Pestuissa päästään kohtaamaan työnantajia ja koulutuksen tarjoajia

Joensuun Pestuu tiistaina 21.2.2023
Riverian linja-auto kuljettaa opiskelijoitamme Peltolan kampukselta Areenalle.
Linja-auto lähtee Peltolankadun pysäkiltä tasatunnein klo 12, klo 13 ja klo 14.
Jos on tarvetta paluukyydille, siitä voi neuvotella kuljettajan kanssa menomatkalla.

Pestuissa on tarjolla satoja avoimia työpaikkoja ja runsaasti mahdollisuuksia työelämässä oppimisen paikan hakemiseen. Helmikuiset maakuntamme Pestuut järjestetään pitkästä aikaa lähitapahtumina. Eri paikkakunnille on ilmoittautunut jo nyt lähes 100 näytteilleasettajaa, vaikka ilmoittautumisaikaa on yhä jäljellä. Työnantajien lisäksi tapahtumissa voi tutustua jatko-opintoja tarjoavia oppilaitoksiin. Tiedot ilmoittautuneista näytteilleasettajista löytyvät reaaliaikaisesti täältä.

Pestuu-kiertue starttasi Kiteeltä Riveria Kiteen toimipisteestä 8.2., Outokummussa se järjestettiin 13.2. Kummun koululla, Nurmeksessa ollaan 16.2. Riveria Nurmeksen yksikön tiloissa, Joensuussa 21.2. Areenalla ja Lieksassa 23.2. Brahea-kampuksella. Lähitapahtumista poikkeuksen tekee Metsä-Pestuu, joka järjestetään TE-liven kanavalla verkkolähetyksenä 5.4. Tarkemmat aikataulut ja lisätietoa.

Tänä vuonna Pestuu-kiertueella on panostettu erityisesti maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden ja työnhakijoiden neuvontaan ja rekrytointiin. Infoissa kerrotaan työn hakemiseen liittyvistä käytännöistä Suomessa ja kannustetaan maahanmuuttajataustaisia kohtaamaan työnantajia ja muita Pestuisiin osallistuvia näytteilleasettajia. Maahanmuuttajien info järjestetään suomen-, englannin- ja venäjänkielisenä ja myös tulkkausapua työnantajien kohtaamisen helpottamiseksi on tarjolla. Infojen suomenkieliset aikataulut löytyvät täältä. Pestuu-sivuilta löytyvät tiedot myös englanniksi ja venäjäksi.

Joensuun Pestuun yhteydessä 21.2. järjestetään lisäksi Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -tapahtuma, joka on Suomen merkittävin nuorten ja opiskelijoiden yritystapahtuma ja -kilpailu. Siihen osallistuu myös Riveria.

Riverian opiskelijat vierailevat Pestuu-tapahtumissa osana opetustaan opettajiensa johdolla. Tapahtumien yhteydessä voivat perustutkintolaiset tehdä opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet tehtävää rekrytapahtumaan osallistuminen (eRiveria opur, tehtävä C3). Lisäksi on käytettävissä laajempi tehtäväpaketti opiskelijoiden oppimisen tueksi. Tehtävät löytyvät täältä.

Lisätietoa: pestuu.fi