Pinnan alta – näyttely 17.-29.10.2022, Mari Pitkänen

Pinnan alta on Riverian kuvataideopiskelijan Mari Pitkäsen näyttelykokonaisuus, jonka tavoitteena on muistuttaa ympärillämme olevista arkisista ihmistä voimaannuttavista asioista ja tuoda uusia näkökulmia pinnan alta.

Teoksissa on hyödynnetty eri tekniikoita ja pyritty muun muassa maalauspohjien pintaa kaivertamalla luomaan kolmiulotteisuutta ja leikkisyyttä.

Työskentelyprosessissa on kokeiltu uusia asioita, käytetty värejä ja tekniikoita totutusta poiketen. Eräs henkisyyden mestari Osho on sanonut: Muista, että luova ihminen kokeilee aina vääriä tapoja. Jos aina tekee asiat oikealla tavalla, ei koskaan voi olla luova, koska ”oikea tapa” tarkoittaa sitä, miten muut ovat aiemmin toimineet.

Taide voi tuottaa kokemuksen ihmisyydestä, toimia peilinä katsojalle niin synkissä kuin iloa pulppuavissa elämän käänteissä ja vielä samaan aikaan kun vallan himo on aiheuttanut sodan Ukrainaan ja yksilön mahdollisuus vapaaseen valintaan aiheuttaa Iranissa turhia kuolemia. Tällaisena maailman aikana on entistä enemmän tarpeellista

kohdata ihmisyys taiteen ja kulttuurin kautta. Kokea kulttuuria, jotta näemme edelleen olevamme ihmisiä.

Taiteeseen uppoaminen antaa mielelle sen tarvitsemaa tasapainoa kavahduttavien uutisten keskelle.

Pinnan alta – näyttely, Mari Pitkänen
17.-29.10.2022

Joensuun pääkirjaston aula
Koskikatu 25, 80100 Joensuu
Avoinna ma-pe klo 9-19 ja la klo 10-16

​​​​​​​Yhteystiedot:
Mari Pitkänen
p. 050 34774 88, lowiisatar@gmail.com

ja

Riveria, kuvallinen ilmaisu
Marja-Riitta Siimala, lehtori
p. 050 502 0328, marja-riitta.siimala@riveria.fi