Riverian opiskelija Miro Turuselle Urheiluakatemian stipendi

Joensuun Urheiluakatemia myöntää vuosittain stipendejä urheilussa ja opinnoissa menestyneelle, positiivisesti asioihin suhtautuvalle, hyvin urheilu- ja opiskeluasiansa huolehtivalle, esimerkilliselle henkilölle.

Tänä vuonna stipendin sai jalkapalloilija Miro Turunen, joka opiskelee Riveriassa nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

– Urheilijat ovat keulakuvia oppilaitoksissa eli hoitavat vastuullisesti sekä urheilun että opinnot. On ollut hienoa seurata Miron kasvua ja kehitystä, vastuuntuntoinen kaveri on kyseessä, kertoo akatemiatoiminnan kehittäjä Tarmo Koivuranta.

Perustelut Miro Turusen valinnasta olivat seuraavat:
Miro on aktiivinen ja osallistuva opiskelija. Hänen opintonsa etenevät hyvin. Miro on osallisena Riverian oppilaskuntatoiminnassa ja urheiluakatemian johtoryhmässä. 18-vuotiaiden maajoukkuepelaaja ja Jipon edustusjoukkueen pelaaja. Urheiluakatemian kärkiurheilija.

Urheilun ja opintojen yhdistämisessä arjen sovittaminen ja suunnitelmallisuus ovat avainasemassa

– Kiitos Urheiluakatemialle mahdollisuudesta ja kiitokset koululle. Vapaa-aika jää usein vähälle, mutta kaikki on saatu aina sovitettua, Miro Turunen sanoo.

Riveriassa opintojen eteneminen on vaatinut Mirolta vastuuntuntoa ja oma-aloitteisuutta, kertovat opiskelijatoiminnan kehittäjä Janne Lilja ja liikunnan opettaja Mia Palviainen.

– Myös Miron ennakkoluulottomuus tehdä asioita mm. opiskelijakuntatoiminnassa on ollut hienoa, kehuu Janne Lilja.

– Koulun ja urheilun yhdistämisessä asiat pitää miettiä tärkeysjärjestykseen ja mihin oma jaksaminen ja aika riittää. Myös levolle ja palautumiselle pitää muistaa ottaa aikaa, korostaa Mia Palviainen.

Jalkapallokesä on vasta aluillaan ja fiilikset Mirolla ovat erinomaiset.

– Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja 22 peliä on vielä edessä. Pelejä ja treenejä riittää ja satsaan nyt futikseen. Tämä on tärkeä kausi itselle, että saisi peliminuutteja ja näyttöjä, Miro summaa.

 

Lämpimät onnittelut Mirolle!