Tutkintotodistus ja liitteet

Tee todistushakemus ja anna palautetta

Aina kun opintosi päättyvät saat todistuksen, josta näet koulutuksen aikana suorittamasi opinnot. Säilytä todistus huolella, tarvitset sitä monta kertaa opiskelu- ja työurasi aikana!

Ennen valmistumista käyt omavalmentajan kanssa päättövaiheen HOKS-keskustelun. Keskustelussa päivitätte urasuunnitelmaasi ja tarkistatte sinulle kertyneet suoritukset. Valmistumispäivät voit tarkistaa täältä!

Keskustelun jälkeen saat osoitteesta Opetushallitus – Utbildningsstyrelsen (no-reply). sähköpostiisi palautekyselylinkin. Viestin aiheena on Palautetta oppilaitokselle – Respons till läroanstalten – Feedback to educational institution. Meille on tärkeää kuulla kokemuksistasi, vastaathan siksi kyselyyn!

Kun olet vastannut kyselyyn, kirjaudu Wilmaan, tarkista yhteystietosi sekä tilaa todistus kohdasta Lomakkeet > Todistushakemus. HUOM! Kirjaudu sisään Wilmaan nettiselaimen kautta, hakemusta ei voi tehdä Wilma-mobiilisovelluksella. Maksa myös mahdolliset laskusi ja palauta lainaamasi työvälineet.

Voit valita noudatko todistuksen opintotoimistosta valmistumispäivänä tai postitetaanko se sinulle kotiosoitteeseen.
Voit myös tallentaa todistuksen sähköisesti itsellesi Wilmasta valmistumispäivän jälkeen yhden viikon ajan. Löydät todistuksen ja liitteet kohdasta Lomakkeet > Todistusten lataaminen.

Tutkintotodistus

Suoritettuasi kaikki tutkintoosi kuuluvat tutkinnon osat, saat tutkintotodistuksen. Todistuksen liitteenä saat opintosuoritusotteen, jossa on kuvattu tarkemmin suorittamasi koulutuksen sisältö ja kesto. Todistuksia luovutetaan valmistumispäivinä kaksi kertaa kuukaudessa.

Todistus suoritetuista tutkinnon osista

Saat todistuksen suoritetuista tutkinnon osista, jos tavoitteenasi on ollut suorittaa tutkinnon osa tai osia. Todistuksen liitteenä on opintosuoritusote, jossa näkyy suorittamasi koulutuksen sisältö ja kesto.

Jos eroat kesken opintojen ja olet jo saanut arvioinnin tutkinnon osasta tai osista, sinulle postitetaan erotodistuksen lisäksi todistus suoritetuista tutkinnon osista. Muussa tapauksessa saat opintosuoritusotteen. Voit myös tallentaa todistuksen ja opintosuoritusotteen sähköisesti itsellesi Wilmasa. Löydät todistuksen ja liitteet kohdasta Lomakkeet > Todistusten lataaminen yhden viikon ajan eropäivästä alkaen. Sen jälkeen tunnuksesi ei enää toimi.

Todistus valmentavan koulutuksen suorittamisesta (VALMA)

Saat todistuksen valmentavan koulultuksen suorittamisesta, kun olet suorittanut HOKSin mukaiset Valman opinnot. Jos opiskelusi Valmassa päätty eroamiseen tai sinut katsotaan eronneeksi, saat todistuksen suoritetuista koulutuksen osista.

Opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet opintojen aikana

Voit tilata tarvitsemasi tulosteet kotiosoitteeseesi tai noutaa ne itse. Tilauslomakkeen löydät täältä.

Todistuskopiot opintojen päätyttyä

Voit tilata kopion aikaisemmin saamastasi todistuksesta Riverian arkistosta. Kopiot ovat maksullisia. Huom! Jos olet valmistunut vuonna 2018 tai sen jälkeen, saat omat suoritustietosi jaettua Opintopolun kautta maksutta.

 

Free-Photos / Pixabay

Onko sinulla parempaa tietoa?