Tervetuloa jatkamaan tai aloittamaan opintoja vuonna 2022!  

Riverian toimintavuosi 2022 käynnistyy koronapandemian värittämänä. Jatkamme toimintaamme lähiopetuksessa ja huolehtien samalla terveysturvallisuudesta opintojen etenemisen lisäksi. Tässä meillä jokaisella riverialaisella on oma vastuumme itsestämme ja toisistamme. Riveriassa noudatetaan maskisuositusta, turvavälejä, käsihygieniaa ja muita viranomaisten määräämiä terveysturvallisuutta edistäviä toimenpiteitä. Seuraamme jatkuvasti koronatilannetta ja muutoksista informoidaan välittömästi opiskelijoita. Työpaikalla tapahtuvassa opiskelussa noudatetaan työpaikan ohjeistusta. Toivoa sopii, että jo kevät näyttäisi valoisampia merkkejä koronatilanteen osalta.

Muutama ajatus opinnoistasi

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelmasi (HOKS) määrittelee sinun opintopolkusi aikatauluineen. Pidäthän itse huolta siitä, että HOKS on jatkuvasti ajan tasalla ja opintosi etenevät suunnitelman mukaan. Oma valmentajasi on tässä tukenasi ja apunasi. Kun muutoksia on tiedossa, ota häneen heti yhteyttä asian selvittämiseksi.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen, lähiopetus Riverian tiloissa ja etäopetus ovat esimerkkejä oppimisympäristöistäsi. Voit myös itse vaikuttaa oppimisympäristöihisi. Tässäkin aktiivisuus palkitaan. Laaja kansainvälisyysverkostomme tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden suorittaa opintoja ulkomailla ja jatkossa entistä paremmin, kun koronatilanne hellittää.

Laadukkaan opetuksen lisäksi hyvä opiskeluilmapiiri on meille tärkeää ja kannustamme sinua vaikuttamaan toimintaamme. Vastaathan opiskelijakyselyihin, kun niitä pyydetään. Antamasi palaute on tärkeä toimintamme kehittämiseksi sinun ja muiden opiskelijoiden parhaaksi. Ja kun opiskelet työpaikalla, kannusta työpaikkaohjaajaasi antamaan palautetta toiminnan kehittämiseksi.

Riveria on sinua, oppimistasi ja tulevaisuuttasi varten

Olemme ylpeitä siitä, että sinä ja moni muu ovat valinneet Riverian opiskelupaikakseen. Riveria onkin yksi Suomen suurimpia, menestyneimpiä ja kehitysmyönteisimpiä oppilaitoksia. Vuosittain meillä opiskelee yli 14.000 opiskelijaa eri aloilla ja eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Asiakaslähtöisyys, vaikuttavuus ja vastuullisuus ovat arvojamme.

Tehtävämme on valmentaa sinusta työelämään tulevaisuuden osaaja yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. Heti tutkinnon suorittamisen jälkeen noin 70 % on työllistynyt ja noin 10 % on jatkanut opintojaan korkeakouluissa. Työllistyneistä noin 90 % on sijoittunut työhön tai yrittäjiksi Pohjois-Karjalaan. Tulevaisuudessasi mahdollisuuksien kirjo on siis moninainen.

 

Mukavaa ja antoisaa opiskelua Riveriassa vuonna 2022,

Esa Karvinen
kuntayhtymän johtaja, rehtori