Vahva tunnistautuminen Wilman huoltajaliittymässä

Riverian Wilman huoltajaliittymässä otetaan syksyllä käyttöön vahva tunnistautuminen suomi.fi-palvelun kautta.

Käytännössä kaikkien huoltajien pitää tunnistautua pankkitunnuksilla ja varmentaa näin henkilöllisyytensä. Vahva tunnistautuminen parantaa opiskelijoiden tietosuojaa Wilmassa ja käyttöönotto liittyy osana GDPR-direktiivin (Euroopan Unionin tietosuoja-asetus) toimeenpanoon Riveriassa.

Syksyn aikana, Wilmaan rakennetaan opiskelijapäätöksiä: esim. opiskelijaksi ottamisen päätös, erityisen tuen, poikkeamisen ja mukauttamisen päätös. Tavoitteena on lähettää Wilman opiskelijapäätösten tiedoksiannot sähköisesti suomi.fi viestit-palvelun kautta. Tämä tapahtuu myöhemmin lukuvuoden aikana, kun suomi-fi palvelut saadaan kokonaisuudessaan käyttöön. Tätä ennen tiedoksiannot tapahtuvat normaalisti postitse. Huoltajien vahva tunnistaminen on edellytys muiden suomi.fi-palveluiden käyttöönotoille.

Suomi.fi-palvelu on valtiohallinnon digitaalinen asiointipalvelu, jossa kansalainen voi tietoturvallisesti asioida eri viranomaisten kanssa. Jotta kansalainen saa kaikki toiminnot käyttöön, hänen on rekisteröidyttävä palveluun.

Rekisteröityminen ja ohjeita palveluiden hyödyntämiseen löytyy sivustolta https://www.suomi.fi/.