Agrologin väyläopinnot Savoniassa

Riverian maatalousalan opiskelijoiden on mahdollista suorittaa agrologin luonnonvara-alan opintoja Savonia-ammattikorkeakoulussa. Opinnot ovat tarjolla keväästä 2020 lähtien ja ne toteutetaan verkko-opintoina. Opinnot sopivat erityisesti agrologin jatko-opinnoista kiinnostuneille.

Tarjolla olevia opintoja voi kerryttää joko koko ammatillisten opintojen ajan tai suorittaa niitä ammatillisten opintojen loppupuolella.

Aluksi tarjolla on Monimuotoinen maataloustuotanto -verkkokurssi (5 op), jonka lisäksi myöhemmin tarjontaan tulee lisää opintoja. Suoritetut opinnot näkyvät Koski-palvelussa.

Savoniassa suoritetut opinnot sisällytetään Riveriassa osaksi ammatillisia valinnaisia opintoja (Tutkinnon osa korkeakouluopinnoista 5-15 osp) ja opinnot luetaan hyväksi Savoniassa, jos opiskelija jatkaa tutkinto-opiskelijana. Jos maatalousalan perustutkinto-opiskelija haluaa suunnata jatko-opintopolulle, hänelle suositellaan lisäksi Maatalousalan perustutkinnon valinnaiseksi tutkinnon osaksi nurmirehun tuottaminen; tämä erityisesti eläintenhoitajaopiskelijoille, maaseutuyrittäjillä peltoviljelyä kuuluu osaamisalaopintoon. Muita suositeltavia valinnaisia ovat AMK-valmentavat äidinkieli, englanti, ruotsi ja matematiikka.

Agrologin tutkintoon kuuluvasta maatalousharjoittelusta on sovittu, että maatalousalan ammatillisten opintojen aikana suoritetut työssäoppimisjaksot voivat joissakin tapauksissa lyhentää amk:n maatilaharjoittelujaksoa. Tästä sovitaan kuitenkin tapauskohtaisesti. Jos opiskelijalla on oma yritys, voidaan harjoittelu toteuttaa työskentelemällä omassa yrityksessä ja täyttämällä harjoittelukirja.

Ilmoittautuminen opintoihin

Jos sinua kiinnostaa opiskella Savonian tarjoamia väyläopintoja, ota ensimmäiseksi yhteyttä joko ryhmävalvojaasi tai opinto-ohjaajaasi. Tällöin voitte hoitaa sekä ilmoittautumisen että HOKS:isi päivittämisen samalla kertaa.

Savonian avoimen amk:n opintoihin ilmoittaudutaan koulutuskalenterin kautta. Jokainen osallistuja ilmoittautuu henkilökohtaisesti, jonka jälkeen he saavat tarvittavat, omat tunnukset Savonian sähköisiin järjestelmiin. Ilmoittautumislomakkeeseen pitää kirjata olevansa Riverian toisen asteen opiskelija, koska opinnot ovat ilmaisia toisen asteen opiskelijoille.

Lisätietoa:

Savonian koulutuskalenteri

AMK-opinnot ammattiin opiskeleville

Opiskelu luonnonvara-alalla Savoniassa

Agrologi (AMK), päivätoteutus

Väyläopintokoordinaattori Katriina Pylkkänen, katriina.pylkkänen@savonia.fi

Opettaja Sari Kolehmainen, sari.kolehmainen@riveria.fi