Rajaseutu ry:n opintoapurahojen haku on käynnissä

Rajaseutu ry:n opintoapurahojen haku on nyt käynnissä. Opintoapurahaa voi hakea 30.9. asti.  Rajaseutu ry:n opintoapurahat on tarkoitettu opintoihinsa taloudellista tukea tarvitseville 16-20 -vuotiaille rajaseudun nuorille, jotka ovat peruskoulun jälkeen toisen asteen opiskelijoita lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa tai kansanopistossa (kolmivuotinen tutkinto) ja kotoisin toiminta-alueemme kunnista. Opintoapurahan hakijan kotikunnan on myös oltava Rajaseutu ry:n toiminta-alueella.

Rajaseutu ry:n opintoapurahan arvo on vähintään 300 euroa. Henkilöt, joille opintoapuraha myönnetään, saavat tiedon päätöksestä marras-/joulukuussa.

Hakulomake täytetään, tallennetaan ja lähetetään ensin sähköisestä järjestelmästä. Tämän jälkeen se tulostetaan, allekirjoitetaan ja postitetaan pyydettyjen liitteiden kanssa Rajaseutu ry:hyn. Hakemus on postitettava hakuaikana, postileima viimeistään 30.9. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Hakuohjeet, tarkat hakukriteerit ja kirjautuminen sähköiseen hakujärjestelmään Rajaseutu ry:n sivuilta www.rajaseutu.fi /uutisia tai Stipendit-kohdassa.

Rajaseutu ry:n toiminta-alueen kunnat:
Lappi:
Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio
Pohjois-Pohjanmaa: Kuusamo, Pudasjärvi, Taivalkoski, Vaala
Kainuu: Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Pohjois-Karjala: Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Kaakkois-Suomi: Imatra, Lappeenranta, Miehikkälä, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Virolahti

Pohjois-Karjalassa Rajaseutu ry tekee yhteistyötä Säätiö Gustaf B. Thordénin Karjalan lahjarahaston kanssa.