Kansainvälisyys

Opiskelijavaihto

Opiskelijavaihto on tutkintoon sisällytettävä opintojakso tai -kokonaisuus, joka suoritetaan ulkomailla. Opiskelu voi kestää muutamasta viikosta pariin kuukauteen ja ulkomailla suoritetut opinnot ovat osa tutkintoon kuuluvista opinnoista.

Yleensä vaihtojakso on työssäoppimista tai vaihtoehtoisesti opiskelua partnerioppilaitoksessa. Mutta olipa vaihto opiskelua tai työssäoppimista, varsinainen ammatillinen oppiminen muodostaa vain osan oppimiskokemusta: vaihdon ja kansainvälistymisjakson tavoitteena on, että opiskelija saa kokemuksia vieraasta kulttuurista ja työskentelystä osana monikulttuurista työyhteisöä.

Syyt vaihtoon lähtöön ovat yhtä yksilöllisiä ja erilaisia kuin lähtijätkin. Elämyksellisyys, inspiroivuus, kokemus, mutta myös hyöty korostuvat. Opintojakso ulkomailla edellyttää omatoimisuutta ja aktiivisuutta, rohkeutta ja joustavuutta. Kansainvälinen kokemus tai muu osoitus pärjäämisestä monikulttuurisessa työtilanteessa voi edistää työllistymistä.

Hakeminen tapahtuu kirjallisesti ja liitteenä tulee olla englanninkielinen CV. Alaikäisen hakemuksessa on oltava myös huoltajan suostumus.

Yleisiä pääsyvaatimuksia vaihtoon lähtijälle ovat hyvä käytös, kohtuullinen kielitaito sekä opintojen vastuullinen suorittaminen.

Lisätietoja mahdollisuuksista opintojen suorittamiseen ulkomailla saa ryhmänvalmentajalta ja oppilaitoksen kv-koordinaattorilta.

Kielitaito

Kielitaito kuuluu kansainvälistymiseen. Voit syventää kielitaitoa ja opiskella useampiakin kieliä kiinnostuksesi mukaan.

Kotikansainvälistyminen

Kotikansainvälistyminen on kaikille hyvä ja mahdollinen tapa oppia kansainvälisyyttä. Tutustu  kv-opiskelijoihin, ryhdy oppaaksi ja ota kaveriksi työssäoppimisjaksolle. Työssäoppiminen kansainvälisessä yrityksessä tukee myös kansainvälistymistä.

Kansainvälisyysopinnot

Kansainvälisyysopintoja on tarjolla eri oppilaitoksissa valinnaisina opintoina, jotka sisältävät lähiopetusta ja kv-työssäoppimista.

Lisätietoja

Lisätietoja ja ohjeita ryhmänvalmentajalta, alojen kv-vastuuhenkilöiltä tai kv-koordinaattorilta,

Ara Hayrabedian, p. 050 311 5787, ara.hayrabedian@riveria.fi