Todistukset ja päättökysely

Tee todistushakemus ja anna palautetta

Aina kun opintosi päättyvät saat todistuksen, josta näet koulutuksen aikana suorittamasi opinnot. Säilytä todistus huolella, tarvitset sitä monta kertaa opiskelu- ja työurasi aikana!

Ennen valmistumista käyt omavalmentajan kanssa päättövaiheen HOKS-keskustelun. Keskustelussa päivitätte urasuunnitelmaasi ja tarkistatte sinulle kertyneet suoritukset. Valmistumispäivät voit tarkistaa täältä!

Opiskelijapalaute on meille erittäin tärkeää, joten muista vastata päättökyselyyn. Saat linkin sähköpostiisi käytyäsi päättövaiheen  HOKS-keskustelun omavalmentajasi kanssa. Vastattuasi päättökyselyyn tilaa todistus.

  1. Varmista ennen päättövaiheen keskustelua, että sinulla on Wilmassa aktiivisesti käytössä oleva sähköpostiosoite, ei koulun!
  2. Kun sinut kirjataan valmistuneeksi, saat viestin lähettäjältä Amis-palaute-responsfeedback (no-reply). Viestin aiheena on Palautetta oppilaitokselle -Respons till läroanstalten -Feedback to educational institution.
  3. Avaa viestissä oleva linkki ja vastaa kyselyyn.
  4. Mikäli linkki ei tule sähköpostiin, niin tarkista vielä roskaposti.
  5. Linkkiin pääset myös osoitteessa https://opintopolku.fi/ehoks/, tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen kirjautumiseen.
  6. Mikäli et löydä linkkiä, ilmoita asiasta osoitteeseen wilma@riveria.fi.
  7. Vastattuasi hae todistusta Wilman lomakkeella todistushakemus.
  8. Valitse lomakkeella noudatko todistuksen opintotoimistosta, valmistumispäivänä valmistumisjuhlasta tai postitetaanko todistus sinulle Wilmassa olevaan kotiosoitteeseen. Todistus luovutetaan vasta todistushakemuksen saapumisne jälkeen.
  9. Voit ilmoittautua myös valmistumisjuhlaan, joita järjestetään noin kahden kuukauden välein.
  10. Voit tallentaa todistuksen Wilmasta itsellesi sähköisesti valmistumispäivän jälkeen yhden viikon ajan. Löydät todistuksen ja liitteet kohdasta Lomakkeet > Todistusten lataaminen.

Tutkintotodistus

Suoritettuasi kaikki tutkintoosi kuuluvat tutkinnon osat, saat tutkintotodistuksen. Todistuksen liitteenä saat opintosuoritusotteen, jossa on kuvattu tarkemmin suorittamasi koulutuksen sisältö ja kesto. Todistuksia luovutetaan valmistumispäivinä kaksi kertaa kuukaudessa.

Todistus suoritetuista tutkinnon osista

Saat todistuksen suoritetuista tutkinnon osista, jos tavoitteenasi on ollut suorittaa tutkinnon osa tai osia. Todistuksen liitteenä on opintosuoritusote, jossa näkyy suorittamasi koulutuksen sisältö ja kesto.

Jos eroat kesken opintojen ja olet jo saanut arvioinnin tutkinnon osasta tai osista, sinulle postitetaan erotodistuksen lisäksi todistus suoritetuista tutkinnon osista. Muussa tapauksessa saat opintosuoritusotteen. Voit myös tallentaa todistuksen ja opintosuoritusotteen sähköisesti itsellesi Wilmasa. Löydät todistuksen ja liitteet kohdasta Lomakkeet > Todistusten lataaminen yhden viikon ajan eropäivästä alkaen. Sen jälkeen tunnuksesi ei enää toimi.

Todistus suoritetuista koulutuksen osista tai opinnoista (TUVA)

TUVA-koulutuksessa saat todistuksen koulutuksen osien tai opintojen suorittamiseta riippuen siitä, mitä olet suorittanut koulutuksen päättyessä.

Opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet opintojen aikana

Voit tilata tarvitsemasi tulosteet kotiosoitteeseesi tai noutaa ne itse opintotoimistosta. Tilauslomakkeen löydät täältä.

Todistuskopiot opintojen päätyttyä

Voit tilata kopion aikaisemmin saamastasi todistuksesta Riverian arkistosta. Kopiot ovat maksullisia. Huom! Jos olet valmistunut vuonna 2018 tai sen jälkeen, saat omat suoritustietosi jaettua Opintopolun kautta maksutta.

 

Free-Photos / Pixabay

Onko sinulla parempaa tietoa?