Opiskelijan ateriakorvaus

Perustutkinto- ja TUVA-koulutuksessa oleva opiskelija on oikeutettu maksuttomaan ateriaan opiskeluun kuuluvina opiskelupäivinä oppilaitoksessa, opintomatkoilla tai työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Jos ruokailu näinä opiskelupäivinä ei ole mahdollista, maksetaan opiskelijalle ateriakorvausta.

Korvattava summa on 4,00 euroa/päivä. Luonnonvara-alan perustutkinto-opiskelijoille 6,50 €/päivä. Etuus ei koske oppisopimus- eikä työvoimakoulutusta.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen:

Voit hakea tapahtuvan oppimisen ajalta ateriakorvausta, jos sinulle ei ole voitu järjestää ruokailua etkä saa ko. ajalta palkkaa tai päivärahaa. Tee korvaushakemus jälkikäteen, jotta osallistumisesi voidaan todentaa.

Hae korvausta Wilmassa kahden viikon kuluessa opiskelujakson päätyttyä Ateriakorvauspäivien kirjaaminen-lomakkeella. Lomake löytyy Wilmasta kohdasta Työpaikalla järjestettävä koulutus. Ateriakorvauksen hakemisesta saat lisäohjeita Wilman etusivulla olevasta ohjeesta Koulutussopimuksen ateriakorvauksen hakeminen ja käsittely, ohje, omavalmentajaltasi sekä hakemuksesta.

Muu opiskelu:

Voit hakea ateriakorvausta niiltä opiskelupäiviltä, jolloin ruokailua ei ole voitu järjestää. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi opintomatkat tai oppilaitoksen loma-aika, jolloin ruokala on suljettu. Opiskelijan etäpäiviltä korvausta ei makseta. Tee korvaushakemus jälkikäteen, jotta osallistumisesi voidaan todentaa. Ohje korvauksen hakemiseen löytyy tästä. Hae korvaus Expencessä.