Tukea ja apua työllistymiseen

Jos haluat apua urasuunnitelmiesi kirkastamiseen, työpaikan etsimiseen ja työnhakuun, ole yhteydessä Riverian uraohjaajiin:

Uraohjaajat

Eine Paldan (jatko-opinnot, väyläopintojen koordinaattori)
eine.paldan@riveria.fi
Puh. 050 542 3710

Sini Ahvensalmi (työllistyminen)
sini.ahvensalmi@riveria.fi
Puh. 050 595 2701

Ohjausta ja neuvontaa löytyy myös oppilaitoksen ulkopuolelta

Jos sinulla on suunta hukassa tai haluat lisää tietoa mahdollisuuksistasi, ota yhteyttä paikkakuntasi Ohjaamoon.

Saat sieltä apua työpaikan etsintään, työhakemuksen tai CV:n päivitykseen ja lisätietoa työllistymisen tukimuodoista.Täältä löydät ohjaamoiden tiedot ympäri Suomen: Ohjaamot

Työnhakijana voit hyödyntää myös Te-palveluiden kautta saatavia valmennuspalveluita, joista saat ammattitaitoista tukea työnhakuun ja urasuunnitteluun. Palveluvalikoiman löydät täältä.

Lisäksi kunnat ja erilaiset hankkeet tarjoavat työhönvalmennusta.

Työnhakijaksi ilmoittautuminen ja työttömyysetuus

Jos jäät työttömäksi valmistumisen jälkeen, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Näin varmistat oikeutesi työttömyysetuuteen ja saat apua työnhakuun. Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennen valmistumista.

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan www.te-palvelut.fi -sivustolla, oma asiointi -palvelussa. Ilmoittautuminen on monivaiheinen, joten varaa ilmoittautumiseen riittävästi aikaa. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä avoimesti tilanteestasi ja tukitarpeistasi. Ohje työnhakijaksi ilmoittautumiseen löytyy täältä.

Työttömänä työnhakijana olet oikeutettu työttömyysetuuteen. Työttömyysetuutta haetaan Kelasta tai työttömyyskassasta. Pikaopas työttömyysetuuden hakemiseen löytyy täältä.

Te-palveluiden asiakkaana voit mahdollisesti hyödyntää työllistymisessäsi palkkatukea tai työkokeilua

Palkkatuki on työnantajalle annettava rahallinen korvaus, kun työnantaja palkkaa työntekijän, jolla on vielä vähän työkokemusta ja siten oppimista työtehtävissä.

Työttömyyden aikana on mahdollista kokeilla työskentelyä uudella alalla tai mahdollisuuksia palata työmarkkinoille työkokeilun muodossa. Työkokeilun ajalta maksetaan työttömyyskorvausta.

Työllistämisen kuntalisä Pohjois-Karjalassa

Kaksitoista kuntaa Pohjois-Karjalassa hyödyntävät asukkaidensa työllistymisen tukemisessa kuntalisää. Kuntalisä on 350–360 euron suuruinen korvaus työnantajalle työllistämisestä. Kuntalisä edellyttää 4–35 viikon työsuhdetta, jossa työaika on vähintään 18 tuntia viikossa. Jos haluat hyödyntää kuntalisää omassa työllistymisessäsi, ota yhteyttä oman kuntasi työllisyyspalveluihin.

Työelämään tulevan muistilista

Kun saat työpaikan, on hyvä tietää omat oikeutensa ja velvollisuutensa. Tämä video kertoo lyhyessä ajassa niistä tärkeimmät asiat.

Jos koet, että et kykene täysipainoiseen työhön

Tie työelämään -verkkopalvelusta löydät tietoa, keinoja ja ratkaisuja osatyökykyisten työssä jatkamiseen ja työllistymiseen Osatyökykyisen tukena.

Netistä pohdintaan löytyy paljon apua:

Ammatinvalinta ja uratestejä