Opintosuoritusote ja tutkintotodistus

Tutkintotodistus

Suoritettuasi hyväksytysti tutkinnon perusteiden mukaisesti kaikki tutkintoosi kuuluvat tutkinnon osat, saat valmistumispäivänäsi tutkintotodistuksen. Todistuksen liitteenä on opintosuoritusote, jossa näkyy suorittamasi koulutuksen sisältö ja kesto. Lue lisää valmistumispäivistä.

Todistus suoritetuista tutkinnon osista

Jos tavoitteenasi on suorittaa tutkinnon osa tai osia, saat todistuksen suoritetuista tutkinnon osista sen jälkeen, kun olet saavuttanut HOKS:n mukaiset tavoitteesi ja suorittanut niiden mukaisen tutkinnon osan tai osat.

Saat todistuksen suoritetuista tutkinnon osista myös pyynnöstä tai jos sinut katsotaan eronneeksi kesken tutkinnon suorittamisen. Todistuksen liitteenä on opintosuoritusote, jossa näkyy suorittamasi koulutuksen sisältö ja kesto.

Todistus valmentavan koulutuksen suorittamisesta (VALMA)

Suoritettuasi hyväksytysti VALMAN eli ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen perusteiden mukaisesti kaikki vaadittavat koulutuksen osat, saat todistuksen valmentavan koulutuksen suorittamisesta.

Jos suoritat vain osan ammatilliseen koulutukseen valmentavasta koulutuksesta (VALMA), saat todistuksen suoritetuista koulutuksen osista.

Opintosuoritusotteelta näet arvosanat

Opettajat kirjaavat arvosanasi Wilmaan, josta voit itse seurata osaamisesi kehittymistä ja opintosuoritustesi karttumista. Opintosuoritusotteen voi noutaa opintotoimistosta, tilata kotiin sähköpostitse osoitteesta opintotoimisto@riveria.fi tai tulostaa Wilmasta. Mahdolliset puuttuvat arvosanat kannattaa selvittää välittömästi opettajien kanssa.