Varhaiskasvatuksen opettajaksi – aloita opinnot jo ammatillisten opintojesi aikana!

Jos sinua kiinnostaa jatkaa opintojasi varhaiskasvatuksen opettajaksi, sinun on mahdollista aloittaa opintoja jo nyt ammatillisten opintojesi aikana. Tule kuulemaan opinnoista lisää Teamsilla järjestettävään infotilaisuuteen 10.8. klo 16-17. Infossa opintoja ja opiskelua esittelee suunnittelija Sari Hakkarainen Itä-Suomen yliopistosta.

Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Sinun on mahdollista opiskella Itä-Suomen yliopiston (UEF) avoimessa yliopistossa tarjolla olevia opintoja maksutta. Valikoimassa on kasvatustieteellisen alan perusopintojen (varhaiskasvatus) lisäksi psykologian, tietojenkäsittelytieteen ja kauppatieteen perusopintoja.

Tutustu tarjontaan täällä ja pohdi, mitkä opinnot hyödyttävät urasuunnitelmaasi tai ammatissasi kehittymistä. Keskustele sen jälkeen sinua kiinnostavista opinnoista omavalmentajasi kanssa ja tehkää yhdessä suunnitelma, miten opinnot tulevat osaksi ammatillisia opintojasi. Opintoihin ilmoittaudutaan yhdessä oman opinto-ohjaajasi kanssa. Sisällöllisestä opetuksesta vastaa Itä-Suomen yliopisto.

  • Kasvatustieteellisen alan perusopintoja (varhaiskasvatus) suositellaan varhaiskasvatuksen opettajan koulutuksesta kiinnostuneille sosiaali- ja terveys- sekä kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoille.
  • Psykologian perusopintoja suositellaan sosiaali- ja terveys-, kasvatus- ja ohjaus-, turvallisuus- ja liiketoiminta-alan opiskelijoille.
  • Kauppatieteen opinnot sopivat monipuolisesti eri alojen opiskelijoille, joilla on kiinnostusta esimerkiksi johtamisen tai markkinoinnin osaamisen laajentamiseen.
  • Tietojenkäsittelytieteen opinnot sopivat kaikille alan jatko-opinnoista kiinnostuneille sekä tekoälyn toiminnasta ja digitalisaation kehittymisestä kiinnostuneille opiskelijoille.

Opinnot voidaan tunnustaa osaksi ammatillista perustutkintoa HOKS:ssa sovitusti esimerkiksi valinnaisiin Korkeakouluopinnot -tutkinnon osaan (5-15 osp) tai / sekä Yhteisten tutkinnon osien osa-alueita, lukio-opintoja tai jatko-opintovalmiuksia tukevat opinnot  -tutkinnon osaan (1-25 osp). Yliopisto-opinnoissa hankittua osaamista voidaan tunnustaa myös osaksi ammatti- ja erikoisammattitutkintoa.  Osaamisen tunnustamisesta sovitaan henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Lisätietoa Varhaiskasvatuksen väyläopinnot – Opiskelijan opas / Riveria (riverialainen.fi)

Psykologian perusopinnoista kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus 2.9.2021 klo 16-17 Teamsilla. Voit liittyä infoon täällä.

t. Riverian uraohjauspalveluiden opo Eine

 

Ps. Vinkkaa myös kavereillesi asiasta