Opintosuoritusote ja tutkintotodistus

Tutkintotodistus

Suoritettuasi kaikki tutkintoosi kuuluvat tutkinnon osat, saat valmistumispäivänäsi tutkintotodistuksen. Todistuksen liitteenä on opintosuoritusote, jossa näkyy suorittamasi koulutuksen sisältö ja kesto. Lue lisää valmistumispäivistä.

Todistus suoritetuista tutkinnon osista

Jos tavoitteenasi on suorittaa tutkinnon osa tai osia, saat todistuksen suoritetuista tutkinnon osista sen jälkeen, kun olet saavuttanut HOKS:n mukaiset tavoitteesi ja suorittanut niiden mukaisen tutkinnon osan tai osat.

Saat todistuksen suoritetuista tutkinnon osista myös pyynnöstä tai jos sinut katsotaan eronneeksi kesken tutkinnon suorittamisen. Todistuksen liitteenä on opintosuoritusote, jossa näkyy suorittamasi koulutuksen sisältö ja kesto.

Todistus valmentavan koulutuksen suorittamisesta (VALMA)

Suoritettuasi Valman eli ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen, saat todistuksen valmentavan koulutuksen suorittamisesta.

Jos suoritat vain osan Valmasta, saat todistuksen suoritetuista koulutuksen osista.

Opintosuoritusotteelta näet arvosanat

Opettajat kirjaavat arvosanasi Wilmaan, josta voit itse seurata osaamisesi kehittymistä ja opintosuoritustesi karttumista. Opintosuoritusotteen voi noutaa opintotoimistosta, tilata kotiin sähköpostitse osoitteesta opintotoimisto@riveria.fi tai tulostaa Wilmasta. Mahdolliset puuttuvat arvosanat kannattaa selvittää välittömästi opettajien kanssa.

Oma opintopolku

Opintosuorituksesi siirtyvät myös Oma-opintopolku -palveluun, josta näet suorituksesi myöhemminkin.

  • Kirjaudu palveluun tunnistautumalla verkkopankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.
  • Hakemukset ja opiskelupaikan vastaanotto -osiossa voit hakea koulutuksiin ja ottaa opiskelupaikkasi vastaan.
  • Opintoni -osiossa voit tarkastella ja jakaa suoritustietojasi jakolinkillä.
  • Jakolinkillä voit näyttää suoritustietosi haluamillesi henkilöille (esimerkiksi työtä tai opiskelupaikkaa hakiessasi). Linkin saajan ei tarvitse kirjautua Oma Opintopolku-palveluun.
  • Palvelussa on kaikki vuoden 2017 jälkeen suoritetut ammatilliset koulutuksesi.
Free-Photos / Pixabay

Onko sinulla parempaa tietoa?