Kilpailutoiminta

Ammattitaidon SM-kilpailut, Taitaja -kilpailut

Taitaja-kilpailut on tarkoitettu alle 21-vuotiaille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille. Vuosittain maassa järjestetään eri puolella Suomea kymmeniä semifinaaleja, joihin osallistuu yli 1000 opiskelijaa ja joiden kautta edetään varsinaiseen finaaliin. Kolmepäiväisissä finaalikilpailuissa yli 400 oman alansa osaajaa kilpailee yli 40 lajissa ammattitaidon Suomen mestaruudesta.

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Taitaja-kilpailussa elinkeinoelämä, oppilaitosten edustajat sekä opiskelijat kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Kilpailupaikalle saapuu perinteisesti kymmeniä tuhansia katsojia.

Kuva: Pasi Lehtonen

Taitaja2019 Joensuu

Vuonna 2019 Taitaja-tapahtuma järjestetään Joensuussa 21.- 23.5.2019. Samaan aikaan järjestetään TaitajaPLUS kilpailu erityistä tukea tarvitseville nuorille sekä yläkoululaisille suunnattu Taitaja9 -kilpailu.

Lähde mukaan ammattitaitokilpailutoimintaan! Tapahtumaan heittäytyminen antaa upeita kokemuksia ja avaa uusia mahdollisuuksia. Omissa Taitaja2019 kilpailuissamme voit olla mukana kilpailijana tai tukitiimitoiminnassa!

Lisätietoa ammattitaitokilpailutoiminnasta

SAKUstars kulttuurikilpailut

SAKUstars on kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville, siis myös sinulle! SAKUstars-kulttuurikilpailussa on esillä koko kulttuurin kirjo kuten esimerkiksi tanssia, räppiä, digikuvataidetta, yksinlaulua, soittoa, shakkia ja lausuntaa. Osallistujana voit olla aloittelija, harrastaja tai taiteen alan opiskelija. Kilpailussa voit mitellä taidoissasi muiden opiskelijoiden kanssa, esiintyä, seurata muiden esityksiä ja saada palautetta tuomareilta. Tärkeintä on heittäytyminen mukaan omaan mieleiseen lajiin!
SAKUstars antaa hienon mahdollisuuden näyttää omaa osaamistasi kannustavan yleisön edessä.

Kolmipäiväisissä SAKUstars-kilpailuissa on sarjoja sekä lähetettäville töille että paikanpäällä tehtäville töille/suorituksille.

Lisätietoja kulttuurikilpailutoiminnasta

 

Opiskelijoiden urheilukilpailutoiminta

Riveriassa pyritään tukemaan kaikkien opiskelijoiden vahvuuksien ja lahjakkuuksien kehittymistä. Siksi myös urheilullisesti suuntautuneille opiskelijoille tarjotaan mahdollisuuksia harjoitteluun ja kilpailutoimintaan osallistumiseen (Urheiluakatemia, seurat, valinnaisuus, Saku ry:n kilpailutoiminta ym).