Rehtorin tervehdys 2023

Hyvä Riverian opiskelija 1.8.2023

Onneksi olkoon sinulle aloittaessasi uutena opiskelijana opintosi Riveriassa! Samalla toivotan menestystä opinnoissasi sinulle, joka jatkat opintojasi!

Tiesitkö, että Riveria on yksi Suomen suurimpia ja menestyneimpiä oppilaitoksia, jonka omistaa pohjoiskarjalaiset kunnat. Olemme pohjoiskarjalaisen osaamisen, ammattitaidon ja elinvoiman tekijöitä. Järjestämme koulutuksia noin 100 eri tutkintoon ja ammatteihin. Sekä nuorille että aikuisille. Järjestämme myös vapaata sivistystyötä kesäyliopistossa ja kansanopistossa.

Kaikille löytyy varmasti oma mielenkiinnon kohde ja polkunsa.

Tehtävämme on valmentaa sinusta tulevaisuuden osaaja työelämään yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. Työllistymisesi on meille tärkeää ja pidämme siitä erityistä huolta jo opintojesi aikana, yrittäjyyttä unohtamatta. Tutkinnon suorittamisen jälkeen valtaosa opiskelijoistamme työllistyy Pohjois-Karjalaan, osa toki muualle. Voit myös jatkaa opintoja korkeakoulussa. Tulevaisuudellesi on monta mahdollisuutta. Hienoa, eikö vaan?

Vuosittain Riveriassa opiskelee noin 17.000 opiskelijaa, joista noin 10.000 tutkintokoulutuksessa. Voit opiskella eri aloilla ja eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Riverian omat oppimisympäristöt sijaitsevat Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa, Outokummussa ja Valtimolla. Merkittävä osa opinnoista tapahtuu kuitenkin yrityksissä ja työpaikoilla koko Pohjois-Karjalan alueella.

Kansainvälisyys on arkipäiväämme. Riveriassa on mahdollisuus suorittaa kone- ja tuotantotekniikassa tutkinto englannin kielellä. Halutessaan voi myös aloittaa joitakin tutkintoja englannin kielellä ja suorittaa ne lopuksi suomen kielellä. Tiesitkö muuten, että ammattitaitokilpailujen perusteella Suomen ammattitaitoisimmat opiskelijat tulevat usein Riveriasta? Tämä kertoo erinomaisesta opetuksestamme ja ohjauksestamme sekä opiskelun tukipalveluista.

Me Riveriassa haluamme olla ”Aina läsnä oppijalle ja avoinna työelämälle.” Se on meidän visiomme.

Olemme kiinnostuneita sinusta ja tulevaisuudestasi. Autamme sinua löytämään oman oppimispolkusi ja tuemme sinua matkallasi saavuttaaksesi tavoitteesi. Aikaisemmin opittua sinun ei enää tarvitse opiskella, sillä se tunnustetaan ja pääset opiskelemaan suoraan puuttuvaa osaamistasi. Ammattitaitoisen opettajakunnan avulla sinulle laaditaan tavoitteellinen henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota ylläpidetään ja jonka mukaan opintosi etenevät. Sinulle määritelty omavalmentaja on rinnalla kulkijasi läpi tutkintokoulutuksen.

Hyvä yhteistyö alueemme työ- ja elinkeinoelämän kanssa on toiminnassamme keskeistä. Opiskelujesi aikana pääset osalliseksi tästä yhteistyöstä. Pääset verkostoitumaan uusien ihmisten ja työpaikkojen kanssa. Työpaikalla tapahtuva oppiminen, lähiopetus Riverian tiloissa ja etäopetus ovat esimerkkejä oppimisympäristöistäsi. Voit myös itse vaikuttaa oppimisympäristöihisi. Laaja kansainvälisyysverkostomme tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden suorittaa opintoja ulkomailla. Ole aktiivinen ja käytä näitä mahdollisuuksia hyväksi.

Riveriassa voit kokea oppimisen iloa asiantuntevien opettajien ja henkilöstön ohjauksessa. Vaalimme hyvää, turvallista ja oppimista edistävää opiskeluilmapiiriä. Kannustamme sinua vastaamaan opiskelijakyselyihin. Antamasi palaute on tärkeä toimintamme kehittämiseksi sinun ja muiden opiskelijoiden parhaaksi. Riverian opiskelijakunta ”Pyro” on myös tukenasi. Osallistumalla sen toimintaan pääset myös vaikuttamaan opiskelijayhteisöömme.

Opiskelu edellyttää myös opiskelijalta aina vastuuta omasta oppimisestaan. Motivoitunut ja ahkera opiskelija saavuttaa tavoitteensa. Tästä meillä on kokemusta ja olemme todistaneet iloksemme monia opiskelijoidemme menestystarinoita. Riveria on hyvä valinta, olitpa nuori tai aikuinen. Meillä on avaimet edistää työllistymistäsi, urakehitystäsi tai jatko-opintojasi. Yhteistyökumppanina olemme myös mukana yrityksesi ja työpaikkasi osaamisen kehittymisessä.

Ja lopuksi, kaikki palaute on tervetullutta toteuttaessamme kanssasi unelmaasi.

Ollaan siis yhteydessä!

Esa Karvinen
kuntayhtymän johtaja, rehtori