskelupaikan Riveriassa. Ohje asuntolapaikan hakuun: Asuntolapaikan-hakeminen-Wilmassa-opiskelijat. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Muut asumisvaihtoehdot

Vuokra-asuntoja voi kysyä seuraavasti:

Yhteystiedot
Tommi Härkin
asuntolaohjaaja
+358 50 329 6387
tommi.harkin@riveria.fi