Rehtorin tervehdys 2022

Tervehdys!

 Heti aluksi haluan onnitella sinua, joka nyt aloitat opintosi Riveriassa! Samalla toivotan menestystä sinulle, joka jatkat opintojasi Riveriassa!

Welcome to study to Riveria!

Riveria on yksi Suomen suurimpia, menestyneimpiä ja kehitysmyönteisimpiä oppilaitoksia, jonka omistaa pohjoiskarjalaiset kunnat. Olemme pohjoiskarjalaisen osaamisen, ammattitaidon ja elinvoiman tekijöitä.

Järjestämme koulutuksia noin 100 eri tutkintoon ja ammatteihin. Sekä nuorille että aikuisille. Järjestämme myös vapaata sivistystyötä. Kaikille löytyy varmasti oma mielenkiinnon kohde ja polkunsa.

Tehtävämme on valmentaa sinusta tulevaisuuden osaaja työelämään yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. Työllistymisesi on meille tärkeää ja pidämme siitä erityistä huolta, yrittäjyyttä unohtamatta. Tutkinnon suoritettuasi voit myös jatkaa opintoja korkeakoulussa. Tulevaisuudellesi on monta mahdollisuutta. Hienoa, eikö vaan?

Vuosittain Riveriassa opiskelee yli 15.000 opiskelijaa. Voit opiskella eri aloilla ja eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Riverian omat oppimisympäristöt sijaitsevat Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa, Outokummussa ja Valtimolla. Merkittävä osa opinnoista tapahtuu myös yrityksissä ja työpaikoilla koko Pohjois-Karjalan alueella.

Tiesitkö muuten, että ammattitaitokilpailujen perusteella Suomen ammattitaitoisimmat opiskelijat tulevat usein Riveriasta. Tämä kertoo erinomaisesta opetuksesta ja ohjauksesta sekä opiskelun tukipalveluista.

Me Riveriassa haluamme olla ”Aina läsnä oppijalle ja avoinna työelämälle.” Se on meidän visiomme.

Olemme kiinnostuneita sinusta ja tulevaisuudestasi. Autamme sinua löytämään oman oppimispolkusi ja tuemme sinua matkallasi saavuttaaksesi tavoitteesi. Aikaisemmin opittua sinun ei enää tarvitse opiskella, sillä se tunnustetaan ja pääset opiskelemaan suoraan puuttuvaa osaamistasi. Ammattitaitoisen opettajakunnan avulla sinulle laaditaan tavoitteellinen henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota ylläpidetään ja jonka mukaan opintosi etenevät.

Hyvä yhteistyö alueemme työ- ja elinkeinoelämän kanssa on toiminnassamme keskeistä. Opiskelujesi aikana pääset osalliseksi tästä yhteistyöstä. Pääset verkostoitumaan uusien ihmisten ja työpaikkojen kanssa.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen, lähiopetus Riverian tiloissa ja etäopetus ovat esimerkkejä oppimisympäristöistäsi. Voit myös itse vaikuttaa oppimisympäristöihisi. Laaja kansainvälisyysverkostomme tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden suorittaa opintoja ulkomailla. Ole aktiivinen ja käytä näitä mahdollisuuksia hyväksi.

Vaalimme hyvää, turvallista ja oppimista edistävää opiskeluilmapiiriä. Se on meidän kaikkien riverialaisten tehtävä.

Riveriassa voit kokea oppimisen iloa asiantuntevien opettajien ja henkilöstön ohjauksessa. Laadukkaan opetuksen lisäksi hyvä opiskeluilmapiiri on meille tärkeää ja kannustammekin sinua vaikuttamaan toimintaamme. Vastaamalla opiskelijakyselyihin, voit aina vaikuttaa. Antamasi palaute on tärkeä toimintamme kehittämiseksi sinun ja muiden opiskelijoiden parhaaksi. Ja kun opiskelet työpaikalla, kannusta työpaikkaasi antamaan palautetta toimintamme kehittämiseksi.

Opiskelu edellyttää myös opiskelijalta aina vastuuta omasta oppimisestaan. Motivoitunut opiskelija saavuttaa tavoitteensa. Tästä meillä on esimerkkeinä monia menestystarinoita.

Riveria on hyvä valinta, olitpa nuori tai aikuinen. Meillä on avaimet edistää työllistymistäsi, urakehitystäsi tai jatko-opintojasi. Yhteistyökumppanina olemme myös mukana yrityksesi ja työpaikkasi osaamisen kehittymisestä.

Ja lopuksi, kaikki palaute on tervetullutta toteuttaessamme kanssasi unelmaasi.

Ollaan siis yhteydessä! Let´s keep on touch!

 

Esa Karvinen
kuntayhtymän johtaja, rehtori
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
+358 50 327 8191, esa.karvinen@riveria.fi