Ottaako päähän? Vituttaako? Kerro, mikä!

Valtakunnallinen Mikä vituttaa -kampanja kysyy 16–29-vuotiailta nuorilta ja nuorilta aikuisilta, mikä heitä ottaa päähän ja mihin ongelmiin he toivoisivat ratkaisuja. Nuorten ajatuksia hyödynnetään valmisteilla olevan sosiaaliturvauudistuksen tukena.
Nyt voit siis vaikuttaa kertomalla, mikä vituttaa!

Syksyn 2023 Mikä vituttaa? -kampanjan aikana sinulta kysytään:

Lokakuussa: Mikä vituttaa tukiviidakossa?
Marraskuussa: Mikä vituttaa työttömyydessä?
Joulukuussa: Mikä vituttaa yksinäisyydessä?

Kerro myös ratkaisuideoita listaamiisi asioihin. Miten siis vituttaisi vähemmän?

Vastaa kyselyyn täällä!

Vastaukset kerää valtakunnallinen Ohjaamojen Onni-toiminta. Vastaukset välitetään STM:lle ja THL:lle sosiaaliturvauudistuksen valmistelua varten sekä paikallisille Ohjaamoille.

 

Lisätietoja:

Mikä vituttaa? -konsepti on syntynyt E=MC^2 nuorten osallisuudesta energiaa -hankkeen ja Etelä-Savon Ohjaamojen yhteistyössä vuonna 2020. Toteuttajat toivovat, että myös nuoret voisivat sanoa suoraan ja rehellisesti, mikä ottaa päähän. Hankkeessa vitutuksen aiheet sekä mahdolliset ratkaisut kirjataan ylös ja viedään eteenpäin asioista päättäville tahoille. Päättäjien puolestaan toivotaan antavan takaisin palautetta siitä, miten huolet on kuultu ja miten asiat niiden osalta etenevät. Tämä tieto taas viestitään takaisin nuorille. Lisätietoa konseptista löydät täältä: https://po1nt.fi/e_mc2/kehittajaryhmat-ja-tapaamiset/mika-vituttaa-2/